[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Mrynoriette
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Mrynoriette »

Хайде, че ме заболяха пръстите да стискам палци :lol:
Темите за есето са готини и актуални :D Надявам се и на кандидатстващите да са им харесали =) Иначе диктовката как беше? Като излязат резултатите да се похвалите :wink:
Аватар
MonySim
В началото бе словото
Специалност: Геология
Курс: първи

Мнение от MonySim »

Стори ми се лесен. Организацията беше отвратителна, а квесторите - abominable. Изобщо - ужас. Темичките бяха яки, писах за пиратството естествено, arr :D
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
anjaliR
В началото бе словото
Специалност: бибтиотечно - информационни технологии
Курс: кандидат-студент

Мнение от anjaliR »

А, някой знае ли кога да очакваме резултатите?
До другата седмица, дали ще са готови?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Никакъв шанс.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
verp
В началото бе словото

Мнение от verp »

ами на нас ни казаха до 10 работни дни, което значи 2 седмици и тъй като сме много кандидати и на мен не ми се вярва другата седмица да са готови :-)
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Диктовката беше много лесна, Mryn : ) !

Иначе, не харесах жената, която беше от катедрата по английски език. Възрастна жена с обемна/топирана къса коса. Имах чувстовото, че като четеше диктовката на места се напъваше да звучи по-автентично и се получаваха съвсем различни звуци. Например на първият прочит на диктовката вместо gyms се чу "jibs" и аз стоях ей така оО, докато не чух края на изречението и се сетих за какво става дума.

Чете припинателните знаци само на втория прочит, а аз се надявах да ги прочете и на третия (проверката), не знам дали наистина е трябвало или по правило третия път не се четат.

И това, което ме надразни най-много. На reading-ът каза на половината време "остават още 10 мин" (аз вече го бях свършил), а на скапания "error identification" имаше сливи в устата и никой не предупреди за времето, ама изобщо. Това ми е най-трудният компонент, масово допускам грешки по 5-10 и накрая имах 6 празни отговора и тази вика "преминете на следващия компонент". Бях на първия чин (за да чувам по-добре диктовката уж, вторият и третият бяха заети), точно до катедрата и ме гледаше нон-стоп и нямаше как да прочета кои са тези въпроси. Та, маркирах отговори на посоки ...

Та, работата ми изглеждаше така:

добър рийдинг
добър close test
добри трансформации

и осран error identification ... Колкото съм зле на тоя компонент, та сега още 6 грешки. Бесен бях ... Ама си е моя вината, че не си купих някакъв малък електронен часовник (моя се развали) и се доверявах на други хора.

И аз писах за пиратството, винаги избирам темата, в която е засегнат някакъв проблем и може повече да се разсъждава/ да се пише философски : ) !
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

Аз, затова никога не сядам на първия ред - винаги те зяпат или си говорят нещо. Иначе е нормално само при второто четене да казват препинателните знаци - не са ви ощетили спокойно =) А за четящата може би се сещам коя е - какъв цвят й беше косата? :lol:
Иначе и онзи ден мои познати, вече студенти, ми се оплакваха, че чак накрая на изпита казали 'остава една минута', а през останалото време си мълчали :shock: Затова, аз бях посъветвала и по-рано в темата, винаги си носете часовници, няма да ви дотежат :D Иначе, добре, че поне тези 6 на тото - по-добре отколкото празни да ги оставиш. :wink:
Аз пък като кандидатствах най-лесно ми беше това с откриването на грешките, но при всеки е различно :)
Дано има хубави оценки - това е най-важното =))
Последно промяна от Mrynoriette на 10 Юли 2012, 13:11, променено общо 1 път.
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от zlatina_dosheva »

Ер Малка написа: Изпитът беше лесен, но аз си изпълних коронния номер- поправка на врен отговор с грешен.
и аз направих тая гадорияя и то по възможно най-глупавия начин....ноо няма значение..на диктовката макс 2 грешки си давам..на рийдинг-а малко не схванах може би логиката на последните 2 въпроса и мнн им се колебах...ии на еррор-а 3-4 кофти изпълнения,но да се надявам,че ще е само това..относно есето писах по 2рата тема,за баловете,макар че като се замислих после по 1та може би щях да измисля повече неща..времето го използвах до последната минута,даже накрая малко се разбързах..оххх абе да си стискаме палци и да се ХВАЛИМ след 10 дни :bounce:
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dplayer »

На мен пък най-голямата грешка ми беше... при чертаенето на полето :lol: . На втората страница го начертах отдясно, вместо отляво, като си му е редът, но така е като станах в 5 сутринта, а кажи-речи и не бях спал :lol: . Мисълта ми е, нали няма шанс да се заядат и да ми го отчетат като някакъв знак (забравих да попитам квесторите) :roll: ? Иначе самият изпит мина точно според очакванията ми. Не беше нищо по-различно от това в книжките "5 real tests", а диктовката си беше направо лека. От съчинението си не съм баш доволен, но се надявам да хвана над 15точки. Отговорите от теста ще бъдат ли качени някъде ?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Златина, какви бяха последните два въпроса, че не се сещам : ) ?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Dplayer написа:Отговорите от теста ще бъдат ли качени някъде ?
Не.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Mryn, аз не се справям с откриването на грешки, а преди години най-слабият ми компонент спрямо останалите беше Use of English.

Иначе, cloze test, reading, writing, listening са ми ОК : ).

Та, за жената не съм сигурен за косата, направи ми впечетление, че е много обемна, ама не обърнах внимание на цвета, гледах си книжката. Иначе носеше гердан от бели мъниста и огърлица, черен потник и нещо като синьозелена наметка/туника, чийто ефект беше повече за ръкави. Косата май беше светла кафяво-русолява, но може и да бъркам .. И другото набиващо се нещо ... Няколко пъти ни каза да я гледаме, че искала да ни вижда ЛИЦАТА.

Бахти описанието дето написах. Не знаех, че мога да си спомня какви дрехи са носили хората, обикновено не се замислям :lol:
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология

Мнение от LittleBlackStar »

Една приятелка каза, че питала квесторите за евентуална дата за резултати и са и казали най-рано 24-ти/25-ти... ще чакаме. :D
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Аз пък цял ден го мисля това, дето си поправих верните с грешни. :|
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

И да го мислиш, и да не го мислиш - нищо не можеш да направиш. Минало се е вече, така че почвай да се радваш на лятото и на ..горещото време. :D А след някоя седмица ще ни се похвалиш какво са те приели. Стискам палци да е първото ти желание =)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”