[КСК 2010] Английски език

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
lupito
В началото бе словото

Re: [КСК 2010] Английски език

Мнение от lupito »

Стоян Христов написа:
shayne написа: Аз пък сега се сетих за друг мой гаф - на втората страница от есето ми няма поле, само да не се заядат нещо заради това :cry:
Доколкото знам не го смятат за знак или нещо, за което може доста да изпатиш. Просто от 25те точки за есе дават 1 точка за оставени полета. Съответно, ако ги нямаш я отнемат. Същото е и с диктовката.

Подобна точка отнемат и за драскане, ако пишеш чисто си възнаграден с още една точка. Луда работа :|
а тази информация пък от къде я имаш ... нещо не ми се вярва да правят проблем и за краснописа? :wink:
Аватар
ssX
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от ssX »

Подобна точка отнемат и за драскане, ако пишеш чисто си възнаграден с още една точка
Мооооля
chill
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от chill »

Стоян Христов написа:Доколкото знам не го смятат за знак или нещо, за което може доста да изпатиш. Просто от 25те точки за есе дават 1 точка за оставени полета. Съответно, ако ги нямаш я отнемат. Същото е и с диктовката.

Подобна точка отнемат и за драскане, ако пишеш чисто си възнаграден с още една точка. Луда работа :|
Стига, бе..! На диктовката НИКОЙ не каза да слагаме полета, само за есето уточниха тая подробност.

Какво се разбира под 'драскане'? Примерно имам 2-3 думи, които са в скоби и съм ги минал с 1 черта да се знае, че е грешно...

Остава и за краснопис да взимат? Аз лично не ползвах чернова.. всичко директно на беловата. Допустимо е да имаш някои зачерквания..
Аватар
mtrinity
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: първи

Мнение от mtrinity »

Вие ако имате по няколко зачерквания, моето направо трябва да го анулират .. Особено като зачерквах думи, задето не се разчитаха добре и за да не се изгаврят - черта, а отгоре по-четливо написано .. На едно място на някоя от последните проверки щях да се изям, че в бързината закръглих точка, която приличаше на запетая, ама така се набиваше на очи, че после задрасках с черта и написах точица отгоре :lol: На матурата ми бяха правили подобни номера от недочитане, а по принцип са ми подозрителни тези проверяващи, знаеш ли какъв ще ти се падне.

Иначе имам някакви спомени, че имаше точка за чисто писане, ама дали не се бъркам с оформлението на текста по абзаци и т.н...? Някой да има подръка критериите за оценяване на есето?

..Абе също първо като казаха да правим полета на ръка, "мооже и кривички да са :bounce: ", почнах да чертая поинерция с молив, после гледам - всички с химикал, а пък нямах гума, наоколо не видях .. И оставих листа за чернова, тя по принцип не трябва да се взима изобщо под внимание, ..би трябвало, някаква идея дали ще ми го включат към черните точки "подлежащ на анулиране"..?
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Дебреееее ко стана ве труден ли беше изпита по Английски от книжките или всички сте го взели ? :D
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
RcZzZ
В началото бе словото

Мнение от RcZzZ »

Същото или по-лесно, но идентиф. малко ме затрудни... :roll:
Стоян Христов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Стоян Христов »

Критерии за оценяване на есе:

1. Съдържание:
- 3 точки (да се отговори на основния проблем, адекватни аргументи и примери, ясно изразени позиции)
2. Оригиналност на мисълта:
- 1 точка (шансът да ви я дадат е нищожен, затова не се надявайте)
3. Строеж на абзаци:
- 1 точка (topic и supporting sentences)
4. Връзка между абзаците:
- 1 точка
5. Лексика:
- 4 точки
6. Граматика:
- 4 точки
7. Фразеология:
- 4 точки
8. Синтаксис:
- 4 точки
9. Правопис:
- 1 точка
10. Пунктуация:
- 1 точка (тази я вземат само, ако запетайките пречат на разбирането на смисъла; все пак не е добре, ако сте изтървали запетайки при conditional изречения)
11. Оформление:
- 1 точка (полета)

Общо взето езиковата част е 16 точки, а правилната работа при оформление и строеж на есето носи 9 точки.
И да, ако сте драскали по няколко пъти на абзац, най-вероятно ще ви отнемат 1 точка. Ако нямате полета също. На мен лично ми казаха да оставям полета отгоре, вляво и в долната част на страницата, но на самия изпит казаха само отляво, така че не съм сигурен за отгоре и отдолу.
Последно промяна от Стоян Христов на 15 Юни 2010, 19:04, променено общо 1 път.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Със сигурност ще са по-благосклонни, ако е красиво и четливо написано, без много драсканици. Моето не се вписва в тая графа :lol: Особено края е толкова набързо написан, че ще е чист късмет да го прочетат. Повече от 18 точки не ми трябват.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Стоян Христов
В началото бе словото

shayne написа:Със сигурност ще са по-благосклонни, ако е красиво и четливо написано, без много драсканици. Моето не се вписва в тая графа :lol: Особено края е толкова набързо написан, че ще е чист късмет да го прочетат. Повече от 18 точки не ми трябват.
18 точки си е доста добро есе :P
Аз лично ще съм доволен, ако имам толкова. Предвид това, което написах. :D
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

По коя тема писа? :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Стоян Христов
В началото бе словото

Maeve написа:По коя тема писа? :D
По първата, но писах пълни глупости. :D
RcZzZ
В началото бе словото

Мнение от RcZzZ »

На мен ще ми трябват поне 20-на от съч. (и аз писах по 1-та тема) , ма хич не ги виждам и тая отлична оценка към, която се стремях ми изглежда все по-бледа. D:
Аватар
Limelight
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от Limelight »

nox написа:Хора, still e.

Цялата идея на изречението е, че тогава валсът все още е бил нов танц, тепърва се е налагал като елегантен и ефирен, а хората го предпочитали, защото можели да бъдат близо един до друг.

Yet просто не пасва по никакъв начин.

Според мен е yet, защото въпреки че валсът е нов танц, той бил модерен. Аз си го превеждам по следния начин:

В началото на 19-ти век валсът, макар и нов танц, станал супер модерен.
Ye shall know the truth and be free
Аватар
КМаркова
От дъжд на вятър

Мнение от КМаркова »

А случайно някой да е наясно как се пресмятат грешките в диктовката,в смисъл по 1 точка или по 0,5 или 0,25 на грешка?
:roll:
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

На сгрешена дума по 1 точка.За hyphen или пунктуационна грешка може да е половин точка.Като грешките станат за 15 точки,би трябвало да спират да я проверяват,защото диктовката дава макс 15т.
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”