Гледай да не те разбие на изпита!tedito_ck написа:Оле майко това ме разби!
КСК 2009 - История
Re: КСК 2009 - История
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ами по тази логика,която разказвате за прабългари и славяни доста неща се объккват...например ако се падне Симеон трябва ли да пиша в началото за Владимир Расате,или пък ако се падне Иван Асен 2-за Борил??
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
По принцип трябва. Но всичко зависи от това как ти е формулирана темата.
Нали вече не е останала никоя заблудена душица, която все още да вярва, че изпитът по история е по конспект? Няма конспект. Както ви формулират темата - на първо място сядате и мислите какво трябва да включите в нея. Защото като едното нищо могат да НЕ ви дадат хронологическа рамка - и тогава иди и разбери какво да правиш.
На курсовете, на които ходите, би трябвало да ви ги обясняват тия работи. Имайте ги предвид. =)
Нали вече не е останала никоя заблудена душица, която все още да вярва, че изпитът по история е по конспект? Няма конспект. Както ви формулират темата - на първо място сядате и мислите какво трябва да включите в нея. Защото като едното нищо могат да НЕ ви дадат хронологическа рамка - и тогава иди и разбери какво да правиш.
На курсовете, на които ходите, би трябвало да ви ги обясняват тия работи. Имайте ги предвид. =)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
lacuna_coil
- Писаружяк
Не мисля, че за Борил трябва да пишеш, ако годините са 1218-1241, но може да го споменеш в увода си заедно с Асен,Петър и Калоян.RA[sgB] написа:Ами по тази логика,която разказвате за прабългари и славяни доста неща се объккват...например ако се падне Симеон трябва ли да пиша в началото за Владимир Расате,или пък ако се падне Иван Асен 2-за Борил??
Ако се падне Симеон, задължително пишеш за Владимир Расате.
Моят учител винаги ме предупреждава, че може да може да формулира тема само за политическото могъщество при цар Симеон, за управлението на Самуил и т.н.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хаха... Ся как ще ви стане гадно.
Да, трябва да пишеш за Борил. Нищо, че годините са зададени така, пак трябва да го включиш. Обаче не ме питай защо, това вече съм го забравила.
Да, трябва да пишеш за Борил. Нищо, че годините са зададени така, пак трябва да го включиш. Обаче не ме питай защо, това вече съм го забравила.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Тя темата за Иван Асен II си е порядъчно кратка, а без Борил ще е...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
абе някой от вас ще ходи ли на курса по история към СУ ?
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
Колко време след предварителния изпит по изпит по история излизат оценките ?
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Не ! Четох доста мнения за тези курсове и имаше доста недоволни.Amberglow
абе някой от вас ще ходи ли на курса по история към СУ ?
Май за около 2 седмици излизат.chikchirik
Май за около 2 седмици излизат.chikchirik
Благодаря
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Официално са 10 дни. За всеки изпит. Работни - като прибавите уикендите, ето ви ги двете седмици. Но не си мислете, че на втория понеделник след изпитите задължително трябва да имате оценка - предната година при нас, например, закъсняха. За други изпити с по-малко записали се пък излизат по-рано.

- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Мисля, че няма смисъл. Нали говориш за този, който е сега априлската ваканция? Аз ходих към СУ преди това и общо взето едва ли ще кажат нещо друго... Освен това отиват много хора и в общи линии се бутате като говеда в обор, докато някой ви пили на главата... Плюс това от 9 до 18 часа?! Аз 4 часа едвам изтрайвах. Според мен за толкова много време ще блокираш и файда - никаква. Затова да си налягаме парцалите, да си сядаме на 3 или 4-буквието, който както предпочита и да дерзаем, пък току виж сме пробилиAmberglow написа:абе някой от вас ще ходи ли на курса по история към СУ ?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
Ами знаете ли дали ще има курс по история и през юни - преди редовната сесия?
Има много начини човек да бъде прав.
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Имам един въпрос.
Аз имам развити теми и преди време научих тази за началото на 9ти век. Във въпросната тема е казано, че синът на Омуртаг, приемащ християнството - Енравота е с християнско име Войн. Вчера обаче си преговарях въпросната тема и отворих и учебника по история и там пък е казано, че въпросният Енравота е с християнско име Боян.
Може ли да ми кажете кое е правилното?
Аз имам развити теми и преди време научих тази за началото на 9ти век. Във въпросната тема е казано, че синът на Омуртаг, приемащ християнството - Енравота е с християнско име Войн. Вчера обаче си преговарях въпросната тема и отворих и учебника по история и там пък е казано, че въпросният Енравота е с християнско име Боян.
Може ли да ми кажете кое е правилното?
-
Borislavaaa
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Боян и християнското име на най-малкия Симеонов син, а езическото Бениамин. След покръстването единствено той и сина на Йоан Владислав - Пресиян имат езически имена. А името на Енравота е Войн. И аз съм имала грешки в темите, за това винаги трябва да проверяваме в учебника. Искам да ви попитам от къде се готвите? 
Kim Wilde - You keep me hangin' on