Езикознание
Модератор: Don Horhe
-
pokahontas
- В началото бе словото
Re: езикознание
Контролната ще е и върху фонетичните промени, за които трябва да четем от учебника на Живко Бояджиев. Ще има 2 или 3 примера, не помня точно колко.
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
-
pokahontas
- В началото бе словото
Ами прати ми мейла си на ЛС и ще ти го препратя, нямаш проблем. 
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Колеги, ЦИЕКчани няма да имат констролно. Днес писах на асистентката да я питам кога ще е и тя ми върна мейл, че няма да имаме, понеже сме изтървали много упражнения.

-
pokahontas
- В началото бе словото
Добре де, не може да е така. Ами тя нали ни прати материала за упражненията, които сме изпуснали?
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Ето какво ми написа в отговор, когато я попитах кога ще е констролното:
За много години!
Не се притеснявайте, няма да правим контролна, понеже изгубихме много часове. Предайте и на другите колеги.
Трябва да наваксаме материал и часове. Ще видим как ще стане. За съжаление цялото семейство освен мене кара някакъв доста тежък грип и аз много се надявям да се отърва и да съм на линия другата седмица.
Така че стискайте ми палци
С вас по програма на 18 ли имаме?
Поздрави,
Биляна Михайлова

-
pokahontas
- В началото бе словото
А да не би вместо 18 да е имала предвид 8?
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Не мога да ти кажа, не чета мисли все още. Все пак тя предава и на други от ФКНФ, тъй че на 18ти може да има с някой от другите специалности и да се е объркала. Това какво общо има с нямането на констролно, не разбирам.

-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Камък ми падна от сърцето! Това е толкова хубава новина! Дано изобщо не го правим!
Ех, добре започва Новата Година! 
Съмнения се прокрадват из коридорите на ЦИЕК...какво ли си шепнат всички? Поне аз на себе си
хахаха
Та след туй глупаво интро ...колежка японистка отговорничка каза, че Кълн вие индолозите и иранистите сте по принцип в друг поток или група или и аз не знам какво...много объркана история, а ние сме били само с кореисти и китаисти. Кел файда все се виждаме заедно де. Тук е момента да вмъкна, че не сме имали упражнения по ЛТЗ от векове...та щом сме в различни групи ала бала.....значи ли това, че вие сте по - напред, а ние по-назад или беше обратното?А да обратното! И възможно ли е да имаме това БАСНОСЛОВНО вече контролно? Не искам да пускам някакви слухове.....искам щастието да е пълно
За цял ЦИЕК ли е валидно? Ах дано стискам палци
Аз утре ще питам по лекции жената понеже колежката с нея говорила и тя наприказвала тези неприятни истории
а дано не е така
Амин 
Та след туй глупаво интро ...колежка японистка отговорничка каза, че Кълн вие индолозите и иранистите сте по принцип в друг поток или група или и аз не знам какво...много объркана история, а ние сме били само с кореисти и китаисти. Кел файда все се виждаме заедно де. Тук е момента да вмъкна, че не сме имали упражнения по ЛТЗ от векове...та щом сме в различни групи ала бала.....значи ли това, че вие сте по - напред, а ние по-назад или беше обратното?А да обратното! И възможно ли е да имаме това БАСНОСЛОВНО вече контролно? Не искам да пускам някакви слухове.....искам щастието да е пълно
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Абе, жено, виж, че тя е объркала датите. Тя дори не знаеше, аз от коя специалност съм, после й писах и й казах. В петък в ЦИЕК няма упражнения по ЕЗ, а 18 се пада петък=>став въпрос за някоя друга специалност от ФКНФ, която има в петък. Писах й мейл, че ние имаме по програма на 15ти, тя не ми върна, вероятно няма да имаме контролно, то няма и как, това е единствения ни час преди сесия. Според мен и вие няма да имате.

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Какво му се плашите толкова на това контролно? Така или иначе ще трябва да го учите тоя материал. Ако го прегледате сега за контролното, после ще ви е по-лесно през сесията да наблегнете на другите раздели и ще имате повече време. Не ви разбирам, честно.
Ние като правихме контролно и аз си научих раздела, после почти не съм го погледнала за изпита, доста добра тренировка беше.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/