Ще има ли стачка?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители.
Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
-
кой повика кой почука
- Драскач
-
кой повика кой почука
- Драскач
ще ти кажа само да се скриеш там откъде си искочил и да не ми се правиш на голям гражданин, а относно комунистическите ми изрази дето не си разбрал: заври си празните коментари в празния Г*ЗТомазо де Торквемада написа:Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители.Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...

- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
кой повика кой почука, личният пример, който даваш идва в подкрепа на думите ми за лошото образование. Веднага бих предположил от кой факултет си, но от уважение към останалите студенти не бих го направил. Относно изразите ти-квалифицирах ги като комунистически, защото бяха ултимативни, а не защото не съм разбрал какво си искал да кажеш (стилът ти е достатъчно кръчмарски и надали би затруднил някого), проблемът е, че ти не си ме разбрал. А по отношение на това дали съм гражданин - да, такъв съм, за съжаление и ти носиш тази правна квалификация, поне от гледна точка на Конституцията и правото. Въпроса е по-скоро в манталитета ти, който е подчертано селски с лек пограничен привкус... Аз нямам нищо против да дискутираме темата тук, но нека бъде аргументирано, а не когато останеш без аргументи да започваш с познатите детски обиди, защото те по-скоро ме разсмиват, отколкото обиждат. Не ставай по-елементарен, отколкото си.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
кой повика кой почука
- Драскач
мога да съм прост мога и да съм възпитан стига да поискам и да се налага, казвам ти неща които са факт поне в моя град и просто никои неможе да ме обори с каквито и да е думи, дори и да не подкрепях стачките заради заплащането нямаше да ги подкрепя заради това че после пак всичко ще се отрази на нас. няма да коментирам повече тази тема, учителите ще продължават да си гушкат парички от уроци и аз ще продължавам да не подкрепям стачката.

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
1.Частните уроци са ПРАКТИКА и на запад.(или поне така викаше една леличка по радиото)Ениуей,щом образователната система не е способна да те научи в час,уроци ще има.учителите ще продължават да си гушкат парички от уроци и аз ще продължавам да не подкрепям стачката.
2.Частните уроци са правото на свободна стопанска инициатива.И по-добрият печели повече.
3.Колко процента от учителите според теб дават частни уроци?Тези по специални предмети,по музика и рисуване дават ли?А от останалите?В моето училище-а то се води престижно-има около 70 учители.От тях най-много 20 да водят-пък и силно ме съмнява да са толкова.Освен това те "гушкат пари"(те пък големите пари)защото са най-добрите и децата ходят при тях,защото знаят,че ще научат нещо.А ако човек е големият тъпанар,дето си дава парите да си пие кафето с даскала-кой му е виновен?
4.А по малките градове,по селата,като има 30 деца накръст,от които 20 циганчета,даскалите на кой дават частни уроци,на бабите ли?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Аз подкрепям стачката на учителите. В моето училище бяхме около 1000 деца. Учителите ни обръщаха голямо внимание. Каквото и да ги попиташ ти отговаряха, повтаряха и потретваха. И смея да твърдя, че наистина ме научиха на нещо. От Нова Загора съм, едва ли някой е чувал за този град. Но по мои наблюдения, както са ми разказвали приятели и познати от по-големите градове, там учителите не си дават много зор, гледат да предадат материала, без да се интересуват кой е разбрал и кой не. Разбира се има и изключения, както във всяко нещо.
Частните уроци - почти всеки кандидатстудент е ходил на такива. Но!
По кои предмети са дават най-вече уроци - математика, литература, история, география. И рядко по химия и биология. А от всички преподаватели в училището/града по даденият предмет малък процент взимат пари от уроци. В малките градове като моят (25 000 жители) да има по 2ма учителя по математика и история и английски на които си струва да ходиш на уроци. Останалите преподаватели знаят това и дори не си правят труда да дават уроци. В големите градове пак е нещо подобно. Има примерно 50 преподавателя по даденият предмет, които те подготвят наистина добре, но пък в сравнение с огромният брой учители по него в града..отново процентът е малък.
А като цяло по въпроса за стачките - всеки си има свое мнение. Един ги подкрепя, друг не. Всичко зависи кой в какво училище е обучаван, на какви учители е случил и какъв му е цялостният поглед върху нещата. Затова няма смисъл от подобни спорове - един да убеждава друг, че иксанията на учителите са правилни или обратното.
Частните уроци - почти всеки кандидатстудент е ходил на такива. Но!
По кои предмети са дават най-вече уроци - математика, литература, история, география. И рядко по химия и биология. А от всички преподаватели в училището/града по даденият предмет малък процент взимат пари от уроци. В малките градове като моят (25 000 жители) да има по 2ма учителя по математика и история и английски на които си струва да ходиш на уроци. Останалите преподаватели знаят това и дори не си правят труда да дават уроци. В големите градове пак е нещо подобно. Има примерно 50 преподавателя по даденият предмет, които те подготвят наистина добре, но пък в сравнение с огромният брой учители по него в града..отново процентът е малък.
А като цяло по въпроса за стачките - всеки си има свое мнение. Един ги подкрепя, друг не. Всичко зависи кой в какво училище е обучаван, на какви учители е случил и какъв му е цялостният поглед върху нещата. Затова няма смисъл от подобни спорове - един да убеждава друг, че иксанията на учителите са правилни или обратното.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
//offtopic:Joker написа:Всички сме чували за Нова Загора! Малък град като всички останали малки градове. Нищо по-лошо. Какво става с футболния отбор "Загорец"? Май и те имат нужда от частни уроци по футбол.
А за учителите и частните уроци си повече от прав!
хаха ами отбора беше в Б Източна група по-миналата година но миналата падна във В. Сега тази не го знам как е. Рядко се прибирам, че ми е скучно там
- shadowvania
- От дъжд на вятър
Norwegian Wood напълно съм съгласна теб
Томазо де Торквемада повечето от нещата, за които пишеш са абсолютно така.. но ако искаш да направиш и друго освен да бръщолевиш и философстваш ти препоръчвам да не си позволяваш мнения като последните две, защото в потивен случай ефекта от предишните, които са достойни за уважение, е почти нулев.....
Томазо де Торквемада повечето от нещата, за които пишеш са абсолютно така.. но ако искаш да направиш и друго освен да бръщолевиш и философстваш ти препоръчвам да не си позволяваш мнения като последните две, защото в потивен случай ефекта от предишните, които са достойни за уважение, е почти нулев.....
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Erastea написа:Norwegian Wood напълно съм съгласна теб![]()
- Ira_dei
- Драскач
Съгласен съм с теб и си прав за това,че учителите също трябва да имат шанс за повишение на заплатите както ватманите и т.н Обаче частните учители не плащат данъци и се крият...не казвам че не вършат работа,напротив много са полезни,но не плащат данъци!Томазо де Торквемада написа:Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители.Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА