17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
-
cesekarkata
- В началото бе словото
zdraveite i ot men
az mnogo se zablqvah kato 4uh temata, ne q bqh 4ela ot 5 meseca. Bqh sigurna , 4e 6tom 4uq kakvo e iztegleno 6te si izlezna o6te pyrvite 15 min , no nee
naloji se da pi6a. Az sym dovolna, ostava i proverqva6tite da sa dovolni ot men
tova be6e ot men i blagodarq za vnimanieto. Uspeh na vsi4ki 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
не забравяй, че и бала ще се вдигнеsientelo написа:Брей, май тази година ще има доста щастливи новоприети правистчета![]()
след такива лесни и благоприятни теми по История и Литература, но да почакаме и ще видим
![]()
и тази година 5 и 3 няма да те устройва
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Значи за въпроса за кризата, започнала от средата на VIII в. ето какво намирам като си изрових оригиналните записки от курса в СУ (бях IV група ако на някой му е интересно), който го организираше Румен Донков:
* увод
1. кризата
2. крум
... нататък няма значение...
Темите на курса бяха предадени като проблеми, но за тази няма вариация при формулировката. При нас беше - "Държавно и политическо развитие на България през първата половина на 9 век" (..... му скапва се флекс тайпа), което си е същото като на изпита, само че с няколко думи повече.
* увод
1. кризата
2. крум
Темите на курса бяха предадени като проблеми, но за тази няма вариация при формулировката. При нас беше - "Държавно и политическо развитие на България през първата половина на 9 век" (..... му скапва се флекс тайпа), което си е същото като на изпита, само че с няколко думи повече.
да управляваш означава да служиш
- Suadela
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
mrent написа:Значи за въпроса за кризата, започнала от средата на VIII в. ето какво намирам като си изрових оригиналните записки от курса в СУ (бях IV група ако на някой му е интересно), който го организираше Румен Донков:
* увод
1. кризата
2. крум
И аз бях IV група!
- I'm a positive person!
- No, I'm a positive person. You're like Santa Claus...on prozac...at Disneyland...getting laid!
- No, I'm a positive person. You're like Santa Claus...on prozac...at Disneyland...getting laid!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
За мен не е грешка да се почне от аспарух
все пак за да има криза, преди това трябва да има възход
тоест не може да се напише - и България изпадна в криза след управлението на хан Севар.
Но всеки си има собствен стил и предпочитания.
Иначе за темите... дано ги проверят по-скоро.
все пак за да има криза, преди това трябва да има възход
тоест не може да се напише - и България изпадна в криза след управлението на хан Севар.
Но всеки си има собствен стил и предпочитания.
Иначе за темите... дано ги проверят по-скоро.
Don't look back, 'cause you know what you might see
А мен тези дни ми хрумна, че би било доста по-добре да се въведе десетобална система на оценяване или нещо такова, както е в някой други страни (нз точно кои да си призная, но знам, че го има). Защото например 6 в НПМГ по история не е като 6 на изпит в СУ или пък 4 по химия (колкото имах аз) пак в НПМГ е далеч по-ниско от 4 в МУ да речем. А пък от всички двойки на изпитите по история в СУ не всички са на едно ниво, вероятно. От всичко това си вадя извода, че се система за оценяване с повече степени ще е по-обективно като оценяване при положение, че има идеи за налагане на общи критерии в образователната система и ала-бала...Mira написа:колкото по-лесна е темата,толкова повече се завишават изискванията!споко,накрая ще останат само най-добрите...
да управляваш означава да служиш