Стипендии 2008/2009

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Re: Стипендии 2008/2009

Мнение от marrylin »

bubbly_water написа:е това е така щото и първи курс се присъединяваме към цялата галимация
Едва ли това е причината. Всяка година има първокурсници. :roll:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Да, така е - не е това причината. По принцип за втория семестър просто се отпускат допълнителни бройки и коефициентът не се променя.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
milence
В началото бе словото
Специалност: СтУ
Курс: трети

Мнение от milence »

Здравейте, искам да попитам нещо и се надявам някой да може да ми отговори. Аз уча стопанско управление с френски и на сайта на стоп. факултет пише, че за стипендия се смятат само оценките, задължителни за българска диплома. Може ли да ми каже някой кои са те.
Аватар
Lorry.T
В началото бе словото

Мнение от Lorry.T »

Добре де, успехът ми е отличен и би трябвало да взимам стипендия, нали? Обаче аз не разбрах сега, нужно ли е или не е нужно да декларирам някакъв доход :?
А...и още нещо, което още повече ме (п)обърка :? : аз съм от ФСф и се оказа, че ако нямаме оценка по спорт, не можело да взимаме стипендия ( аз разбира се нямам, а всъщност и почти никой от колегите, защото...стана малка бъркотия със спорта при нашата специалност :roll: ), та...ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет :wink:
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Аз си мислех, че с 5.20 ще успея да се докопам до стипендия, ама явно няма да стане.
В ФСФ съм, интересно ми е дали някъде има публикувани балове от миналата година :roll:
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Lorry.T написа:Добре де, успехът ми е отличен и би трябвало да взимам стипендия, нали? Обаче аз не разбрах сега, нужно ли е или не е нужно да декларирам някакъв доход :?
А...и още нещо, което още повече ме (п)обърка :? : аз съм от ФСф и се оказа, че ако нямаме оценка по спорт, не можело да взимаме стипендия ( аз разбира се нямам, а всъщност и почти никой от колегите, защото...стана малка бъркотия със спорта при нашата специалност :roll: ), та...ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет :wink:
Трябва да декларираш доход на член от семейството за последните 6 месеца. Само че не се удостоверява с никакви документи, така че можеш да пишеш каквото си искаш - и без това не играе роля :mrgreen:

За спорта - къде пише, че трябва да имате оценка?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

мен мнооого ме интересува оценката по език взима ли се, щото тя нали уж се води..как се казваше... текуща
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Аз с такива работи не си тровя съзнанието.
На нас не ни дават стипендии ;-[[[,
не че и да даваха, щях да взема, де
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Lorry.T
В началото бе словото

Мнение от Lorry.T »

[/quote]За спорта - къде пише, че трябва да имате оценка?[/quote]
Ами, една колежка е питала в отел Студенти (215 каб. ) и са й казали, че трябва да имаме оценка от първия семестър, иначе не можем да взимаме стипендия
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Lorry.T, не вярвам да не вземеш. Някъде пишеше, че спортът не е задължителен за студентите първи курс от ФСФ.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

bubbly_water написа:мен мнооого ме интересува оценката по език взима ли се, щото тя нали уж се води..как се казваше... текуща
И тя влиза, да.

Аз също имам въпрос, на който се надявам да може някой да отговори. Вече доста колеги ме попитаха и аз не знаех всъщност какво да им отговоря. Ако родителите са разведени и съответно студентът няма информация за един от родителите къде работи, тогава какво трябва да напишат в молбата? Доколкото знам за такъв случай подобна графа там няма.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

bubbly_water, във ФКНФ текущите оценки от основния език не се смятат, доколкото знам. Ама все пак не знам какво учиш, затова най-добре потърси второ мнение. :oops:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Kavhan Isbul
От дъжд на вятър
Специалност: история

Мнение от Kavhan Isbul »

Аз съм от ИФ и имам текуща оценка по език но не зная дали се смята в общият сбор за стипендия знае ли някой ? Мерси предварително.!
Историк пишман газовик
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

До колкото знам не се смята.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Абе хора, защо говорите кой каквото му скимне или кой каквото чул. Във всеки факултет нещата са различни и едни оценки влизат, други не влизат.Ако принципно изучаването на чужд език е задължителна дисциплина в учебния план, а не се води избираема, то в този случай оценката влиза при всички положения. Другият вариант е да сте записали някаква свободно избираема факултативна дисциплина, било то спорт, език и т.н., в този случай ако имате оценка, тя пак трябва да влиза, доколкото си спомняма и не се е променило нещо. Трето, доколкото знам има факултети за които спортът е задължителен , както и такива, за които не е :!: При това положение, ако спортът е задължителен, то непременно трябва да имате оценка иначе наистина се води като невзет изпит и няма да взимате стипендия. В другия случай, ако спортът не е задължителен, но все пак сте записали, ако сте изкарали оценка от първия семестър, то убезателно трябва да имате оценка и на втория семестър, така че си правете сметката с присъствията и въобще има ли смисъл да ходите на спорт ако не ви трябва :arrow: респективно въпросните оценки би трябвало да влизат в стипендиите, но не помня точно дали влизаше в бала при факултетите където спортът се води само избираем факултатив и не е задължителен :roll:
И накрая, в крайна сметка нямам какво толкова да му се чудите. Като отидете да си подавате молбите при симпатичните секретарки по учебни отдели :twisted: , ще разберете какъв в действителност ще ви е съзтезателния успех за стипендия :cyclopsani:
Като птичка в небесата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”