Вчера ходих точно това да разбера. Всъщност се казва Учебен отдел и е в стаи 227 и 228 в Ректората.chill написа:къде се намира отдел образователни дейности?
п.п.:Ще се прехвърляш ли? Ако е за прехвърляне си за 228.
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Вчера ходих точно това да разбера. Всъщност се казва Учебен отдел и е в стаи 227 и 228 в Ректората.chill написа:къде се намира отдел образователни дейности?

Snow-White написа:Вчера ходих точно това да разбера. Всъщност се казва Учебен отдел и е в стаи 227 и 228 в Ректората.chill написа:къде се намира отдел образователни дейности?
п.п.:Ще се прехвърляш ли? Ако е за прехвърляне си за 228.
На нас и някои избираеми не ни се смятат даже.svetlio.varna написа:Да, но те не се смятат в общия успех (за стипендия, общежитие, диплома и т.н.).

Aма не говорете така общо,това изобщо не важи за всички специалности,при нас (аз уча регионално развитие и политика),абсолютно всички факултативни,които учим ни носят кредите и са ни балообразуващи,така че това,което казвате не е съвсем вярноalthough написа:Принципно всеки предмет, който ще го учиш, ще имаш и оценка по него. Съвсем различен въпрос е, че тази оценка няма да ти трябва за нищо и тя не важи никъде (няма да я пише в дипломата ти и няма да ти донесе никакви кредити), ето защо дори и може да не се явиш на изпит по съответния факултатив... важното при тези дисциплини са знанията, които ще натрупаш! : )
Какво представляват тези кредити ?saviiinceto написа:Aма не говорете така общо,това изобщо не важи за всички специалности,при нас (аз уча регионално развитие и политика),абсолютно всички факултативни,които учим ни носят кредите и са ни балообразуващи,така че това,което казвате не е съвсем вярноalthough написа:Принципно всеки предмет, който ще го учиш, ще имаш и оценка по него. Съвсем различен въпрос е, че тази оценка няма да ти трябва за нищо и тя не важи никъде (няма да я пише в дипломата ти и няма да ти донесе никакви кредити), ето защо дори и може да не се явиш на изпит по съответния факултатив... важното при тези дисциплини са знанията, които ще натрупаш! : )
Всяка дисциплина,която учиш ти дава определен брой кредити и за да можеш да завършиш висшето си образование трябва да си събрал необходимият брой кредите,които се изискват в твоята специалностcalifornia написа:Какво представляват тези кредити ?saviiinceto написа:Aма не говорете така общо,това изобщо не важи за всички специалности,при нас (аз уча регионално развитие и политика),абсолютно всички факултативни,които учим ни носят кредите и са ни балообразуващи,така че това,което казвате не е съвсем вярноalthough написа:Принципно всеки предмет, който ще го учиш, ще имаш и оценка по него. Съвсем различен въпрос е, че тази оценка няма да ти трябва за нищо и тя не важи никъде (няма да я пише в дипломата ти и няма да ти донесе никакви кредити), ето защо дори и може да не се явиш на изпит по съответния факултатив... важното при тези дисциплини са знанията, които ще натрупаш! : )
Организират се практики по някои предмети, а стажовете (ако има такива) най-вероятно са последните години. Виж си учебния план за по-подробна информация. Доколкото знам университетът е включен към програма Еразъм и можеш да кандидатстваш по нея ако има нещо, което е свързано с туризма или друга сфера, която ти харесва. Ако искаш да участваш във форуми, изложения или някакви други събития, трябва сама да търсиш или да разпиташ повечко преподавателите.peramolaaa написа:Хей !
От тази година започвам да уча туризъм в Софийски и се чудя относно някой неща ( извинявам се ,ако не е тук мястото,но търсих отделна тема за Туризъм 2012 ,но не открих ).Искам да ви попитам-през учебната година организират ли се някакви практики,посещения по хотели..ресторанти или нещо от тоя вид ? Също така университета осигурява ли някакви летни стажове в чужбина и дава ли се някакво поле на изява или предимно се учи теория ? Благодаря предварително и успех на всички при започването на новата учебна година (:

Еми би трябвало на първи октомври като почне учебната година (за учащите редовно). Мен ми е чудно как протича целият процес на въпросната дата,обявява се даден час и всички отиваме пред Ректората или ?geri_me написа:А кога трябва да отидем да си вземем книжките, на мен жената ми каза май края на септември? Или за всяка специалност е различно?
Denislav написа:Еми би трябвало на първи октомври като почне учебната година (за учащите редовно). Мен ми е чудно как протича целият процес на въпросната дата,обявява се даден час и всички отиваме пред Ректората или ?geri_me написа:А кога трябва да отидем да си вземем книжките, на мен жената ми каза май края на септември? Или за всяка специалност е различно?