Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Cezare написа:няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
И ти ли си приет социология
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

Какво трябва да кажа примерно?!

Социологията е страхотна наука или какво ще правите след това. Нямам си на идея. Не е най-доброто от всички светове, но е по-добре от някой други измислени специалности. Друг е въпросът за нейното приложение извън академичното познание и практика. Както може би сте забелязали Българското общество отдавна не е задружно и дори не е общество, а някаква пасмина от разни групички и сингъл тарикати. Точни поради това няма никакъв интерес към това да им обяснявате кое, как, защо се е породило, какви са причините и т.н. Ако бяхте поне икономисти можеше да им обясните как да източат малко ДДС, да манифестират скъпи пратки като нискостойностни и да плащат по-малко такси а държавата... За сметка на това, когато чуете социолог какво си представяте. Един чичко, който ви говори кой с кого ще се коалира, кой за кого ще гласува и тем подобни неща. Нищо общо няма социологията като наука с тези дребни проблеми. За съжаление аз не съм най-добрият в курса, но не съм и най-зле :) за това няма да се отпускам в задълбобчени анализи на специалността, а ще ви кажа, че някой от вас може да се окаже съвсем различно от това, което са очаквали... и все пак бъдещи колеги социолози - на добър час в начинанието. По-добре социолог, отколкото "дървен философ" /но не като колегите от специалност философия/.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

браво мерси, нека изкачат още колеги :)
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Maureen
В началото бе словото

Мнение от Maureen »

FTF написа:още колеги :)
Ммм ти вече записа ли се?
Изображение
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

не, пуснах за 3то, ама запазих така че 90% вероятност да запиша :wink:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

lo_flo написа:
Cezare написа:няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
не, нямам шанс със 3,67 по математика в дипломата, но винаги съм искал да уча това и планирам след втори курс да я запиша като втора специалност...
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Cezare написа:
lo_flo написа:
не, нямам шанс със 3,67 по математика в дипломата, но винаги съм искал да уча това и планирам след втори курс да я запиша като втора специалност...
Баловете за момчета са ниски, не пречи да се опиташ
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
Alma
В началото бе словото

Мнение от Alma »

Здравейте и от мен....и се радвам ,че сте вече част от нашето голямо семейство... :D Като се сетя, че преди година и ние бяхме тук и задавахме хиляди въпроси...това, което разбрах през тази година е че каквото и да учиш, ако не не го усещаш, че това си ти, не е за теб. Изумявах се защо няма работа за горките висшисти...не, има работа, няма квалифицирани и добре подготвени хора, и това не е по вина на университета или преподавателите, а от самите хора и грешния им приемр т.е безумния принип на прием, което си е друга тема на разговор..... :evil: но, за това ви пожелавам това да е нещото , което ще събуди амбициите Ви, както се получи с мен... ние сме тук, ако можем да помогнем с нещо 8)
Половината от нашите грешки в живота идват от чувства там,
където сме длъжни да мислим и от мисли там, където трябва да чувстваме.
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

Какво стана с вас, бре, колеги социолози... нещо изчезнахте... :) Ще ходите ли на откриването на факултета, тук кой къде ще живее... поне няма ли да си организирате една среща да се запознаете или не ви дреме особено, то времето ще си покаже... ех, тази младеж!!!
Аватар
megalodon
В началото бе словото

Мнение от megalodon »

Айде и аз се отбелязвам тук към социолозите. Верно нещо срещичка ала бала.. ?
Аватар
Bamfi
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Bamfi »

Здравейте. А аз искам да ви попитам с каква оценка от какъв изпит сте влезли, защото явно в тази специалност се влиза с каквото ти е най-удобно;)?
lorem ipsum
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

megalodon написа:Айде и аз се отбелязвам тук към социолозите. Верно нещо срещичка ала бала.. ?
Ами то както е тръгнало срещичката ще остане за началото на учебната година. Тогава почти сигурно е, че ще се срещнете. А и като гледам при нас как вървят нещата и колко народ избяга... чак ми е чудно с кой д' фак ще се срещам. А тия дни ако ви се пие бира в студград се обаждайте... командировка съм там за ... не определено време. Колегите знаят кога става така. :D :D :D
Bamfi написа:Здравейте. А аз искам да ви попитам с каква оценка от какъв изпит сте влезли, защото явно в тази специалност се влиза с каквото ти е най-удобно;)?
Че какъв е проблема... избирай най-високите оценки и се джойнвай... после ще разбереш що се влиза с к'вото искаш.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”