НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци
В действителност Светльо е прав. Във форумните среди си има определени неписани правила за улесняване на общуването, едно от тях е, че няма смисъл да цитираш човек над теб, защото когато отговаряш в една тема се приема автоматично, че твоето мнение или е самостоятелно само за себе си, или е отговор на мнението именно на човека, писал точно преди теб. Ако желаеш да отговориш на някой друг, който е писал на предишната страница, например, използваш опцията за цитиране - за да е точно и ясно какво е писал съответния потребител и да не се налага четящият да се връща назад, за да си припомни мнението му.
Друго подобно правило е при твърде дълги мнения да се цитира само многоточието или пък конкретни ключови фрази, на които се цели да се отговори. Това не е нещо, за което някой ще тръгне да ви гони с предупреждения; тези неписани правила са се появили в процеса на самото общуване във форума и произтичат от масовата практика на потребителите, желаещи дискусиите им да изглеждат по-пригледни и да бъдат по-удобни за четене.
Друго подобно правило е при твърде дълги мнения да се цитира само многоточието или пък конкретни ключови фрази, на които се цели да се отговори. Това не е нещо, за което някой ще тръгне да ви гони с предупреждения; тези неписани правила са се появили в процеса на самото общуване във форума и произтичат от масовата практика на потребителите, желаещи дискусиите им да изглеждат по-пригледни и да бъдат по-удобни за четене.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Две поредни мнения едно след друго, Варненец, също не е хубаво да се пишат. Като искаш да добавиш нещо си редактираш последното мнение, няма нужда да пишеш второ.
боли ме главата! 
хич не ме 'ебе, кой не слуша чалга!
Рамщаин нали слушат
ahahahah sorry
не се сдържах
хич не ме 'ебе, кой не слуша чалга!
Рамщаин нали слушат
ahahahah sorry
не се сдържах
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Мнението над мен е офтопик, нека да го изтрият!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Не си прав... Я си представи, че в момента, в който пиша мнението си, някой мен ме е изпреварил и пише отговор на друг... Мнението ми автоматично пада под неговото и не се разбира към кого е... Единственото от което може да се разбере е контекста евентуално, но неведнъж( не в този, а в други форуми), човека над моето мнение, който ме е изпреварил си мисли, че става дума за него...svetlio.varna написа:За да не стават двуметрови чаршафи, ако всеки почне да цитира тоя над него... И за твое сведение не може да си изтрие мнението, най-много да го промени - и какво от това голям прас. На кой му дреме?Варненец написа:...
Точно в момента в който пишех, Кристо си е поустнал мнението...
Я си представи, че исках да пиша на Фак примерно и Кристо ме е изпреварил- така все едно говоря на него... Това не е толкова фрапантно, ако един или двама са написали преди теб мнение, но я се абстрахирай от факта, че пишем в този форум и си представи, че това е форум с много потребители...
Познай какво мазало става...
Неслучайно е този цитат.... Не е само за хора 10 мнения над твоето или 2 страници....
Така, че не си прав... А и не стават кой знае какви чаршафи и т.н... И, ако става дума за стриктност, щом това е важно за вас- има значение какво е написал този когото цитирам естествено, ако си промени мнението по този начин изчезва смисъла на това, което съм искал да му кажа.
Deschain- принципно си прав, но когато отговаряш на двама, трима или четирима човека- е добре да ги цитираш в отделни мнения(това може да стане и в едно мнение , но по-пригледно е когато е отделено , така си личи, че говоря на точно определения човек)
И когато мненията не са спам, а да кажем са по темата- това няма такова значение,...
Друго неписано правило
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Всъщност ако някой постне мнение преди ти да си написал твоя пост, форумът автоматично ще спре публикуването на твоето мнение, ще ти покаже новото мнение и ще те попита дали не искаш да го промениш.Варненец написа: Не си прав... Я си представи, че в момента, в който пиша мнението си, някой мен ме е изпреварил и пише отговор на друг... Мнението ми автоматично пада под неговото и не се разбира към кого е...
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Варненец, независимо от вижданията на всеки от нас за цитирането на мнения, във форума има правила: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095 Виж номер 10 
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Е Варненец, ти не си прав в случая. От контекста ще се разбере към кого си искал да се обърнеш.
А с цитати излишно се разтяга страницата, което си е неудобство. Така че последното мнение не се цитира, евентуално само ако искаш да наблегнеш на част от него.
Не мисля че е по-пригледно, когато са отделни мнения. Напротив, излишно е и изглежда кофти.
Няма такова неписано правило.
За промяната на мненията съм съгласен с теб, но все пак не мисля че това е достатъчно добра причина за да се цитира последното мнение.
П.С. Светльо, точно това ми се случва в този момент, благодарение на теб.
Не мисля че е по-пригледно, когато са отделни мнения. Напротив, излишно е и изглежда кофти.
За промяната на мненията съм съгласен с теб, но все пак не мисля че това е достатъчно добра причина за да се цитира последното мнение.
П.С. Светльо, точно това ми се случва в този момент, благодарение на теб.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе спора за нелепостта на метъла и чалгата беше по-интересен, нека се върнем към него!!!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Чакай, Варненец може да не е разбрал все още някоя част по въпроса за цитирането, нищо, че поне 5 човека цял ден му обясняваме как се прави, може да се наложи да правим още уточнения, чалгата може да почака... И без тва откакто чалгата победи метъла вече спорът не е интересен 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Чалгата не е победила метъла...
... просто имат по-хубави жени и музиката приканва по-мощно към секс, но това не е всичко...
... просто имат по-хубави жени и музиката приканва по-мощно към секс, но това не е всичко...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
ОК, тогава приемаме, че чалгата води с 1:0
Ако Анелия или Азис отиде в Строежа тогава ще считаме, че метълът изравнява

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Познавам хора, които еднакво често посещават Ориент 33 и Строежа... не се пишат метъли или чалгари...
... проблема е в хората, с тесни възгледи, не в тези с широки...
... проблема е в хората, с тесни възгледи, не в тези с широки...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Проблемът е в хората, които не могат да цитират правилно, ама карай - щом пак ни прехвърляш на спора чалга-метъл... Тва е малко като спора Варна vs. Бургас... Победителят отдавна е станал ясен 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ние дадохме на Варна "морската столица" - в знак на зачитание и уважение на постигнатото ниво на кучета, дупки и боклуци, с които само София може да се мери....
Бтв, сега се каним да дадем и "горската столица" и може да ме командироват из поречието на Струма да проучвам...
Бтв, сега се каним да дадем и "горската столица" и може да ме командироват из поречието на Струма да проучвам...