глупаво е да се съревновават журналистиката и ВО. защото зад привидно близките им тематични кръгове, разликите са твърде много. нека всеки е доволен от това, което е записал, и моля ви, спрете да гледате в чуждата паница
Журналистика
всеки, който има някакъв усет, може да бъде журналист. аз съм най-добрият пример за това,след като почти 3 години водих предаване и бях репортер в държавно радио.
глупаво е да се съревновават журналистиката и ВО. защото зад привидно близките им тематични кръгове, разликите са твърде много. нека всеки е доволен от това, което е записал, и моля ви, спрете да гледате в чуждата паница
mind ...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
ами ако трябва да подхващаме тази тема, за мен истинска журналистика в България няма, по простата причина,че конкуренцията е на ниво нула. но това не е причина да я оплювам като специалност в университета,нали? и точно защото куцо и сакато може да работи в радиото, подкрепям твърдението, че не е нужно да си учил журналистика, за да работиш в тази сфера. но всичко е въпрос на личен избор и лични приоритети, така че спорът отдавна стана безсмислен 
mind ...
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Истински журналист ли беше оня галош, дето зададе въпроса на волен Сидеров : "Откога не сте ходилИ на психиатър?" Щот нещо ми се вижда много плосък тоя журналист, а по начина, по който ръкопляскаха на това коелгите му, явно и те не са цветенца за мирисане.Търговецът на кристал написа:Виж сега, Яница, в радио СтЗ работи куцо и сакато...не се обиждай, нямам предвид теб, просто имам поглед какво е нивото. Аз говоря за истинска журналистика.
Млъквам по темата, можеше поне едно благодаря да кажете за учебните планове, ама нейсе.
А онзи ден попаднах случайно на Албена Вулева по СКАТ. Тая шундра нарече себе си "журналистка" !!!! Пази боже!
Тъй че много хора се кичат с титлата "журналист", дори аматьорите от ботевградксата телевизийка, въпросът е доколко наистина знаеш за какво...става въпрос.
Аз самият много искам да бъда журналист! И мисля, че в ВО пак ще придобия необходимите знания!
Мерси за учебните планове, които получих от united_colours
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
А според теб, какво е истинска журналистика? За мен това е -разследващата, а нея все още я няма в България!Търговецът на кристал написа:Виж сега, Яница, в радио СтЗ работи куцо и сакато...не се обиждай, нямам предвид теб, просто имам поглед какво е нивото. Аз говоря за истинска журналистика.
Млъквам по темата, можеше поне едно благодаря да кажете за учебните планове, ама нейсе.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
И да не би да постигнаха нещо? Откриха ли кой е убиецът? Като открият,ела мис е обади! Ама тогава и те ще умрат,защото се съмнявам някоя политическа сила да застане силно зад тях, аккто е в по-големите държави!iliyan написа:Има, има. Снощи Ралица Караджова и естествено двамата да не казвам какви Ромето и Грънчов разследваха за убийството на Жорката Илиев. До три часа сутринта и малко отгоре им се отвори работа.Himera написа:разследващата, а нея все още я няма в България!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Последно промяна от Himera на 27 Авг 2005, 21:36, променено общо 1 път.
- Just_A_Soul
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
5та власт
Al-x4o написа:ти си учи, както си знаеш,гоше, да не те интересуват барбитата!!!мерси за цитатчето.те деликатните не оцеляват ( цитат от реклама на аристон, мисля)
Al-x4o не беше ли медията като цяло 5-тата власт?
Let the sunshine in your mind!
- Just_A_Soul
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Критичния търговец
Търговецо, ти с този ник приличаш повече на ПР отколкото на журналист .Търговецът на кристал написа:Аз продължавам да питам защо баловете по журналистика са по-високи от тези за ПР? И няма такова нещо като ПОЧТИ познал - или си, или не си...А ти определено не си.
Омръзна ми да обсъждам темата, ще видите сами. Въпросът е дали ще си го признаете...ПРът е измислена професия, която би могъл да върши всеки с известни организационни качества. Давам го в Болд, понеже знам, че много възмутени хора ще се изредят да ме цитират. Улеснявам ви.
Бих обобщила, че за да си журналист трябва или да си талантлив или да си нахакан, а за ПР трябват други качества - организираност, комуникативност и разни други не по-малко важни. И двете професии си имат своя чар, не можеш да кажеш че ПР-а е измислена специалност , само защото е по-нова, по-неизвестна специалност за повечето хора в БГ. И аз мога да кажа, че ника и нападателността ти не ми допадат, но това няма значение, всеки с вкуса си. Не се престаравай с критиките, че знаеш ли...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Само на ника ми не разбрах какво ми има? Да си чела "Алхимикът"? Да имате идея за какво иде реч и кой е търговецът на кристал? Не? Тогава недей да говориш.
Ако си чел/а книгата и въпреки това имаш против образа, толкова по-зле за теб.
И не ми излизайте с номера, че Коелю е комерсиален, понеже дори и да е така, казва верни работи, нали така, alhimikat?
И не ми излизайте с номера, че Коелю е комерсиален, понеже дори и да е така, казва верни работи, нали така, alhimikat?
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Не съм Алхимика, но съм чела книгата! Да, Пауло Коелю пише и за хубави неща. Има логика в мисълта му. Авторът е осъзнал ценностите на живота! Мисля,че идеята на Just_A_Soul е да ти каже,че си търговка, един вид продаваш нещо, каквато е и дейността на ПР-а, а не на журналистта, който търси и анализира!Търговецът на кристал написа:Само на ника ми не разбрах какво ми има? Да си чела "Алхимикът"? Да имате идея за какво иде реч и кой е търговецът на кристал? Не? Тогава недей да говориш.
- Just_A_Soul
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
:)))))
Право в целта Химера!
И в другите ти постове личи, че умееш да анализираш и да общуваш
Какво си се записала в СУ ?
"Търговец на кристал", не съм чела книгата. Чела съм малко от Паулу Коелю, но го харесвам. Въпросът беше (както каза Химера, да я похваля пак
) не в персонажа, който дори не знам, че съществува, а в значението на думата търговия. Може да се поучиш от умението на Химера да преценява нещата достатъчно добре преди да си вади изводи или по-лошо да прави критики. Всъщност критичността (прекалената и необоснована критичност и настоятелност) почти винаги вреди на общуването и ти като бъдещ журналист (защото все пак това учиш сега, въпреки че после може да се занимаваш и с друго) трябва да го знаеш! Това го казвам по повод целия спор, а не нещо конкретно.
И в другите ти постове личи, че умееш да анализираш и да общуваш
"Търговец на кристал", не съм чела книгата. Чела съм малко от Паулу Коелю, но го харесвам. Въпросът беше (както каза Химера, да я похваля пак
- Al-x4o
- От дъжд на вятър
- Специалност: Публична комуникация
- Курс: семестриално завършил
- Обратна връзка:
не знам защо, но се чувсвам пряко отговорен за настаналата суматоха, затова карам поред
1. за 5-та власт имах предвид ПР! , а медиите са си 4-та от 2-3 века, поне -> да живее промиването на мозъци
2. стига сте се карали кое е по-престижна професия, щото мн добре знаете, че е индивидуално
и понеже н добре знаете, че след година-две вероятно ще ви се наложи да работите заедно по някое проектче
3. Bayer Leverkusen Suckkkkzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
1. за 5-та власт имах предвид ПР! , а медиите са си 4-та от 2-3 века, поне -> да живее промиването на мозъци
2. стига сте се карали кое е по-престижна професия, щото мн добре знаете, че е индивидуално
3. Bayer Leverkusen Suckkkkzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!