КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
MimiNkaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: КСК 2009 - История

Мнение от MimiNkaa »

Много ви благодаря за бързия отговор. :) Аз също ги споменавам след увода, разбира се се съобразявам и със самата тема. След това отново ги използвам в същността на темата ми като пример, кратък анализ и пр. Но защото една приятелка ходи в СУ на уроци и там й ги дават доста доста бодробно- има около 2 печатани листа с разработка на изворите. А пък и в учебниците, които съм си купила, ги дават мн подробно, но все пак се равам, че може и по по- краткия начин. :)
Успех На всички!
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Изискването е да ги имаНикой не иска разработки върху изворите.Това е за професионалисти.За кандидат-студенти е важното да знаят изворите - нищо повече.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Ами изворите според мен са важни само за първия период. След това учителят ми изобщо не ме е карал да ги споменавам. Аз писах върху Априлското и имам 5.38 без такива работи ( сваляли са ми поради други грешки). Така че според мен, споменавайте само Теофановците, от трудовете на Златарски и ко няма огромна нужда
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Аз също имам 1 въпрос-двете теми на предварителния теглят ли се или са определени от преподавателите?И ако се теглят,колко са възможните теми при избирането?
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Първо се теглят 2 контролни теми, за да се види, че темите не се повтарят.След това двама кандидат-студенти теглят по една тема, в повечето случаи следват бурни аплодисменти, след което ти си избираш върху коя от двете да пишеш :D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

обратно е... :roll:
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Joker написа:обратно е... :roll:
да, де :P
Хора, докъде стигнахте с темите ? :D
Последно промяна от lacuna_coil на 29 Мар 2009, 18:10, променено общо 1 път.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

RA[sgB] написа:Аз също имам 1 въпрос-двете теми на предварителния теглят ли се или са определени от преподавателите?И ако се теглят,колко са възможните теми при избирането?
И двете. Нали знаеш, че трябва да очакваш всевъзможни формулировки на темите с вариации на периоди, години, владетели и каквото още ти хрумне. И после, когато няколко такива абсурдни заглавия са измислени и запечатани в пликове, се теглят две от тях. =Р
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

MidwinterSun написа:
RA[sgB] написа:Аз също имам 1 въпрос-двете теми на предварителния теглят ли се или са определени от преподавателите?И ако се теглят,колко са възможните теми при избирането?
И двете. Нали знаеш, че трябва да очакваш всевъзможни формулировки на темите с вариации на периоди, години, владетели и каквото още ти хрумне. И после, когато няколко такива абсурдни заглавия са измислени и запечатани в пликове, се теглят две от тях. =Р
Чак пък абсурдни. :D Според мен са стандартните - пример: двете, които се паднаха миналата година на предварителен - те даже са се падали формулирани по същия начин, когато изпитът беше 5 часа. Тук-таме може да се клъцне по нещо, но до абсурдни резултати при формулирането на темите не вярвам да се стигне.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Хах, това беше опит за шега, който май си остана неуспешен. Пък темата на нашия предварителен - Създаването, Аспарух и Тервел... Да ти кажа, на нас може и да ни е звучало нормално, докато сме го писали, но после при оценяването абсурдите толкова хубаво си проличахаааа :cyclopsani:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

MidwinterSun написа:Хах, това беше опит за шега, който май си остана неуспешен. Пък темата на нашия предварителен - Създаването, Аспарух и Тервел... Да ти кажа, на нас може и да ни е звучало нормално, докато сме го писали, но после при оценяването абсурдите толкова хубаво си проличахаааа :cyclopsani:
Защо ? Какво е станало ? :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Стана така, че изложението за прабългари и славяни се оказа ненужно и се считаше за отклонение.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами настана един малък хаос, защото се оказа, че е зададена тема, към която няма ясно определени критерии за оценяване. Проблемът беше конкретно в изписване на прабългари и славяни в началото на темата. На някои хора им бяха рязали за това, че ги няма, на други - за това, че ги има. На мой съученик му резнаха половин единица, защото били твърде разширено представени, на друг му бяха поставили висока оценка заради това, че изобщо ги няма. На някои от момичетата в курса пък им бяха поставени ниски оценки заради недостатъчно обширното описание.
Въобще - самите оценяващи не знаеха трябваше ли да ги има тия прабългари и славяни или не трябваше.
Изображение
plamy_
В началото бе словото
Курс: първи

История

Мнение от plamy_ »

Здравейте! Искам да Ви питам до къде стигнахте с темите по история?
Smile because you can..
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

MidwinterSun написа:Ами настана един малък хаос, защото се оказа, че е зададена тема, към която няма ясно определени критерии за оценяване. Проблемът беше конкретно в изписване на прабългари и славяни в началото на темата. На някои хора им бяха рязали за това, че ги няма, на други - за това, че ги има. На мой съученик му резнаха половин единица, защото били твърде разширено представени, на друг му бяха поставили висока оценка заради това, че изобщо ги няма. На някои от момичетата в курса пък им бяха поставени ниски оценки заради недостатъчно обширното описание.
Въобще - самите оценяващи не знаеха трябваше ли да ги има тия прабългари и славяни или не трябваше.
Оле майко това ме разби!
Има много начини човек да бъде прав.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”