Теми Журналистика 2000-2006

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Lilita
В началото бе словото

Re: Теми Журналистика 2000-2006

Мнение от Lilita »

и аз и видях татоса на тази...
охх, дано всички се откажат, нека останем точно 120 човека и да си ни приемат.....ах, как искам едно книгоиздаване! да ходят и зад Германия, щом ги влече. нека има място за нас!
да излизат по-бързо тия резултати, че вече лудвам :drunken:
....I'm mad. You're mad."
"How do you know I'm mad?"said Alice.
"You must be," said the Cat"or you wouldn't have come here."
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Резултати 1 - 10 от около 383 за Камен Влахов пиян. (0.24 секунди)

Това от Гугъл
Ключови думи - Камен Влахов, пиян
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

Като че ли съм изпълнила т. 1, 2, 4 и 5. За 3 - не съм сигурна че това е "нестандартно". Формата е стандартна, есе. Но мисля, че нестандартното в подхода ми се крие в това, че не съм хулила само нас като "тъмни балкански субекти", но и Европа, защото и тя не е цвете за мирисане. Написала съм 5 страници и се надявам да са достатъчно, защото дългото писане изнервя уважаемите проверители.
Дано т.нар. "туристи" си идат по чужбина или там където ги искат, за да има място за нас.
В 292 бяхме 110 души и беше адски шумно. Дълго не можах изобщо да се съсредоточа, особено когато всичко живо се зареди да ходи до тоалетна...представете си как някой става през 1 минута, масите скърцат, останалите шумкат с някакви целофани - лелееее тия хора все едно бяха отишли само за да хапнат кой шоколадче, кой вафличка или нещо друго - направо ме изумиха. от 5 часа - 2 пишеш, 3 ядеш. Както и да е. След това започнаха да предават - още по-голяма трагедия. Все пак изчаках залата да се поизпразни, вече не беше така шумно и можеше да се пише спокойно.
Ако има някой от 292 - едва ли сме се видели сред народа, де, но все пак - да свирка :)
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Аватар
joRJetTyYynA
В началото бе словото

Мнение от joRJetTyYynA »

six_sense написа:... лелееее тия хора все едно бяха отишли само за да хапнат кой шоколадче, кой вафличка или нещо друго - направо ме изумиха. от 5 часа - 2 пишеш, 3 ядеш....

Абсолютно!То не бе ядене, не бе чудо - едни гощавки, едни салтанати...Верно, 5 часа се потиш и мъчиш, ама ...Мани-мани страшна работа..:!!

Ина4е, относно темата...още се чудя дали съм доволна, или не.В първия момент - нищо, после ме израдва в общи линии и понаписах едно-друго, ама сега се сещем куп подробности, които можех да вплета, и все повече се убеждавам, че юли пак ще се ходи...Макар че ми е любопитно колко ще изкарам, защото нямам кой знае к'ва подготовка (поговорихме си с учителя ми по литература веднъж, написах едно есе, което той хареса, и толкоз)От друга страна, не смятам, 4е това е материя, което можеш да НАУЧИШ, 'щото то или се интересуваш попринцип и си имаш мнение по въпроса , или...си в грешна посока!!Ех, друг е въпросът вече как ще изкажеш становището си.

Относно точките 1,2,3,4 и 5 ...не съм ги следвала. В смисъл, писах , както ми дойде отвътре.Нестандартно е може би заради самия стил.Вкарах доооста жаргони.Беше малко като словоизлияние на някой "сърдит батко", недоволен от случващото се изобщо.Абе,...ще видим !

Някой да ме светне каква оценка трябва да имаш, за да те допуснат до устен и освен това как се образува балът ('щото тоя в сайта ми се струва , че не е обновен впредвид матурата и тнт)
deizy
В началото бе словото

Мнение от deizy »

zdr :) s interes 4eta towa, koeti ste pisali za6toto az mn se pritesnqwah dali sam pisala v prawilnata nasoka :) ob6to vzeto razdelih zaglawiteo na dwe 4asti i v parwata 4ast do briuksel pisah za efekta ot ewro4lenstwoto, za nai- vajnite subiqtiq, koito sa se slu4ili prez tazi godina i ne6to v eu..a wtorata 4ast..nazad pisah za ne6tata koito sa nedopustimi da se slu4wat v edna durjawa 4lenka na nato ot 2004 i na eu za vlaka sofiq-kardam pisah za6toto e ne6to aktyalno i vse pak stawa vapros za smarta na 9 4oeveka i za neizqsneni vse o6te pri4ini., za skandala v mwr za korupciqta, za dalgowete na cska zagatnah(twa sa si milion i polovina vse pak) i za mantalitena na horata :) dovolna sum mislq 4e se sprawih. nqkoi znae li kak se obrazywa bala za6toto 4eta razli4ni ne6ta..nqkade pi6e vzima se matyrata, drygade pi6e vzima se po-visokata ocenka ili ot matyrata ili ot diplomata ..?nqkoi znae li ? blagodarq predwaritelno
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Ето как се образуват баловете. Първо взимат се две оценки от дипломата - литература и втората е по избор на кандидата или история или чужд език. Да предположиме, че сте избрали историята.Имате 6.00 по история и 6.00 по литература.До тук става 12 бал.Удвоява се оценката от писмения журналистика. Да речем, че тя, в най-лошия случай, е 4.00 х 2 = 8 +12 от дипломата = 20. И тук трябва да се изкара 6.00 или поне 5.00 за да имате бал 25.00, който ви вкарва във факултета.До тук добре,нали? Но има нещо особено и то е че на устен изпит допускат първите 300 или 350 не съм сигурен.Т.е. започват да броят от възходящата оценка надолу към низходящата докато спрат до 300 или 350. И така тези отиват на устен. Като заговорих за устен имаше въпрос какво се пада обикновенно.Знаете за 3 въпроса, които във всяка комисия се задават по различен начин, защото все пак изтича инфо към останалите неизпитани.Първият въпрос винаги е свързан с отминало събитие в БГ, третият винаги с медийте.
Prudence написа:Резултати 1 - 10 от около 383 за Камен Влахов пиян. (0.24 секунди)

Това от Гугъл
Ключови думи - Камен Влахов, пиян
Голям скандал беше с Влахов тогава и се очакваше на изпита да се падне нещо свързано с него. Правилно си открила нужното за него.
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Само допълнение към proUSA - 350 човека ще отидат на устен тази година.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

И така, пак пълна дезинформация за бедните кандидат-студенти...
:arrow: Първо разпределението:
Редовно обучение>
Журналистика: 30 (10/20)
Връзки с обществеността: 30 (10/20)
Книгоизадване: 20 (8/12)
Задочно обучение>
Журналистика: 15 (5/10)
Връзки с обществеността: 15 (5/10)
:arrow: После за балообразуването:
1. Оценка от писмен изпит по журналистика х2
2. Оценка от устен изпит по журналистика
3. По-високата оценка от ЗП по БЕЛ или оценка от ДЗИ по БЕЛ (по-висока от 4.00)
4. По-високата оценка от ЗП по История или оценка от ДЗИ по История (по-висока от 4.00) или
оценка от ЗП по Чужд език или оценка от ДЗИ по Чужд език (по-висока от 4.00)
:arrow: До устен изпит се допускат първите 350 с най-висок успех на писмен изпит (редовен и предварителен) чл. 22 (3)

Успех на всички!
Последно промяна от bvz на 11 Юни 2008, 07:26, променено общо 1 път.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Извиняваи, би ли посочила откъде имаш тази информация, защото се получава следното противоречие. Доц. Табакова твърди, че се бориме за 120 места, по твойте изчисления са 110 / сумирам всичко /. Второ - в официалния сайт на унито пише, че се чака утвърждаване на план-приема за тази година от МС. Къде пише,че се допускат всички с над 2.00
Благодаря ти предварително!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Здравей,
съвсем спокойно може да ми говориш в м.р. Гледай само да не си писал "бориме" и "твойте" и на изпита, че това са си -0.50 :lol:
Вътрешна е информацията, но ако не ми вярваш, свържи с ФЖМК и попитай за "Разгърнат план за прием на студенти в Факултет по журналистика и масова комуникация за учебната 2008/2009 година". Това е една много симпатична табличка. 110 са местата по план (правилно си ги сметнал), може да стигнат 120 ако има няколко души с еднакъв минимален успех.
Информацията за устния изпит е от Декана на ФЖМК, според нея, информацията тук не отговаря на истината и е публикувана без знанието и съгласието на ФЖМК.
Надявам се, че поне този път бях по-ясен и пак
УСПЕХ!
Последно промяна от bvz на 11 Юни 2008, 07:27, променено общо 2 пъти.
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

А някой знае ли как стоят нещата, когато предметът, който избираш от дипломата, е профилиран? В справочника пише, че ако примерно аз искам да ми вземат Английски език от дипломата, но съм била везикова гимназия и ми е бил профил, тогава автоматично се взима оценката от държаната матура по английски и ли пък тази от историята...много странна работа. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса да пише.
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Здравей, това че си учила в езикова гимназия не е проблем. Със сигурност ще имаш оценка за ЗП по чужд език (поне така беше до преди две години). Как се смята тя и колко часа се взимат, това не мога да ти кажа, като си получиш дипломата ще видиш. В крайна сметка се взима най-висойката оценка от тези четири.
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

И аз да попитам по същия въпрос. Завършила съм преди повече от две години / всъщност преди 8 /. Учила съм в гимназия с първи профил Френски език и втори- Български и Литература. Имам положена матура по Фр. език, оценката от която ми е 5.55, с взети часове общо 1370, но оценката средно за годините е 4.33. А оценката от профила БЕЛ е 6, респективно с брой часове 505 и Историята е 5, с брой часове 361.
Въпросът ми е дали ще се вземе оценката от матурата по Фр. език - 6 или ще вземат оценката за годините 4.33 ? Имате ли представа?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ако си завършила преди цели осем години мяма как да "имаш положена матура" по каквото и да е, а е по-вероятно оценката ти от дипломата да е пренесена в графата за зрелостни изпити.
Та, за всички завършили преди 2008 г. във формирането на съаътезателния бал участват оценките от Задължителна подготовка по БЕЛ и от Задължителна подготовка по Исъория или по Чужд език.
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

bvz написа:Ако си завършила преди цели осем години мяма как да "имаш положена матура" по каквото и да е, а е по-вероятно оценката ти от дипломата да е пренесена в графата за зрелостни изпити.
Та, за всички завършили преди 2008 г. във формирането на съаътезателния бал участват оценките от Задължителна подготовка по БЕЛ и от Задължителна подготовка по Исъория или по Чужд език.

Не е вярно. Имам положен истински изпит, матура, от "плът и кръв", с изпитна комисия, квестори и всичките му салтанати. Защото нямах необходимия минимум за освобождаване от матура и си се явих "като бял човек" на истинска матура. Така че тази оценка си е истинска. Затова и зададох този въпрос.
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”