КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Re: КСК 2009 - История

Мнение от ivoto_la »

Аз си бях направил плана да не пипам нищо след Освобождението.Но в един момент реших да държа матура по история,а и трябва да се подсигуря с УНСС и сега съм малко отчаян :(

Ако ме приемат някъде ще си е чист късмет като се има предвид,че почти няма ден,в който да съм учил повече от 2 часа :?
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Е то, ако си учил вски ден по 2 часа, е перфектно. Аз учех 1 път в седмицата,ама цял ден.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
Morphinium
В началото бе словото

Актуално ли е?

Мнение от Morphinium »

Бих искал да попитам дали все още е актуално темите за Средновековието да започват така:

"Научните изследвания по темата се базират на:

- домашни извори: ...
- чужди извори: ... "

Кой термин е по-правилно да се използва - кан или хан? И следователно "Именник на българските Ханове" променя ли се?

На края на темите се запазва:

"Исторически извори и литература:

Димитър Саздов и колектив - "История на третата българска държава"

Etc.

Etc." ?

Мерси предварително!
~| Are we all dead or dreaming a dream in bed? |~
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Два часа хич не е малко, особено ако през това време четеш, а не си разказваш темите. Аз моите, за да ги разкажа, ми отнемаше 40 минути бързо говорене - затова рано-рано изоставих тази практика. Ако разполагаш със седмица за тема, раздробяваш я на 5 части, учиш по една от тях на ден, шестия ден преговаряш цялата и седмия - почивка. :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Е това с раздробяването беше оптимистичният вариант, но аз така и не стигнах до него. Да не говорим за литературата, на която посветих времето от 2 до 13 юли.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

ivoto_la написа:Аз си бях направил плана да не пипам нищо след Освобождението.Но в един момент реших да държа матура по история,а и трябва да се подсигуря с УНСС и сега съм малко отчаян :(

Ако ме приемат някъде ще си е чист късмет като се има предвид,че почти няма ден,в който да съм учил повече от 2 часа :?
2 часа са си повече от достатъчно. Винаги съм бил на мнение, че най-тъпото нещо е да учиш от сутрин до вечер. Човек си има капацитет и в един момент вече каквото ида четеш, си оставаш само с четенето, ама иначе си доволен, "че си го научил". Аз за два часа толкова работи мога да свърша. Не се притеснявай, не са малко.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Аз пък днес разбрах,че и цяла седмица да уча пак забравям :(
Scorpion,ще взема да се възползвам от съвета ти за раздробяване на темите,че и аз почнах да се отчайвам :(
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

Аз много се стресирам покрай тоя изпит. Литературата как да е , по-лесна ми се вижда. Ама тази история... Като пиша теми и ми се вижда лесно, ама само след седмица всичко ми се е изпарило от главата... А време няма!! :?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
Inchetoo
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Актуално ли е?

Мнение от Inchetoo »

Morphinium написа:Бих искал да попитам дали все още е актуално темите за Средновековието да започват така:

Доколкото знам - не. Изворите не са задължителни, но прави добро впечатление да се споменат на подходящо място в темата (не да се изброяват в началото).
Кой термин е по-правилно да се използва - кан или хан? И следователно "Именник на българските Ханове" променя ли се?
На курса в СУ Средновековна история ни преподаваше Бакалов, който използваше "кан".
На края на темите се запазва:

"Исторически извори и литература:

Димитър Саздов и колектив - "История на третата българска държава"

Etc.

Etc." ?

Не се пишат такива неща в края на темите (ако разбирам правилно въпроса). :?
Мерси предварително!
Моля. :)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Scorpion написа:Два часа хич не е малко, особено ако през това време четеш, а не си разказваш темите. Аз моите, за да ги разкажа, ми отнемаше 40 минути бързо говорене - затова рано-рано изоставих тази практика. Ако разполагаш със седмица за тема, раздробяваш я на 5 части, учиш по една от тях на ден, шестия ден преговаряш цялата и седмия - почивка. :D
По-практично е първия ден четеш всичко няколко пъти и си правиш план на основните въпроси.
Втори-Трети-Четвърти-Пети -Учиш темичката, като всеки ден я четеш цялата в началото и края.
Шести ден - някъде се напиваш и яко чалга, Седми ден - сядаш културно във вас и пишеш темата.
;-]
---
Аз лично бях на друг принцип - Всеки ден учих по една тема. Ама аз почнах месец преди изпита :-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

babangida написа:Е това с раздробяването беше оптимистичният вариант, но аз така и не стигнах до него. Да не говорим за литературата, на която посветих времето от 2 до 13 юли.
Колко изкара по л-ра с 11 дни учене :shock:

Morphinium написа:Бих искал да попитам дали все още е актуално темите за Средновековието да започват така:

На мен учителят ми по История каза,че е хубаво да се пишат извори,защото ти дават допълнително бонус за тях :D
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

lacuna_coil написа:babangida написа:
Е това с раздробяването беше оптимистичният вариант, но аз така и не стигнах до него. Да не говорим за литературата, на която посветих времето от 2 до 13 юли.

Колко изкара по л-ра с 11 дни учене
Презадоволително за мен-4,50, макар че очаквах повече,ако трябва да съм искрен,щото написах малко, но от сърце :mrgreen: и много си ми хареса.
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Естествено,че е задължително да се пишат извори Какви са тези въпроси,за къде сте тръгнали изобщо без извори??!!!!!! :shock:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

По принцип е хубаво изворите да се дават като аргументации на някаква теза в темата. Това прави много впечатление. Иначе в началото си изглеждат просто зазубрени.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

RA[sgB] написа:Естествено,че е задължително да се пишат извори Какви са тези въпроси,за къде сте тръгнали изобщо без извори??!!!!!! :shock:
Защо пък да са задължителни? Да не би в темите от нова история да се изискват извори? Няма такова нещо...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”