Deschain написа:1 - Изказването му за компенсациите за тракийските бежанци
2 - В пъти се увели броят на получените български гражданства
3 - Мисля че успява да влияе на кабинета по въпроса за Македония
Не може министър да е доволен, че е направил едно сполучливо изказване за една година.
Получени български гражданства - да набедиш Б.Димитров за свършването на тази работа е същото, като да го направиш и с Първанов.
Да, единият агент-историк (Божидар Димитров) да вземе да повлияе на България по въпроса за Макединия, а другият (Гоцето) на Македония по въпроса за България. Или пък по-просто, защо министърът не вземе да поиска съвет от бившия си колега в ДС и съпартиец във ВС на БСП Първанов - нали той имал опит именно в тази област.
Виж, според мен министърът ни без портфейл си остава излишен министерски пост, който товари държавата с още администрация и без това нереформираната ни социалистическа "чиновническа гилдия".
Ако има що-годе приличен министър в целия кабинет, свършил нещо с мисъл в перспектива, то това е Аню Ангелов. Съгласен съм и с инициативата на Нанев, но свършената работа там реално се равнява на нула, въпреки че му бе предложен доста бърз и ефективен план за създаване на по-ефективен качествен контрол върху хранителната индустрия. Но ако говорим за кабинета като като цяло, за една година допуснаха доста капитални грешки, а бездействието им по отношение на реформите е може би най-голямата.