Здравейте, колеги и колежки!
Днес за пръв път открих този форум (хм, крайно време беше) и тъй като тези дни цикля да реша живота си занапред в академично отношение - може пък да е добро съвпадение... Значи, ситуацията е следната: сега съм втори курс английска филология, записах се тази специалност, за да ми е лесно и да ми остава повече време за работа (аз съм професионален преводач от 7 години). Само че сега умирам от скука, не виждам какво интересно бих могъл да науча (лингвистиката и латинският изчезнаха след първата година...) и поради тези причини не посещавам почти съвсем нищо... и наскоро започнах да се чудя - ами то ако е така, за едната диплома, без да науча нищо, какъв е смисълът... Та се замислих дали да не се прехвърля нещо, което повече ме влече - примерно "Реклама", което исках едно време... Само че специалностите, които ми харесват, ги няма в СУ, а и нямам време да се подготвя качествено за изпитите тази година... от тези двете неща следва, че ако се местя, се местя в частен университет - най-вероятно НБУ, за който пък чувам най-противоречиви мнения... а ако се прехвърля нещо, започвам от нулата - и двете ми години филология са, чисто и просто, похабени...
Бих се радвал да чуя мненията ви за следното: заслужава ли си или не да се прехвърля в НБУ, или да остана английска? И - ако остана, мога ли поне да взема две години в една, или нещо от сорта?
Ще се радвам на всяко външно мнение, че аз толкова вече съм мислил по темата, че зациклих и като се опитвам да стигна до някакъв извод, изводът после не прави смисъл
Ами, благодаря предварително...