НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Мнение от MidwinterSun »

В действителност Светльо е прав. Във форумните среди си има определени неписани правила за улесняване на общуването, едно от тях е, че няма смисъл да цитираш човек над теб, защото когато отговаряш в една тема се приема автоматично, че твоето мнение или е самостоятелно само за себе си, или е отговор на мнението именно на човека, писал точно преди теб. Ако желаеш да отговориш на някой друг, който е писал на предишната страница, например, използваш опцията за цитиране - за да е точно и ясно какво е писал съответния потребител и да не се налага четящият да се връща назад, за да си припомни мнението му.

Друго подобно правило е при твърде дълги мнения да се цитира само многоточието или пък конкретни ключови фрази, на които се цели да се отговори. Това не е нещо, за което някой ще тръгне да ви гони с предупреждения; тези неписани правила са се появили в процеса на самото общуване във форума и произтичат от масовата практика на потребителите, желаещи дискусиите им да изглеждат по-пригледни и да бъдат по-удобни за четене.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Две поредни мнения едно след друго, Варненец, също не е хубаво да се пишат. Като искаш да добавиш нещо си редактираш последното мнение, няма нужда да пишеш второ.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

боли ме главата! :(

хич не ме 'ебе, кой не слуша чалга!
Рамщаин нали слушат :mrgreen:

ahahahah sorry

не се сдържах
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Мнението над мен е офтопик, нека да го изтрият!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

svetlio.varna написа:
Варненец написа:...
За да не стават двуметрови чаршафи, ако всеки почне да цитира тоя над него... И за твое сведение не може да си изтрие мнението, най-много да го промени - и какво от това голям прас. На кой му дреме?
Не си прав... Я си представи, че в момента, в който пиша мнението си, някой мен ме е изпреварил и пише отговор на друг... Мнението ми автоматично пада под неговото и не се разбира към кого е... Единственото от което може да се разбере е контекста евентуално, но неведнъж( не в този, а в други форуми), човека над моето мнение, който ме е изпреварил си мисли, че става дума за него...
Точно в момента в който пишех, Кристо си е поустнал мнението...
Я си представи, че исках да пиша на Фак примерно и Кристо ме е изпреварил- така все едно говоря на него... Това не е толкова фрапантно, ако един или двама са написали преди теб мнение, но я се абстрахирай от факта, че пишем в този форум и си представи, че това е форум с много потребители...
Познай какво мазало става...
Неслучайно е този цитат.... Не е само за хора 10 мнения над твоето или 2 страници....
Така, че не си прав... А и не стават кой знае какви чаршафи и т.н... И, ако става дума за стриктност, щом това е важно за вас- има значение какво е написал този когото цитирам естествено, ако си промени мнението по този начин изчезва смисъла на това, което съм искал да му кажа.

Deschain- принципно си прав, но когато отговаряш на двама, трима или четирима човека- е добре да ги цитираш в отделни мнения(това може да стане и в едно мнение , но по-пригледно е когато е отделено , така си личи, че говоря на точно определения човек) ;) ...
И когато мненията не са спам, а да кажем са по темата- това няма такова значение,...
Друго неписано правило ;)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Варненец написа: Не си прав... Я си представи, че в момента, в който пиша мнението си, някой мен ме е изпреварил и пише отговор на друг... Мнението ми автоматично пада под неговото и не се разбира към кого е...
Всъщност ако някой постне мнение преди ти да си написал твоя пост, форумът автоматично ще спре публикуването на твоето мнение, ще ти покаже новото мнение и ще те попита дали не искаш да го промениш.
Facebook
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Варненец, независимо от вижданията на всеки от нас за цитирането на мнения, във форума има правила: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095 Виж номер 10 ;)
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Е Варненец, ти не си прав в случая. От контекста ще се разбере към кого си искал да се обърнеш.:) А с цитати излишно се разтяга страницата, което си е неудобство. Така че последното мнение не се цитира, евентуално само ако искаш да наблегнеш на част от него.:)
Не мисля че е по-пригледно, когато са отделни мнения. Напротив, излишно е и изглежда кофти.:) Няма такова неписано правило.:)
За промяната на мненията съм съгласен с теб, но все пак не мисля че това е достатъчно добра причина за да се цитира последното мнение.

П.С. Светльо, точно това ми се случва в този момент, благодарение на теб. :wink:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе спора за нелепостта на метъла и чалгата беше по-интересен, нека се върнем към него!!!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Чакай, Варненец може да не е разбрал все още някоя част по въпроса за цитирането, нищо, че поне 5 човека цял ден му обясняваме как се прави, може да се наложи да правим още уточнения, чалгата може да почака... И без тва откакто чалгата победи метъла вече спорът не е интересен :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Чалгата не е победила метъла...

... просто имат по-хубави жени и музиката приканва по-мощно към секс, но това не е всичко...
svetlio.varna
Легендарен флуудър

ОК, тогава приемаме, че чалгата води с 1:0 :lol: Ако Анелия или Азис отиде в Строежа тогава ще считаме, че метълът изравнява :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Познавам хора, които еднакво често посещават Ориент 33 и Строежа... не се пишат метъли или чалгари...

... проблема е в хората, с тесни възгледи, не в тези с широки...
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Проблемът е в хората, които не могат да цитират правилно, ама карай - щом пак ни прехвърляш на спора чалга-метъл... Тва е малко като спора Варна vs. Бургас... Победителят отдавна е станал ясен :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ние дадохме на Варна "морската столица" - в знак на зачитание и уважение на постигнатото ниво на кучета, дупки и боклуци, с които само София може да се мери....

Бтв, сега се каним да дадем и "горската столица" и може да ме командироват из поречието на Струма да проучвам...
Заключено

Обратно към “Други”