Какво очаквате от една връзка?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Какво очаквате от една връзка?

Мнение от Angel_N »

Най-важните неща за жените човек научава именно от жените и никъде другаде. Животът с тях дава на един мъж своеобразен немодифициран от стереотипите на други мъже поглед, който му дава познания за женската природа от първоизточника. Как може един мъж да бъде мъж, ако не може да подкрепя като хората жена си, да спечели уважението й, да я накара да иска да бъде с него и в най-трудните моменти, да й служи като опора и да създаде семейство с нея? За да ги може тия неща той трябва да спечели любовта й, а това е невъзможно ако не знаеш как да се държиш с нея... Най-добре е сам да видиш и сам да разбереш, отколкото някой да ти се прави на голям разбирач и да ти разкрива тайните на света на жените... Един мъж сам трябва да си изгради усет и да си изостри сетивата в общуването си с жените, защото не винаги сме на една честота.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Истината е, че обратното също е в сила. Неслучайно, когато имам проблеми с мъж, искам съвет също от мъж. Не питам "Космополитън". ;) Засега работи безпогрешно и вярвам, че няма причина това да се промени.
И винаги ми е било странно, когато жените си обсъждат помежду си лични драми. С какво точно могат да ти помогнат другите клявки? С опит? Да, ама обременен от тяхната (женска) гледна точка и напълно лишен от мъжката перспектива. Което не е (непременно) лошо - просто е безполезно.

Лично мнение, де. И лични убеждения.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
kristina ivanova iv
В началото бе словото
Специалност: екология и опазване на околната среда
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от kristina ivanova iv »

Ами вече гледам така на нещата, че е по-добре нищо да не очакваш, за да не си разочарован после.
Иначе естествено, че човека до мен трябва да ме грабне с нещо - а аз много се впечатлявам от усмихнатите момчета, които са забавни и кумуникативни. И също така да са отговорни... не само към мен ами като цяло. Щото те момчетата са малко шапка на тояга.
Пък какво очаквам от връзката - каквото стане :) :D :P
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Напълно очаквано всички скочиха.Като не искате да приемете истината, ок, така да бъде.Ваша воля.Нямам намерение да ви убеждавам, че това е така.Колкото щете развивайте разни теории, че майката щяла да те възпита повече като мъж, отколкото бащата и тем подобни.
Angel_N написа:Най-важните неща за жените човек научава именно от жените и никъде другаде. Животът с тях дава на един мъж своеобразен немодифициран от стереотипите на други мъже поглед, който му дава познания за женската природа от първоизточника. Как може един мъж да бъде мъж, ако не може да подкрепя като хората жена си, да спечели уважението й, да я накара да иска да бъде с него и в най-трудните моменти, да й служи като опора и да създаде семейство с нея? За да ги може тия неща той трябва да спечели любовта й, а това е невъзможно ако не знаеш как да се държиш с нея... Най-добре е сам да видиш и сам да разбереш, отколкото някой да ти се прави на голям разбирач и да ти разкрива тайните на света на жените... Един мъж сам трябва да си изгради усет и да си изостри сетивата в общуването си с жените, защото не винаги сме на една честота.
Ето един типичен пример как следваш стереотипите и болшинството.От малки ни учат да се държим с жените като добрички, което въобще е погрешно.А те са мазохистично създание, което обича лошо да се отнасяш с тях (разбира се, до един момент, а не постоянно).Те жените хитро са си ги измислили нещата.Желаят да получават нещата наготово. Никъде не е казано, че трябва ти да ги спечелиш, аз също трябва да бъда спечелен.От къде на къде тя ще е нещо повече от мен.Като иска нещо, и тя ще се помъчи, няма само едната страна да се бори за нещо.
Просто са различни "речниците" на мъжа и жената.Ако за мъжа черното е черно, за жената черното не е бяло. Ние помежду си се разбираме с директния език, а те между тях също със завоалирания език. При сблъсъка обаче между двата пола следва "(тя) не знае какво иска" или "(той) не взема от дума, хем му споменах" (ама по неин си начин и той въобще не е разбрал).Да не говорим за кодовата дума "приятел", която в мъжкия речник означава "човек на когото можеш да разчиташ", а в женския "с теб няма да спя".
Мъжът сам трябва да разбере нещата, ама нали се сещаш, че няма как да изучиш всичко на тоя свят за краткото време, което пребиваваш на планетата Земя.Заради това е по-полезно и ти пести време, нерви, усилия-да видиш как са действали и други хора, попадали в подобна на твоята ситуация.Ако не се учим от историята, няма как да желаем да прогресираме. :wink:
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ууууууууууууууууу
добре че ми напомни..
по едно време така се бех зачела в тия ..
много интересно..
la douleur exquise
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

:salute: :salute: Доста глупости се пишат в тоя форум... обаче assault току-що си спечели наградата за най-голяма глупост.
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Мда, пак всички се почувстваха обидени, че им се каза истината. :? :lol: :lol:
Crippled Alice написа::salute: :salute: Доста глупости се пишат в тоя форум... обаче assault току-що си спечели наградата за най-голяма глупост.
Първо, глупост можеш да наречеш нещо, което е тотално погрешно.Тоест кой отбор е шампион на България и ти да ми кажеш-Калиакра Каварна, пък те да са 15ти примерно.Ама за нещо субективно е невъзможно да се каже, че е "най-голямата глупост".Ако е някакъв факт, тогава може да е глупост.В случая просто не приемаш чуждо мнение, което за мен показва, че възприемаш твърде ограничено останалите мнение от твоето.Освен това ти не казваш кое точно е глупостта в изказването, а само че е е глупост.Само и само да лаеш.Все едно ти да пишеш някакъв пост и аз след него да напиша "голяма глупост е", ама без да давам обяснение къде е грешното.
Аз не съм и очаквал да се съгласи някой с него, особено пък жените.Все едно да питаш политиците дали крадат и те да ти кажат "да, крадем".Естествено, че когато си замесен в нещо, ще гледаш да отричаш.
Интересно ми е кое точно е грешното според теб-че мъжете и жените имат различен език, или пък че жените обикновено чакат белия принц и всичко наготово, вместо да се потрудят и те?!
Като казвате, че нещо е глупост, поне кажете къде е грешката. :idea:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ma ти си като кон с капаци, ве човек! Айде спри се вече. Жените тфа, жените онова, а хората, с които спориш, са все мъже.

Колкото е субективно мнението на @Crippled Alice, толкова е и твоето. И всеки има право да го изкаже.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Глупост е да поставяш всички жени под общ знаменател. Да казваш, че всяка жена е такава и такава, е супер детинско и недообмислено. Всяка жена, както всеки един човек на тоя свят, е различна и се справя по различен начин с живота. Скачам, защото ми е обидно, предполагам и на другите момичета от форума, да ни заклеймяваш (всички) като мързеливи, лоши, зли и т.н. Съжалявам, ако ти познаваш само подобен тип хора, но не се чуди защо хората ти скачат като говориш такива работи. Обидно е за всяка жена, която е постигнала нещо в живота си, без да чака нито принц, нито кон, нито мама или тате. Това може да не съм нито аз, нито някое рандъм момиче от форума, но се замисли за останалите няколко милиарда. Пък това, че мъжете и жените говорят на различен език, е вярно. Обаче след като толкова мъже са се научили да се разбират с жените, значи може би и ти ще успееш. Ако го поискаш ;)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Must not feed the troll, must not feed the troll, must not feed the troll... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Crippled Alice написа:Глупост е да поставяш всички жени под общ знаменател. Да казваш, че всяка жена е такава и такава, е супер детинско и недообмислено. Всяка жена, както всеки един човек на тоя свят, е различна и се справя по различен начин с живота. Скачам, защото ми е обидно, предполагам и на другите момичета от форума, да ни заклеймяваш (всички) като мързеливи, лоши, зли и т.н. Съжалявам, ако ти познаваш само подобен тип хора, но не се чуди защо хората ти скачат като говориш такива работи. Обидно е за всяка жена, която е постигнала нещо в живота си, без да чака нито принц, нито кон, нито мама или тате. Това може да не съм нито аз, нито някое рандъм момиче от форума, но се замисли за останалите няколко милиарда. Пък това, че мъжете и жените говорят на различен език, е вярно. Обаче след като толкова мъже са се научили да се разбират с жените, значи може би и ти ще успееш. Ако го поискаш ;)
Разбира се, че говоря обобщаващо.Ако някой се е почувствал засегнат, моля, тва си е негов проблем.Никого не съм визирал.Познавам всякакви хора и се разбирам с жените.Не знам що по разни писаници в някакъв форум си създаваш впечатление, че не мога да общувам с тях. :shock: И не знам къде съм казал нещо лошо за жените.Не съм използвал никакви обидни епитети, за да може да твърдите подобни неща.Както жените, така и мъжете си имат трески за дялане и въобще не твърдя, че единият пол е нещо повече от другия.Както едните си имат плюсове, така и другите.Никого не принизявам до по-ниско ниво, въпреки че мъжете са по-умни (жените са по-интуитивни....ум като ЗНАНИЯ, познания на нещата при мъжете е по-силен, като РАЗБИРАНЕ, чувстване на същността на нещата при жените е по-силен, така че има някакъв баланс).
И не знам що някой си прави изводи, че съм кон с капаци.Когато можеш да си обосновеш разумно мнението, с факти, ще го приема, ако греша :!: Ама да ми твърди някой, че било глупост само щото така му харесва, не мога го приема.Все едно аз да твърдя-"най-великата певица на света е Есил Дюран", пък ако ме питаш що-ми не знам, така ми харесва. :lol:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Я по-спокойно. Колегата явно са го донесли щъркели. Или баща му го е намерил в някоя зелка.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Мила, бе! Я ти по-спокойно, че пиех чай и това заключение със зелката ме свари неподготвена. :lol: Без малко да ми излезе през носа, а това си е гадно, ей! :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Позволи ми аз да ти обясня защо това, което говориш са глупости

1.За да отгледа сам човек дете, то той/тя притежава повече мъжество от всички дървени философи на планетата и някак си не върви да получава от тях оценки

2.Родителите са само един от многото (и далеч не основния) външни фактори, които оформят един характер. Човек прекарва много повече време в ясла/детска градина/училище/университет/месторабота отколкото у дома и съответно именно взаимоотношенията му на тези места имат най-голям принос за неговото развитие.

3.Само идиотите (или да бъдем тактични, умствено изостаналите) имат нужда да бъдат учени да мислят. Останалите сами си формираме мисленето.

4.Мъжеството не се измерва с броя на прочетени или, недай боже, публикувани мнения във форума с дон жуаните
The more you want, the easier you are to exploit
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”