Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
seduction
Драскач

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от seduction »

Kotova написа:Здравейте, искам да попитам, ако имам 6 на матурата по история и кандидатствам с нея История дали ще вляза или няма да ми стигне ?
Лично за мен няма възможност да не ти стигне
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история
Курс: първи

Мнение от Kotova »

Защото 6 на матурата = 5 на изпита, а 5 на изпита ще изкарам много по - трудно отколкото 6 на матурата..тука малко тънки сметки, ама не си падам по зубренето и 10+ страници не ги виждам как ще ги напиша.. А матурата е ала бала общо взето..
marit
В началото бе словото
Специалност: Българса фиология

Мнение от marit »

Аз също смятам че няма да е ти е достатъчно!
Подписът е изтрит от администратор заради несъответствие с правилата на форума.
plambich
В началото бе словото

Мнение от plambich »

Зависи от специалността ти : )
popova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от popova »

Хора, имам едно въпросче.. Каква оценка ми трябва, за да вляза Международни отношения..? Като се има впредвид, че набор 94 сме по-малко.. :(
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от ernow »

Малко, малко... конкуренцията си я има. Аз съм за Право и направо не знам какво се случва. Дано ме приемат и всички вас :)
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

След като мина изпита по литература днес, е време да обсъдим и историята :)

От утре започва сериозното преговаряне... много ми се иска да се падне темата за Борис I, Симеон или Иван Асен II
Изображение
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Пожелавам си лесни теми на предварителен, изкарваме си оценките, а на редовен 2 от Ново време. Чао, лека нощ, приятни сънища, мерси. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

^ Хахаха, знаех си, че не само аз имам такива желания :lol: ! Тъй де, искам едно 5.80 на предварителния по История и една тройка по Литература, толкова много ли искам :lol:
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Nemalp написа:^ Хахаха, знаех си, че не само аз имам такива желания :lol: ! Тъй де, искам едно 5.80 на предварителния по История и една тройка по Литература, толкова много ли искам :lol:
Brotha' from anotha' motha'... :lol: :lol:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

^ Предлагам след като изкараме оценките да саботираме втория изпит, вместо да си играем на шансове с темите ... :D

Иначе, аз ще съм най-щастлив на Иван Асен II, Петър и Самуил също няма да върна, Калоян и него ... Борис предполагам, че също е алтернатива. Симеон не го харесвам особено, но ...

Ако се паднат Аспарух и Крум няма да съм толкова щастлив, обаче ?

Не знам какви са тези желания при мен, че не харесвам основоположниците било то по БЕЛ или История ...

Абе, нека да се падне Иван Асен II и се надявам всичко да е ток и жица ^^ !
azsumbe
В началото бе словото

Мнение от azsumbe »

Самуил и Петър май не се падат често, а?

Предлагам да престанем на гадаем и да сядаме да учим.
azsumbe
В началото бе словото

Мнение от azsumbe »

В предишните страници прочетох някои работи, които ме интересуват.Свързани са с първите теми.Значи ако се падне темата "хан Аспарух и хан Тервел" или каквато и да е интерпретация, свързана с двамата, включваме и славяни и прабългари, така ли?Ама не само като увод за Аспарух, ми детайлно разглеждане?От произхода до заселването на славяните и от произхода и СВБ за прабългарите...?Ако е така, не става ли малко множко?Това са 30-35 страници.Благодаря предварително за отговорите.
Аватар
elu
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от elu »

Да, в темата за Аспарух и Тервел се започва със славяни, прабългари, СВБ и чак след това Аспарух и Тервел. Все пак не може да се почне направо от Аспарух без някаква предистория. Дълго е и аз не знам как ще ми стигне времето на този изпит, но това е положението, ще трябва да пишем по-съкратено на места за тези, които не можем да пишем много бързо :roll:
system_regulator
В началото бе словото

Мнение от system_regulator »

Зависи от заглавието. Някъде го бях писал по - назад ,друг също го бе обяснявал. Имаш години в скобите най-често ,може да се падне до 753 ,до 721 или до 700/1. Мисля ,че ако си наясно ще схванеш докъде трябва да пишеш. Обикновено варианта е накратко(отново с подробности от сорта на къде живеят ,с какво се занимават /плетат гоблени и т.н./ , ранната им история трябва ,за да се направи връзката с обединението)славяни и прабългари , наблягаш силно на кулминацията ( създаването ,договори ,предпоставки ,фактори и щуротии) и развръзката , Аспарух и Тервел , сравнително накратко. Аз този вариант го изписвам за12-14 стр. 35 страници не бих могъл да изпиша за 4 часа ,дор ии да ми диктува някой..По-лош е вариант ,в който трябва да обясняваш супер надълго прабългари и славяни ида завършиш отново подробно със създаването. Но не знам как точно се наименува заглавието на темата при този вариант.
Иначе точно Борис и Петърчо паднат ли се ,ще се изнесат доста хора. тОва са най-трудните теми в Средновековието ,а Упадък-а се доближава и до най-тегавите възрожденски теми. ЙоанАсен(две) , Симеон и Асеневци са най-приятните от Средновековие според мен. Църква , Раковски , БРЦК-а стават от Възраждане. А отновата общо взето се падат само Съединение и Стамболов , другите мисля да ги не пипна ;д
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”