Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Ghost____rider
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от Ghost____rider »

Добро ви утро , аз мога ли да питам за малко инфо ........ кога почва записването за предварителния изпит и кога е той ? :?:
Доброто може да надделее злото САМО със средствата на самото зло и САМО в неговата среда.
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Мнение от Becksy »

Предварителният изпит е на 28 март.Мисля,че записването започна преди доста време.Аз се записах вече.
misho_c написа:Извинявам се за отклонението от темата, но ме вълнува въпросът - какво става с кандидат-студентските курсове ? Ще има ли интензивен курс ?
И мене ме вълнува интензивният курс.Знам,че е в рамките на 1-5 април,но откога може да се записваме за него?В сградата на ФЖМК ли?Изобщо ще има ли такъв курс?Дайте малко светлина. :)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

ФАКУЛТЕТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ

Кандидатстудентски петдневен интензивен учебен курс от 25 академични часа ще се проведе във ФЖМК от 6 до 10 април 2010 г. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
Цена: 300 лева.
Записване до 26 март 2010 г. в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 10

Чудя се...вие не сте ли на училище тогава?
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

За кво ти е тва училище?!
mravke
В началото бе словото

Мнение от mravke »

^^^

ваканция е тогава...

А друго нещо което се чудех - "Български език за чужденци" ???
zaeK MaturÁk
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от zaeK MaturÁk »

Той е само за чужденците,които винаги ги има в курса :)
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

В сайта на МОН пише, че ваканцията за 12ти клас е само от 1ви до 6ти...както и да е...мен не ме касае...просто се учудих. СУ ви призовава да избягате от училище, за да посетите курса по журналистика...
Я кажете колко от вас ще ходят?
Аватар
tedipr
В началото бе словото

Мнение от tedipr »

Здравейте на всички :) Виждам, че и други споделят дилемата ми да ходя или да не ходя на курса....
Радост, свобода, щастие и смях !
Becksy
От дъжд на вятър

Мнение от Becksy »

Ха,де!И сега??Нали щеше да е в рамките на 1-5 април?Ще ме изядат от даскалотоо,но...курсът май,май,е по-важен...а?
Аватар
Ghost____rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost____rider »

Becksy написа:Предварителният изпит е на 28 март.Мисля,че записването започна преди доста време.Аз се записах вече.
misho_c написа:Извинявам се за отклонението от темата, но ме вълнува въпросът - какво става с кандидат-студентските курсове ? Ще има ли интензивен курс ?
И мене ме вълнува интензивният курс.Знам,че е в рамките на 1-5 април,но откога може да се записваме за него?В сградата на ФЖМК ли?Изобщо ще има ли такъв курс?Дайте малко светлина. :)

Е то хубаво е започнало записването преди доста време но до кога е ?
Доброто може да надделее злото САМО със средствата на самото зло и САМО в неговата среда.
Becksy
От дъжд на вятър

Мнение от Becksy »

Записване до 26 март 2010 г. в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 10 :bounce: :bounce:
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Aз имам няколко въпроса към тези, които вече са приети. Какво писахте на изпита - имам предвид журналистическо есе, разказ и т.н. Знаете ли кое се оценява най-високо? След като влязохте във факултета продължавате ли да пишете тези неща?И ако някой е писал и ако пожелае, може да качи своя творба. :P Ще съм благодарна! :salute:
You can never go too far...
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

И на мен много ми се иска някой да качи свое есе или разказ...Ще сме ви много благодарни, уважаеми бъдещи журналисти!!
:)... Rosso... :)
В началото бе словото

Мнение от :)... Rosso... :) »

А пък аз искам да направя малко отклонение :) и да ви честитя днешния празник :)) и да не забравяме,че сме българи не само на този ден :) и именно в нас се крие силата да променим нещата ,които не ни харесват в самите нас,в обществото :))

иначе - по темата... би било някой да качи някакво примерно есе,но честно- досега не съм срещала такова нещо,а издирвам от около година и половина вече :S
Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

steli написа:журналистическо есе
:scratch: :scratch: :scratch:
На какво точно ви учат в училище, че не ми стана особено ясно? Какво разбирате под журналистическо есе? Такъв жанр няма (или поне във ФЖМК не ни го преподават :lol: ). Измислен е покрай КСК и съм наясно какво означава, но я кажете вие как го виждате.
Не пишете разказ, колкото и да ви бива в това. Просто недейте. Избягвайте и стихотворната форма. Шансът да попаднете на благоразположен проверяващ е нищожен и рискът не си струва. Това ще ви го кажат и на курса, предполагам, но с по-други думи.

Айде, да не ви мъча с журналистическото есе: личната позиция се цени, когато не са празни приказки, неподплатени с факти. Твърденията трябва да се доказват, но бих ви препоръчала да пречупите нещата през собствения си мироглед. Никой няма да очаква от вас да сте специалисти в областта, от която ще бъде темата за есето (не пробвайте да се правите на такива, впрочем - изглежда смешно), но трябва да покажете, че можете да мислите. Друг съвет не мога да ви дам.
А, да - не бъдете мелодраматични и не използвайте "аз мисля"-формата.

И успех. не знам дали Имморталката пише активно в темата, ама, Сим, ако четеш това, да знаеш, че се прибирам и лично ще ти преслушам есетата, които си писала дотук.

Последно - върнах се 2-3 страници назад в темата. Спрете се вече с тоя Карбовски. По-мейнстрийм хрищенска вдовица, която оревава махалата не можахте ли да измислите? А, впрочем, ако влезете във ФЖМК, има шанс и той да ви преподава - едно време водеше избираема дисциплина, която ни спуснаха отгоре като задължителна.
Съветът, който ще ви дам, е клиширан и бас ловя, че вече сте го чували - четете "Дневник" и "Капитал". Това са вестниците, които стават за нещо у нас и изчерпват качествената преса. Скучни са ви? Кофти...

И няма да ви дадат нищо за турските сериали, обещавам ви го. Твърде конфликтна тема, а и ще знаят какво (конкретно) да очакват от 18-годишни умове по нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”