Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
Lyubomir
В началото бе словото
Специалност: бакалавър и магистър по Информатика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Относно общежитията

Мнение от Lyubomir »

Prisila написа:Колкото и да ми е тъп и загубен въпроса, ще си питам... :oops:
От къде да разбера колко трябва да дам за консумативи? Наема- ясно. Ще отиде в 42б и ще си го платя, но това ми обягна. Или като отида в 42 бл. ще ми кажат направо какво дължа? :roll:
Здравей!

На интернет-адрес http://89.190.201.229/ (след регистрация) може предварително да се проверяват дължимите суми за консумативи (както и за наема, макар че той е предварително известен).

С пожелания за всичко най-добро:
Любо
Любомир Анатолиев Серафимов, бакалавър и магистър по Информатика (ФМИ на СУ)

Skype - petdraganov2
ICQ - 421047784
GTalk - luboap10
Facebook: http://www.facebook.com/lyubomir.serafimov
Yahoo! Messenger - luboap10@yahoo.com
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Re: Относно общежитията

Мнение от Бeтон »

ЗА МНОГО ГОДИНИ, ЖИВИ, ЗДРАВИ И ВСИЧКО НАЙ–ХУБАВО ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА!

Колеги, възмутен съм!

Идвам си вчера и в стаята бахър. В нас не успяваме да поддържаме много топло във всичките стаи и винаги ми е било по-студено като се върна. Сега обаче идвам си след Нова година и студ в стаята. :shock: :shock:
Не си въобразявам - предишни години не можеше да се пипне радиатора от горещина, да не говоря, че се отваряха и прозорци, сега няма нищо подобно!
Кво смятат да правят, целия декември докато ми мине грипа, пак наново, а зимата тепърва предстои. :x Как е в другите стаи?

Още проблеми:
Има страшно много сняг на импровизираните паркинги около блоковете.
Имам практика по въпроса "Газене в сняг и движение в зимни условия", не е необходимо да ме изпитват.
Днес излязох с колата и "моето" място го заеха, т.е. където си паркирах вчера. Минах бордюра, покрит със сняг, което си е много важно упражнение, и нататък уж ги знам дупките, минах по неутъпкания сняг, обаче като хлътнах... забуксувах - напред не можех, назад не ми се рискуваше, защото ако не изгазя, задницата ще се приближи до улицата - силно казано - всичко е сняг и могат да ме ударят супер драйвърите. Отидох до стаята ми, взех една лопатка, в това време ми освободиха мястото, поразрових малко, минах през средно дебел за колата ми сняг и си отидох на местото.
Въобще не ме учудва, че много малко коли има до дърветата. Страх лозе пази. При буксуване и създалите се поднасяния, може да се получи "тенекия - дърво" среща. През лятото са пробвали здравината на дърветата, че през зимата ли няма?

Преди малко се връщам от фризьор и до блока помогнах на един клетник със Сеат Толедо (рег. Е) да изгази. Предното му ляво колело се въртеше, дясното седеше. Аха, това е по моята част. Видях го че се мъчи, а не прави нищо друго освен да харчи гориво и да тормози диференциала и съединителя, реших да му помогна. Казах му да изчака и аз бях в такава ситуация следобеда, няма да стане така както си я мисли, отидох до стаята, взех лопатката, в това време горкия продължи да буксува :scratch: :scratch: :scratch: сякаш на баба му говорих, поразчистих отлево - отдесно (много е тънък момента как ще изчистиш 8) ), оня отстрани лафеше с приятелката си. Идеше ми направо аз да вляза да му я изкарам.
Отбелязах, че само лявото се върти - тоя ми задава въпроса - "така ли?" Смяяяяятааййй :shock: :shock: :shock: :shock:
Като е** не усеща ли кое къде отива, да му се невиди?
Оня влезе, колелото се въртя повече време отколкото трябва за излизане, побутнахме го с приятелката му и излезе.
Силно се надявам да не буксува след 0 часа, че тогава няма да има кой да му изкарва колата или по-точно да му я вкарва :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Спират газта за България, спират парното в общежитията. :mrgreen:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

СТАТИЯ

Не знам дали в това е причината, при положение че има 2 дни разлика.

Колкото до снега - за съжаление, Бетоне, проблема го има в цяла София по малките вътрешни улици и паркинги. И аз в Студентски град правих яко дрифтове въпреки зимните гуми. Ела обаче в Лозенец да видиш как се паркира. Половината места покрай улиците не се заемат... И аз вчера опитах един тротоар да кача и изобщо не успях, на друго място го качих, обаче колата зарина до картера в сняг. Спирам да я карам изобщо докато не се разкара снега.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Да, точно така. Официално го написаха "Градски вестник".
Зачетете трета страница, ако го имате. Аргументът на СОСа с телешко запечено бил... внимавайте... понеже движението било с ниска скорост, нямало опасност. Аз предлагам да ги сгази валяк и да продължат да са на това мнение за ниската скорост.

В 7:20 като видях какъв бахър е и си казах - яяяя, с колата. Та точно в Лозенец бях и усетих там преспите. :) Но се движа предвидливо с лопатката... ще си гепя малко пясък от някой строеж и ще бъда подготвен на 100%. 8) Иначе ми доставя удоволствие да газя снега, но като знам, че някои нямат необходимите умения за движение в зимно време и ме е шубе малко. Пък и е мръсна колата ми. Като се поразтопи ще я водя на мивка.

п.п. Не могат да спрат парното. Някои пускат духалки и вечерта спира тока на два пъти. Представям си и без това миерно парно, какво ще е. :shock: :shock: :shock:
Иначе няма проблем да докарам Циганска любов, кюнеца през джама, дървета от край блока и да видим :twisted:
Изображение
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

//////////, пускам си печката и духалката и да не ме занимават, това че има проблем с бушони и тем подобни си е техен проблем, ако искам и котлона ще си пусна за да се грея :salute:

нека не се налага цензура... поздрави
peterdi
Изображение
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Цък! Не става. И нека сега да покажем, че сме цивилизовани хора и българи, които не ги е страх от студа и изпълним заповедта.
Като тръгвах за отскока преди Гранд Де Лукс я снимах. Мръднах малко и затова е размазано. Отбележете - "Разбираме, че всички усещате възникналия дискомфорт".

О, да. Тога гАси. То нет има, ама музиката спира.
Само с питиета се подгрявам. Ако не пиете, ще почнете. Няма оправия.

Току-що домакинката мина на инспекция по стаите. Изтръпнах, защото барът ми е на шкафа. А г-жа Жейнова не обича бутилки по шкафовете. Преди две години щеше да накаже съквартиранта ми, задето беше сложил камениците по шкафа и му даде срок от една седмица да ги разкара. Аз си имам водки и уискита и не мога да ги сложа никъде другаде, че да се виждат така.

Иначе ми е чиста стаята. Скоро я чистих, имам си мопове, лопатки, всичко!
Оказа се, че инспектира за ел. отопление. Отоплението ми е на шкафа :lol: :lol: :lol: :lol:
Прикачени файлове
zapoved.jpg
zapoved.jpg (31.24 KiB) Преглеждано 462 пъти
Изображение
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

аз ще си използвам уредите разумно, а за електрическата мрежа отговорността си е тяхна
Изображение
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

^Съгласна. Вярвам, че съществува риск, ама няма да умираме от студ все пак!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Ама кат се претовари, всички ще духаме супата, нали?
Било е и по-студено в общежитията, не знам защо е толкова голям проблем сега и всички са напускали духалки.
Щеше да е друго, ако бяха спрели парното на 100%, но в момента не е чак толкова зле.
Изображение
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

аз вчера си тръгнах преди обяд, но съквартирантака ми съобщи, че снощи след 9, са им спрели тока, защото е станало преторване и се е случила случка на ел. таблото на нашата страна на блока, става въпроса за 42 блок ...
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Имам един въпрос: Има ли право студент да гледа животно (добитък!!!) в стаята си, при положение, че жиее с други хора?
То няма място за трима човека, а камо ли за някакви животни, които серат на 2 емтра от мястото, където ям. Моля сериозни отговори!
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Доколкото знам, не.
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Нека някой, който наистина е запознат, да пише, за да знам какво да правя. И според мен сигурно не е позволено, но думичката сигурно малко ме дразни...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък си мисля, че е - познавам много хора с котки и кучета... :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”