Китаистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Да попитам в тази тема някой да знае дали в Институт "Конфуций" има литература, която не е на китайски?
да управляваш означава да служиш
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Има - на английски, френски, немски, руски, май и испански имаше. Даже има и сърбо-харватско-китайски речник :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Екстра. Мерси много за информацията.
да управляваш означава да служиш
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Хорхе какво стана, нещо не можахме да се организираме? Може би трябва да е преэ седмицата, направо след лекции, защото иначе няма как да се съберем. Поне за сега :wink:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Някой китаист от трети курс има ли, да ми каже дали предметът ви при Желязкова в Понеделник е избираем?
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Колегииии, голямо съм идиотче. Може ли да ми пратите скайп, yahoo или мсн като ЛС, че забравих. Оставете, ами не можах и да уча и може по стара традиция да стоя по нощите да уча :cry: И тук не ме оставиха да спя :cry: Понеделник ще ударя канчето при Колева и после ще има - "Т.... Теодора..., Тамара, ама ти не си на това упражнение!" :lol:

....
Забравих - някой да знае как се борави с китайски на комп-а, че се сдобих с няколко вида, но идея си нямам как ще стане номера :roll: Да знам, в случай, че някой ден, случайно почна да схващам този прокълнат език :twisted:
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

martin_kolev написа:Хорхе какво стана, нещо не можахме да се организираме? Може би трябва да е преэ седмицата, направо след лекции, защото иначе няма как да се съберем. Поне за сега :wink:
Ами то в най-добрия вариант щяхме да сме само тримата с теб и Еви, но тя се отказа защото искаше да учи. Утре ще ходим до Конфуций да се разберем нещо за през седмицата.
Изображение
Аватар
incontrastofsin
В началото бе словото

Мнение от incontrastofsin »

Измислихте ли теми за Алексиев, бре колеги? Нищичко не ми идва на ум...
Mama's in the fact'ry
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
He's lookin' for the food
I'm in the streets
With the tombstone blues
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Кооооой си ти бе скелет :lol:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

На мен ми идват някои неща на ум, обаче информацията, която мога да намеря в интернет е оскъдна.
Изображение
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Еййй... ужас с тези теми много зор ще има. Аз направо се отчаях :cry: Къде толкова ш.информация ще намерим, дано в Конфуций да има нещо подходящо, защото в интернет информацията е много зле... :x
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Аз за Xi`an намерих много, съответно и за него ще пиша. Да ме прощава планината Wudang, тя ще остане за някой друг път.

Марто, ти търсиш ли по сайтовете на посолствата, по туристически сайтове, там любителски страници и тн? Би трябвало да има.
Последно промяна от Don Horhe на 12 Окт 2007, 14:37, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Абе не съм търсил часове, но общо взето има само екскурзии и разни такива неща. За темите, които той ни даде не успях почти нищо да намеря. Ще прегледам утре в библиотеката, пък ще видим. Аз не разбрах защо женските украшения са по-сериозна тема от слепотата в Тибет :?
Аватар
slavena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от slavena »

На български не се надявайте да намерите каквото и да било, ще падне голямо превеждане. Това, което мога да ви посъветвам, е да си изберете тема, която евентуално няма да изисква използване на много терминология. Аз миналата година писах за алкохола в Китай и имаше ужасно много термини за технологията на производство, така че превода ми костваше доста нерви...
Don`t eat yellow snow!
stiv
В началото бе словото

Мнение от stiv »

Ех, добрият стар момент, като кажат, че трябва да се пише реферат по странознание, всички се чудят и маят какво да правят... Признавам си, че и аз навремето в известна степен се чувствах така, ама вярвайте ми, имате наистина огромен избор... направо неограничен... Ще ви спомена само няколко теми, за които бяхме писали, за да видите колко много неща има: Великият канал (моя милост), китайските хвърчила, мостовете над яндзъ, приложението на фъншуей в забранения град (ако не се лъжа), нефритът в китайската култура, пътят на коприната, дворецът Потала в тибет, петте свещени планини (или дали не беше само една от тия пет, не се сещам сега)... бездна е, наистина... За търсенето на ресурси - на мен преди две години доста ми беше помогнал books.google.com, ама сега май са го поограничили... вижте за всеки случай...
Заключено

Обратно към “ФКНФ”