Българска филология 07/08

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Еми кво да ви кажа хора... пак сме с 5чки - тоя път по Български Фолклор ;) има и съвсем отличници сред нас... но повечето стабиляги са с 4 и 5.
По Езикознание им е видяла сметката вчера - на тези, които са се явили на предварителната дата. Аз, за радост, не бях от тях и ще съм на линия там чак през януари. Ама е късала здраво и без да се разправя особено много... нито пък да си дава зор или да си криви душата, че докато обсъждат с еди кой си сватбата на някой си... не слуша какво й се приказва... и после бамммм - "сори колежката... януари пак..." - не е било честно. Но и никой не ни пита май, а ;)
Утре ни чака Старогръцкия... и да - стискайте палците пак - здравоооооо, че вече наистина ще е мазало :roll:
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
Shockwave
В началото бе словото

Мнение от Shockwave »

Важното е Вие да не се давате и да не се хващате за палците :P Поздравления за постигнатото досега и продължавайте все така за славата на БФ! :twisted: 8)
You just lost the game. U jelly?
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

kriss,коя ви е по езикознание и по бг фолклор?
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Ако по езикознание ви е д-р Михайлова, доста зор ще видите, ако не сте й симпатични ,или ако не сте наизустили учебниците :( Голям цирк беше, когато ни изпитваше :wink: А по фолклор обикновено е доц.Юлия Николова от ПУ. Тя е невероятен преподавател и изпитите при нея не са така напрегнати :wink: Успех, колеги!
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
fidodido
В началото бе словото

Мнение от fidodido »

Здравейте,
разкажете за впечатленията си от специалността.Интересно ми е какво точно учите/гледах програмата и все пак е друго да го чуеш/прочетеш от човек/.Колко изпита ще имате този семестър?Кой ви преподава?

Поздрави!
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Amellie написа:Ако по езикознание ви е д-р Михайлова, доста зор ще видите, ако не сте й симпатични ,или ако не сте наизустили учебниците :( Голям цирк беше, когато ни изпитваше :wink: А по фолклор обикновено е доц.Юлия Николова от ПУ. Тя е невероятен преподавател и изпитите при нея не са така напрегнати :wink: Успех, колеги!
Да, по Езикознание е Михайлова... малко отвеяна ми се видя на лекциите... ама на изпита ги е разчекнала - в буквалния смисъл... Така че стягаме си дупенцата за януари ;)
А по фолклор е Юлия Николова, да - мнооооого интересни бяха часовете с нея и да, изпитът не беше напрегнат ;)
fidodido - специалността като цяло е супер, поне на мен ми допада много. Не мога да изкажа кой знае какви впечатления, защото не съм свършила още с изпитите от първия семестър.. може би за мнение трябва да се обърнеш към колегите от по-горните курсове ;) Но на мен ми допада... за сега много =)
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Ааааа тук е момента да се изфукам, че съм сред отличниците по фолклор! Направо нямаше такав як изпит и за Юлия Николова мога да кажа че е супер яка! / нали сме от Пловдив, няма да излагаме града/ :)
Относно езикознанието... ужас, аз се "обърках" и се явих на изпита.. Искам да кажа,че трябва да се наизустят и заглавията!!! На мен ми се падна тоолкова лесен въпрос "Език и реч" И аз тръгнах да говоря парво за прилики, разлики и понеже е мн кратка лекцията реших да покажа "допълнителни познания" и започнах да говоря за еика отделно / езикови семейства, изолиращи езици и така нататък/ НО, УВИ!
- Колежке, вие вобще незнаете за какво става въпрос, Януари е много хубав месец...
:shock: :shock: :shock:
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

renn_g написа: Относно езикознанието... ужас, аз се "обърках" и се явих на изпита..
:shock: :shock: :shock:
Повярвай, много силно ти съчувствам :( Но мисли позитивно-ако успееш да назубкаш за Михайлова, после ще ти е много по-лесно по фонетика и фонология...Да не говорим за най-голямата гадост в иначе прекрасната ни специалност - морфологията :pukeright: Но и без такива дисциплини не може :wink:
като в затоплени легла,
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Хаха!
Да, и ще трябва да приема Живко Бояджиев като член на семейството... :roll:
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

renn_g написа:Хаха!
Да, и ще трябва да приема Живко Бояджиев като член на семейството... :roll:
Не забравяй Георгиев и Дуриданов -почти като християнското триединство :lol:
Между другото, на вас кой ви чете лекции по Теория на литературата?
като в затоплени легла,
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Амелия Личева, а тези 2-мата от триединството за парви пат ги чувам.. / в смисъл във връзка с изпита по езикознание/ :roll:
не ни е казала да ги четем
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

renn_g написа:Амелия Личева, а тези 2-мата от триединството за парви пат ги чувам.. / в смисъл във връзка с изпита по езикознание/ :roll:
Ауу :shock: Тези двамата имат един общ учебник от преди двайсетина години /може и повече/ и на нас ни беше много трудно да си го набавим...Може би на лекциите ви е чела от там, затова не ги е казала... :roll: Но все пак проф. Дуриданов е посветил живота си на езикознонието и преподавателката много го уважава :wink: Много съм озадачена - миналата година искаше да се учи и от двата учебника :roll: Както и да е. Откъдето и да учиш,колега, желая ти 6 през януари! :wink: 8)
като в затоплени легла,
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

renn_g написа:Амелия Личева, а тези 2-мата от триединството за парви пат ги чувам.. / в смисъл във връзка с изпита по езикознание/ :roll:
Е стига глупости де ;-) скъсах се да ги търся тия учебници... и на Дуриданов го намерих в библиотеката =)
Откъде иначе мислиш, че ще се учи?! ;)

Айде да си пожелаем успех и на утрешния изпит по Филологически практикум... =)
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

ахахахаха! така ли? аз пак не съм разбрала!!!
еми... карай! Чак 6 не, ама да го взема тоя изпит пак ще се радвам!!! хаха
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Абе някои знае ли кога се пла6та следжа6тата семестриална такса?
Може ли направо януари? кажете вие, дето сте от по-горен курс.. :!:
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”