едит - Помъчих се да се сетя нещо литературно и един интересен факт ми изкочи в съзнанието. Та въпроса е следния - По какъв повод е написано стихотворението -
Човек бе сътворен от кал, но
днес от желязо е света.
Тежко на мекия! За малко
щях да умра от доброта.
...
- Отговора го чух на урок за Далчев, преподаван от Божидар Кунчев.
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Бавария, мина 1 седмица от задаването на въпроса ти. Тъй като очевидно никой не може да отговори, ще те помоля да дадеш верния отговор и да зададеш нов въпрос.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Серафимите са първите по "сила" ангели. Един вид, най-близо до Господ. Ако има и друга, не я знам.
Давам нещо много лесно (в случай, че съм права), което веднага може да бъде намерено с търсачка, но е хубав цитат и ми се искаше да го има из форумните страници по някакъв начин: "Сериозният писател трябва да държи в ръката си не китка босилек, а скалпел. Дори истинските добродетели нямат нужда от дитирамби - това ги компроментира. Те имат нужда от разбиране."
Кой е казал това?
*Бавария, какво разбираш под "да се потрудим"? Не всички са ходили на курсове към СУ, за да извадят лекциите от кашоните... Няма да е лошо да кажеш отговора, стана ми интересно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Търговецът на кристал написа:
"Сериозният писател трябва да държи в ръката си не китка босилек, а скалпел. Дори истинските добродетели нямат нужда от дитирамби - това ги компроментира. Те имат нужда от разбиране."
Кой е казал това?
Вежинов, Вежинов!!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
За протокола да отбележа, да, той е. И ми е много, много любим.
Давайте, Графиньо!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Ами... моят въпрос малко ще излезе от рамките на литературата, доближавайки се до философията, но пък тези трудове пак се броят, нали? От кой диалог на Платон са изброените лица - Федър, Павзаний, Ериксимах, Агатон, Алкивиад, Аристофан, Аристодем и Аполодор?
Пфу... скапан изпит по Естетика - взе ми здравето!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."