Английски език-19.07.2007-отзиви

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
bojangles
В началото бе словото

Мнение от bojangles »

Миналата година ходих да си гледам есето и тази, която ми обясняваше грешките, каза, че абсолютно всяко есе можело да получи от 0 до 25 точки, без да се нарушават правилата за оценяване.
Глупости, точките за есето са разпределени - еди колко си за граматика, за лексика и тн. Ако есето ти е на ниво никой не може да те преебе така. По принцип един преподавател може винаги да се заяде, но никога не може да те ореже чак толкова. Да не говорим, че има двама проверяващи.
Пък и противно на мнението на повечето кандидати, проверяващите не се чудят само как да те прецакат и да ти напишат по-ниска оценка. Това са комплексарски приказки.

ПП. Това, което asdhuoih е написал за есето е много вярно.
I didn't lose my mind, it was mine to give away...

I drink to make other people interesting.
Аватар
macrobiotic
В началото бе словото

Мнение от macrobiotic »

1. asdhuoih,My math teacher is ALWAYS in a bad mood e Rash generalisation, защото никой не може винаги да е в лошо настроение.
За другото съм съгласна с тебе.Въпросът е да използваш адекватни думи и конструкции, а не през цялото време да повтаряш I think i I like,и не е нужно,да не кажа тъпо, да използваш изрази, за които не си сигурен какво значат.Аз също го знам това за "топлата вода" и е вярно, въпросът е как да се стигне до тази златна среда.Дано да сме го направили.Каквато и да ми е оценката, ще отида да си проверя работата.
2.bojangles, Кое са глупости?Да те ореже чак колко?Всъщност, не разбирам за какво спорим, след като всички казваме едно и също.Дори да си учил английски само от 2 години пак би трябвало да можеш да напишеш есе за повече от 10 точки(грубо казано).Но все пак ,ако искаш да влезеш в някоя специалност с висок бал е хубаво да знаеш в детайли как се пише есе, така че да получиш достатъчно висок брой точки. Едиственото, което казах е ,че си има точно определени критерии за всеки един компонент на есето.И идиот ще се сети, че ако си ги спазил ще имаш добра оценка на него.
Dum spiro, spero
Аватар
macrobiotic
В началото бе словото

Мнение от macrobiotic »

Ох bojangles,извинявай, не видях, че имаш цитат към отговора. Явно не спорим. :oops: :oops: :oops:
Dum spiro, spero
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

macrobiotic написа:За съжаление е така :( .Но може би донякъде си е нормално, защото досега всяка година е имало по около 3200-3300 кандидатстващи с английски и изпита е направен така, че да оцелеят само най-добрите 8) .
Въпреки, че с този отлив тая година, а и с демографската криза май от СУ ще трябва да се изправят пред избора или да не направят по- лесен изпита, или бала да падне рязко.
Между другото попадал ли ви е изпита от миналата година? С ръка на сърцето мога да ви кажа, че е бил два пъти по-лесен.Readinga е бил страшно лесен, Cloze testa- направо елементарен, да не говорим за Error identification.
Само да кажа, че и на мене ми се видя лесен изпита мин. година обаче това не им попречи да ми намалят оценката за доста незначителни неща, така че никога не е гаранция дори и да мислиш че всичко си направил/а :wink:
Incapable of any emotions...
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Аз се чудя на едно - как пък ви стигна времето и да си преброите думите ?! Та аз едвам написах заключение, секнаха ме по средата на последното изречение.

И просто не мога да си представя как ще седнат да броят думите... Пеканият даскал е свикнал като погледне едно съчинение и да каже дали броят на думите е що-годе правилен.
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Аз затва си трая..квото такова баси....
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Аз се чудя на едно - как пък ви стигна времето и да си преброите думите ?! Та аз едвам написах заключение, секнаха ме по средата на последното изречение.

И просто не мога да си представя как ще седнат да броят думите... Пеканият даскал е свикнал като погледне едно съчинение и да каже дали броят на думите е що-годе правилен.
С малко повече тренировки ти остава време и да си ги преброиш, и да си провериш.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

bojangles написа:А критериите за есето ги бяха пуснали в една друга тема, но не помня коя.
Ще се самоцитирам :D
heygod написа:Есето се оценява по 11 компонента.
Хайде ще ви ги напиша :).
В скобите ще пиша максимума точки,който може да получите за даден
компонент.Нарочно съм ги разделил на три,защото по принцип се разделят на 3 колонки тези 11 критерия.

1.съдържание (3 т.)
2.оригиналност (1 т.) Забележка: почти никога не се дава,освен ако не напишете нещо супер гениално,но по-добре да изгубите 1 точка ,отколкото да напишете нещо умно и да загубите 3-4 точки заради неправилен изказ ...
3.строеж на абзаци (1 т.)
4.връзка между абзаци (1 т.)

5.граматика(4 т.)
6.лексика(4 т.)
7.фразеология(4 т.)
8.синтаксис(4 т.)

9.правопис(1 т.)
10.пунктуация(1 т.)
11.оформление(1 т.)

Общ брой - 25 ;).
Дано съм бил полезен.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

*Raya_Alexandra: Темата можете да обсъждате тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... sc&start=0 .
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”