Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от plamena »

nox написа:Онова, което ме притеснява е това, че няма да можем да се връщаме назад в книжките. Тоест, веднъж минем ли даден сегмент, няма как да отгърнеш и да го погледнеш отново.
Защото аз си се вписвам спокойно във времето, но за собствено успокоение съм свикнал да преглеждам по няколко пъти отговорите и така.

Ти сериозно ли ???????? В сми знам че за време всичко и че като изтече край... ама докато правиш не може да не си провериш ! Какви са тези глупости!? Това ще страшно тъпо ако е вярно.. директно загивам! :JC_OMG_sign: :JC_OMG_sign: :JC_OMG_sign: :JC_OMG_sign: :JC_OMG_sign: :JC_OMG_sign:
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Всеки компонент се прави за точно определено време, да. И нямаш право да се връщаш назад за проверка... Или да дописваш (отбелязваш).
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Неприятно е, но ча пък да загиваш? :o
Elämää täytyy rakastaa ^^
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Ами то, реално погледнато, куцо и сакато се явява на този изпит всяка година. Не е изненада, че един стабилен процент от кандидатстващите въобще не са запознати с формата на изпита и гледат като попарени, като им прибират листата, разбирайки на момента, че няма да им бъдат върнати..
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Нормално, и на изпитите за сертификати е така, може би от съображения, че някой от следващите компоненти в изпита може да ти подскаже нещо за първия и обратното. Имате възможност да си проверите писанието преди да ви го съберат (ако се вместите в времето и прочее), не е края на света като не можете да си го гледате до края на изпита.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
ssslavena
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ssslavena »

На мен най-сложен ми е cloze-a.Суууупер много ме притеснява.Никога не съм правила 10 от 10 на него,обикновено са 5/10.Вие как сте с него ?
И аз като повечето разчитам на няква магия.Нито ходя на уроци,нито се занимавам много сериозно :cyclopsani:
Разчитам на това,че ще има по-неподготвени и от мен.
Иначе за специалност нямам няква набелязана.Ще пиша повечето от Философския и Филологически и ще се моля :rr:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

ssslavena написа:Нито ходя на уроци,нито се занимавам много сериозно :cyclopsani:
Разчитам на това,че ще има по-неподготвени и от мен.
:Alex_03: :Alex_03:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

Да ... :lol:
Но съм и реалист.Знам че няма да ме вземат психология,нито пък скандинавистика или японистика,гледала съм баловете и знам към кои специалности да се насоча
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

ssslavena написа:На мен най-сложен ми е cloze-a.Суууупер много ме притеснява.Никога не съм правила 10 от 10 на него,обикновено са 5/10.Вие как сте с него ?
едно от лесните неща според мен( може би най-лесното след error-a). Повечето са леснички и по метода на изключването можеш да смалиш отговорите, и да хванеш верния за ушите. Понякога слагат уловки, но не са невъзможни за отгатване :) Иначе, и аз не ходя на уроци, но не смятам че имам по-малък шанс от тези които ходят...
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

ssslavena написа:Да ... :lol:
Но съм и реалист.Знам че няма да ме вземат психология,нито пък скандинавистика или японистика,гледала съм баловете и знам към кои специалности да се насоча
Абе и аз си мислех, че няма шанс да изкарам над 5.50 на този изпит миналата година, но накрая имах 5.60. xD
(Като 2 от грешките на диктовката ми бяха на through и на consciousness >.<) Така че не се предавайте преди да сте се явили. И не разчитайте на това, че другите ще изкарат по-малко от вас. На психологията балът й миналата година хич не беше чак толкова нисък (май), за философията не знам, но в тези специалности се кандидатства и с други предмети(ако не ме лъже паметта), така че конкуренцията става доста по-голяма.

А относно cloze-a... пробвай да си изкарваш сам/а collocations, научи ги добре, заедно със съответните предлози за различните глаголи/прилагателни и така. Не помня вече какви други работи имаше извътре му.
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Megera написа:но накрая имах 5.60
Баааси, you are not of this world, srsly. :alien: Ще споделиш ли с нас своята тайна за успеха? Share with us the path to enlightenment, please. :)
Изображение
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

Привет и от мен!!! Аз ще кандидатствам туризъм или регионално развитие и политика, изпита ппедварителния по география вече мина (5.00 сравнително добре :wink: ), но за тези специалности имам и изпит по английски, тъй че и аз се присъединявам към вас. Да ви питам някой знае ли кога има курс по английски, бях чула нещо за след 24 май? Ideas?
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Относно курсовете към СУ, във форумите си има тема. Миналата година единия курс към фондация УАА беше в началото на юни, а другия почваше на всяко 5то число, до седмицата преди самия изпит. Най-добре се обади в СУ и ги питай директно. Аз си бях прибрала някаква брошурка от там като се бях записвала за предварителните изпити и там имаше информация за различните кандидат-студентски курсове към СУ.

Относно начина за постигане на успех... ами не знам честно казано. Имам приятели, които се готвиха 2 пъти повече, но накрая изкараха по-ниски оценки от мен. При мен проблемът беше, че аз бях почнала да уча английски от ниво Intermediate (след прекарана година в гледане на анимета и азиатски сериали с английски субтитри). И заради това ми липсваха знания от граматиката на първите нива. Най-големият ми проблем беше error identification-a (правех между 5-10 грешки на него). Това си го изчистих със споменатия по-горе курс. Там минахме цялата граматика на бързо, съответно минахме и уловките, които слагат в самия изпит. Номера е не да знаеш перфектно граматиката, а за какъв тип грешки да се оглеждаш. Ако изрешите книжките и научите нещата, които грешите, с това не би трябвало да имате проблем.
Диктовката... там по принцип не правех кой знае колко грешки. Думите, които грешях на диктовки, след това по 20 пъти, докато ги науча. Преписването на текстове е друг начин да си пооправите правописа.
За рийдинга нищо не мога да кажа, нашият просто беше лесен. :lol: Аз нон-стоп чета книги/разкази на английски.
Есето... само един съвет имам, освен ако не сте супер добри в писането на философски есета, изберете си темата, която може да се завърти в pro and con essay. На "по-философските" теми много хора се замотават, почват да се въртят в кръг и става мазало. На другото есе си нахвърляте по 2-3 аргумента "за" и "против" и след това точите лукуми. (Писането на точно този тип есета, макар и на немски за Шпрахдиплом доста ми беше помогнало.)
Не си спомням как точно беше формулирана темата, но аз я бях извъртяла в предимствата и недостатъците на съвременните технологии (компютри, телевизия и тн.) при предаването на информация спрямо вестниците. Нещо такова, макар че както беше формулирано на английски звучеше доста по-добре. ^^
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

Пламена, не че искам да те обезкуражавам, но ако матурата по английски ти е трудна, недей да имаш много големи надежди за изпита в СУ...
Колкото до проверката, не мога да разбера какво толкова се притеснявате. Просто внимавате като попълвате и така. Пък и като проверяваш нещо, което сам си писал е много трудно да откриеш грешки. Аз честно казано се радвам, че няма да имаме прекалено много време, защото се изнервям като си проверявам и общо взето обикновено тази част я пропускам, а и като имаш по-малко време не се размотаваш и разсейваш, ами се стягаш и работиш като хората.
Някой беше питал за резултатите на другите от cloze test-a. Аз съм изкарвала и 6/10 и 10/10, така че доста зависи от концетрацията, това дали си се наспал, дали се чувстваш добре и тн.
Есето не смятам, че трябва да представлява особено затруднение. Правите си едно планче от примерно три точки, в тезата пишете по малко за тях и след това в отделно параграфче развивате всяка.
vasetoss
В началото бе словото

Мнение от vasetoss »

Korelov написа:Нека тук в тази тема да обобщим конкретно по какъв начин се подготвяте за изпита по АЕ, конкретно какви помагала използвате, учебници и т.н. Също така смятате ли да се запишете на курсове по английски езика към СУ и ако вече сте се записали какви отзиви имате за тези курсове, оправдават ли те вашите очаквания ?

п.с. Ще ми е в необходимост всяка една ваша информация свързана с изпита, за това пишете за да си помагаме взаимно и да се подготвим по добре за конкретния тежък изпит по АЕ, който ни очаква на лятовска
тука има доста помагала:
http://eueconomiccrisis.blogspot.com/ :queen:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”