Бал, бал, бал......

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Re: Бал, бал, бал......

Мнение от Brizeida »

Amberglow написа:
ShadowsInBlue написа: А иначе цялото тва наемане на коли и изгъзица на бала ми е толкова чуждо. Все тая дали ще отидеш с Лада или с Тойота. Все тая дали ще си с рокля за 200 или 2000 лв. Майчичката нихна, както е казал Димитър Талев :mrgreen:
много е важно да се покажеш с кола, която всъщност не притежаваш и да те видят за 2 минути в нея, докато без нея сигурно ще стигнеш по-бързо до дестинацията си всъщност.
Парад на суетата. :mrgreen:
И аз съм на това мнение, dudes. :rr:
PS: балът ми е на 25ти и смятам да седя само до 0:00. После развалям магията :D :D :D :D Радвам се, че се разделям със съучениците и почва нов път!
butterbutter
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от butterbutter »

Е хората наемат хубави коли, защото си има суеверие , че така ще ти тръгне живота и ще ти върви на пари. :) Иначе вие случайно да не би да идвате без рокли/прически на бала? :) Това пак си е парад на суетата. Колата е бих казала най-малкото пък и може да не е скъпа или въобще да не е кола
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ShadowsInBlue написа:Все тая дали ще отидеш с Лада или с Тойота. Все тая дали ще си с рокля за 200 или 2000 лв.
Да, ама не. Слушай батко си. :wink:
Виждам, че нямаш практика по баровски заведения. А тук повечето ще се изтъпанчат именно по тези места.
В рамките на един час са ме посрещали по коренно различен начин. Разликата - първия път бях с маратонки, дънки... втория път бях - същия аз, но костюмиран, и така първи път все едно не е имало.

Иначе мислиш ли, че не съм изгарял от желание да отида с S класа на дискотека. Лееелееее... ще направя всички баровци смешници, да им покажа кой е:
>...<
Изображение
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

Бeтон написа:
ShadowsInBlue написа:Все тая дали ще отидеш с Лада или с Тойота. Все тая дали ще си с рокля за 200 или 2000 лв.
Да, ама не. Слушай батко си. :wink:
Виждам, че нямаш практика по баровски заведения. А тук повечето ще се изтъпанчат именно по тези места.
В рамките на един час са ме посрещали по коренно различен начин. Разликата - първия път бях с маратонки, дънки... втория път бях - същия аз, но костюмиран, и така първи път все едно не е имало.

Иначе мислиш ли, че не съм изгарял от желание да отида с S класа на дискотека. Лееелееее... ще направя всички баровци смешници, да им покажа кой е:
>...<
Въпросът не е да отидеш на бала като изпаднал германец. Въпросът е да не харчиш луди пари за нещо толкова безсмислено. Естествено, купуваш си възможно най-хубавите дрехи, но лично за мен няма чак такова значение колко струват и т.н. Важното е как ще си изкараш. Някои си казват "Аз рокля под 1000 лв няма да си взема". Боже! че нали като ти я залее някой с нещо е все тая за колко си я взел. Като е за 1000 да не би да се самопочисти!? Но - който както иска и както му е удобно! Демокрация!
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Примера ми беше с много дълбок смисъл, но разбра повърхностното. Пък къде видя изпаднал германец?

"Рокля под 1000 няма да взема..."

Приказки на пигмей, които не оценяват смисъла на нещата, а критерия за тях са парите.
Друг ако ти беше казал професионално - искам такава и такава рокля, с такива параметри, еди какви си екстри... и цената на такъв продукт надхвърля 1000 лв. нямаше да се издразниш, нали?

Същото като кола за еди какви си пари... ти ми кажи какво трябва да има, па после да си говорим за пари.

Направих добра съпоставка :roll:
Изображение
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

Примерът ти беше, че гледат опаковката, не съдържанието - ясно.

"Друг ако ти беше казал професионално - искам такава и такава рокля, с такива параметри, еди какви си екстри... и цената на такъв продукт надхвърля 1000 лв. нямаше да се издразниш, нали?"

Пак щях, защото е малоумно и излишно да даваш толкова пари за нещо такова.

Колкото до колата, не съм против скъпите коли! Против съм позьорството и изгъзиците по баловете. Ако си имаш хубава и скъпа кола - браво. Скъпата кола винаги радва окото. Но ако нямаш - big deal?! Цялата ми идея беше, че не е най-важно да си със скъпите дрешки и наетата кола, а да изкараш добре въпреки всичко.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

ShadowsInBlue написа:а да изкараш добре въпреки всичко.
А да. Съвършено вярно.

Ама мислех, че коментираме другите като бабички на клюки пред блока преди сериала. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Балът е парад на суетата,а аз не съм от най-суетните и все пак се наявам да си прекарам добре.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

butterbutter написа:Е хората наемат хубави коли, защото си има суеверие , че така ще ти тръгне живота и ще ти върви на пари. :) Иначе вие случайно да не би да идвате без рокли/прически на бала? :) Това пак си е парад на суетата. Колата е бих казала най-малкото пък и може да не е скъпа или въобще да не е кола

О, едва ли българинът мисли точно за това суеверие в този момент. Всичко е някаква ужасна показност, която поне мен страшно много ме дразни. Наемите логично са адски високи за тези коли. А с тези пари може преспокойно да се отиде на море за няколко дни. Или това с ноктопластиките и солариумите =/

Може би аз грешно разбирам, но според мен трябва ТИ да отидеш, а не някой твой друг, ако ме разбирате какво искам да кажа.

ПС: айде някой, който е бил в Шератон да каже какво е менюто, че за 180лв ми е интересно какво ще предложат.
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
butterbutter
Пишете, о, братя

Мнение от butterbutter »

Да, и аз се дразня на това със солариумите. Най-малкото е страшно вредно.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

По-напред някой каза, че в Шератон ще има деликатеси - риба и раци. :lol:
Относно колата за бала - мен ме подразни едно изказване на мой съученик, докато обсъждахме с какви коли ще сме. Някой каза BMW X5, друг - X6. Той като почна "Аз ще съм със Седмица..." и след това "Ама видяхте ли как ги затапих останалите, като казах, че ще съм с новото BMW 7." Такива изказвания са просто смешни. Все пак не всеки може да си позволи да се вози на скъпа кола, да си купи скъпа рокля и т.н. Пък аз за рокля няма да дам никога повече от 700 лева, защото знам, че просто никога повече няма да я облека. :D
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Нека се радват на бала, сякаш повече няма да са такива!

Аз говоря, пък който има моите уши да разбира!
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Балът мина и си прекарах страхотно :bounce: А мислех, че ще бъде скучно и ще се чудя какво да правя цяла вечер :roll: Казват, че храната била хубава, но аз от много танци така и не стигнах до нея :Laie_58: :lol: Принципно съм заклет противник на чалгата, но 90% от музиката снощи беше точно такава. И след две чаши шампанско си казах - какво толкова...кога друг път ще ми се случи да танцувам на чалга :roll: :lol: А иначе за колата - бях с обикновена кола, никакви BMW-а и други такива. :)
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Браво!
Иначе имаш чудесен подпис! :cat:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

благодаря ти :)
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”