[КСК 2013] Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
vladitooo
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Право
Здравейте, според вас имам ли някакъв шанс да вляза право с 4,25 на изпита по история, 4,61 на матурата по БЕЛ и 5,75 от дипломата? Мисля си и за публична администрация, но май и за там бала ми е нисък...
- Mondscreen
- Паисий
Никакъв шанс.vladitooo написа:Здравейте, според вас имам ли някакъв шанс да вляза право с 4,25 на изпита по история, 4,61 на матурата по БЕЛ и 5,75 от дипломата? Мисля си и за публична администрация, но май и за там бала ми е нисък...
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Е, каква ти е оценката от изпита по БЕЛ?Без него не можеш да влезеш и да искаш.
Иначе да, ще повторя колегата, нисичък ти е балът, но това не значи, да не пишеш специалностите според желанието ти!
-
vladitooo
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Благодаря ви, ще видим резултатите от изпита по литература...
Само да те предупредя да не вземаш менията от форума за отговор от някаква върховна инстанция, тук сме предимно кандидат-студенти (например аз и Mondscreen) и ти отговаряме на базата на неща, които и ти сам можеш да прочетеш (като начало-да прегледаш минималните балове от предишните години).vladitooo написа:Благодаря ви, ще видим резултатите от изпита по литература...
На този етап всичко си остава гадаене обаче. Никой не може да ти каже с какви оценки ще се приема тази година.
-
ivank-
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Споделяйте резултати от историята. 
klm написа:Здравейте,тази тема сигурно много пъти е коментирата,но не мога да я намеря никъде,затова да ви попитам : Каква е причината миналата година балът за задочно да падне до 17 ?! Единственото разумно обяснение,което мога да си дам е,че е нямало желаещи, но ако тогава е нямало,сега, след увечличения брой на местата не е ли прекалено възможно пак да стане същото нещо ? Благодаря предварително.
Докато не излязат класиранията може само да се гадае. И да, миналата година за задочното вдействителност драстично падна бала при момчетата, до 17 и малко, което е просто смешно. Тази година мисля, че няма да се стигне до там поради причината, че намалиха местата за задочно.
П.С-Като видите толкова нисък бал не си мислете, че 1/2 или малко по-малко от момчетата са приети с ниски оценки. Мой колега влезе задочно на първо желание с бал около 25 и половина. Така че ....
Паднали са баловете за задочно защото много хора го пишат като резервен вариант като не ги приемат редовно и са решили, че е по-добре да учат редовно в друг университет вместо задочно в СУ. Тази година като всичко е изместено по-рано балът на второ класиране няма причина да падне защото другите университети няма да са обявили още класирането.
Задочното на първо класиране миналата година е било с нормален бал (21.75).
Nope написа:Паднали са баловете за задочно защото много хора го пишат като резервен вариант като не ги приемат редовно и са решили, че е по-добре да учат редовно в друг университет вместо задочно в СУ. Тази година като всичко е изместено по-рано балът на второ класиране няма причина да падне защото другите университети няма да са обявили още класирането.
Ако наистина е така и има хора, които са предпочели да речем УНСС редовно, пред СУ задочно, то просто е много тъпа логика... ама... не твоята
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Курс: първи
5.63ivank- написа:Споделяйте резултати от историята.
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Всъщност, баловете паднаха толкова много, защото набор 93 са страшно малко деца. Много малко бебета са се родили през онази година, респективно има много по-малко кандидатстващи, пък местата си бяха все толкова много. Затова баловете се смъкнаха до 9-ия кръг на ада.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Това не ми се струва сериозно.И 2000 деца да са се родили, ако са умни и с желание за развитие, бройката кандидати за СУ ще е поне 1500. Не трябва да се отрича огромното затъпяване на нацията.
- Mondscreen
- Паисий
Ами тази година са още по-малко кандидати, на които най-вероятно им се учи също толкова по-малко.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
По-точно имаш предвид "ако родителите им са с финансови амбиции"... 
Бройката на умните и интелигентни хора не е постоянна, та и баловете да са постоянни. Това е въпрос на процентно съотношение с общата бройка. Следователно, колкото по-малка е тя, толкова по-малобройни ще са високобаловите студенти.
Бройката на умните и интелигентни хора не е постоянна, та и баловете да са постоянни. Това е въпрос на процентно съотношение с общата бройка. Следователно, колкото по-малка е тя, толкова по-малобройни ще са високобаловите студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Да не говорим, че да оценките от изпитите не са абсолютно никакво мерило за това кой е умен и кой не е.