[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Re: [КСК 2011] Математика
Без калкулатори,бъдещи колеги! 
Aйде успех и от мен, пожелавам ви да си изкарате сега хубави оценки и юли да си живеете живота 
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Успех на всички на изпита утре, дано да се представите добре и да си живеете живота до октомври. След това зависи колко учите и коя специалност сте 
Компютърни науки 1 курс
- HorusEye
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Успех на всички. И един малко тъп въпрос. За централната част на ректората се влиза през градинката отзад, нали?:D
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Миналата година отваряха централния вход.Като влезеш в Университета,ще ти кажат и къде точно се намира стаята,в която си разпределен/а.
- catyy
- В началото бе словото
Айдеее Успех утре на всичкиии (((:
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
И от мен успех, разбийте ги 
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
на елементарни дробиyanislava_kirilova написа:разбийте ги
Успех и от мен, и да помните, че знаете повече отколкото си мислите, че знаете, по време на изпита ще разберете за какво говоря
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Eleanor
- Летящите Пръсти
Споко, хора... и да не успеете утре, има още един
П.П. това в кръга на шегата, успех на всички
П.П. това в кръга на шегата, успех на всички
Благодаря, благодаря, стискайте палците да дадат човешки задачи
. Между другото, има слухове, че изпита тая година ще е 4 часа, вярно ли е твърдението?
- Eleanor
- Летящите Пръсти
би трябвало да са го оповестили, ако е така, не може утре да решат и да кажат дали е 4 или 5
но то не е от голямо значение, ако за 4ч не можеш да ги решиш, и за 5 няма да можеш кой знае колко по- добре
но то не е от голямо значение, ако за 4ч не можеш да ги решиш, и за 5 няма да можеш кой знае колко по- добре
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
И аз бях чула, че е 4, но на сайта си пише Време за провеждане на изпита 5 часа.YavkaT написа:Благодаря, благодаря, стискайте палците да дадат човешки задачи. Между другото, има слухове, че изпита тая година ще е 4 часа, вярно ли е твърдението?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Утре ще го видим
Лека нощ от мен :}
-
ImUrNightMare
- В началото бе словото
Задачите бяха доста доста по трудни от предишната година . Ето каквоти си спомням от задачите (а се надявам скоро да излезнат официално условията с решенията, за да сверя докато помня ^_^) :
1 задача : x|x-8|=-7
4 задача : колко равнобедрени триъгълника с върхове, съвпадащи с върхове на даден правилен 15-ъгълник може да има?
10 задача : функцията x*x*x+k*x+2*k+15 да се намери най-малкото цяло число к, при което уравнението има поне 1 корен, който е цяло число.
8 задача : триъгълник ABC AB=12 AC=BC=11. т. P е вътрешна. От нея перпендикуляри към AB- в . К към BC - в т. N и към AC - в т. М .
АК=5 . Търси се : BN+CM=?
7 задача : куб M и N лежат съответно върху AB и AD . АМ=АN. тангенсът на ъгъла между равнината MNC1 и основата ABCD е 3/4*корен от 2 демек 3 по корен от 2 върху 4 (не знам как да го напиша). търси се отношенията на обемите на телата на които тая равнина MNC1 разделя къба.
9 задача : помня я обаче има степен която е квадрат и не мога да я напиша.
задача 5 мисля : триъгълник ABC правоъгълен с катети 8 и 15. CH височина към хипотенузата . AL e ъглополовяща на АCH , а BK - на BCH. Търси се радиусът на описаната около триъгълник LCK Окръжност
Задача 6 мисля : корен трети от (x+5)/(x-1) + корен трети от (x+1)/(x-5) >= 0 .
Това е което помня ама беше много по-труден отколкото очаквах
. Другите задачи, които не съм ги запомнил бяха лесни ...
1 задача : x|x-8|=-7
4 задача : колко равнобедрени триъгълника с върхове, съвпадащи с върхове на даден правилен 15-ъгълник може да има?
10 задача : функцията x*x*x+k*x+2*k+15 да се намери най-малкото цяло число к, при което уравнението има поне 1 корен, който е цяло число.
8 задача : триъгълник ABC AB=12 AC=BC=11. т. P е вътрешна. От нея перпендикуляри към AB- в . К към BC - в т. N и към AC - в т. М .
АК=5 . Търси се : BN+CM=?
7 задача : куб M и N лежат съответно върху AB и AD . АМ=АN. тангенсът на ъгъла между равнината MNC1 и основата ABCD е 3/4*корен от 2 демек 3 по корен от 2 върху 4 (не знам как да го напиша). търси се отношенията на обемите на телата на които тая равнина MNC1 разделя къба.
9 задача : помня я обаче има степен която е квадрат и не мога да я напиша.
задача 5 мисля : триъгълник ABC правоъгълен с катети 8 и 15. CH височина към хипотенузата . AL e ъглополовяща на АCH , а BK - на BCH. Търси се радиусът на описаната около триъгълник LCK Окръжност
Задача 6 мисля : корен трети от (x+5)/(x-1) + корен трети от (x+1)/(x-5) >= 0 .
Това е което помня ама беше много по-труден отколкото очаквах
- HorusEye
- В началото бе словото
За мен задачите бяха гадни. Въобще нямам шанс за добра оценка на този изпит. До другия се надявам да съм усвоил по-добре нещата. Дано не е проблем, че там един отговор го оставих корен по корен върху нещо. Задачата с триъгълниците в петнадесетоъгълника я по логически начин. А кубът въобще нямам идея как да ги изразя тия обеми. Бяха го резнали на никакво място. Изразих всичко, което можах и я оставих до там. Взех си задачите за спомен. Квесторите бяха добри. На мен ми беше тясно и неудобно. Това е от мен. Дано другите поне са направили нещо.