Балове за първа и междинна класация за общежитие (II-V курс)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: Балове за първа и междинна класация за общежитие (II-V курс)

Мнение от leia_loves_cats »

Бeтон написа:
leia_loves_cats написа:по новите правила "само веднъж се ползва общежитие за бакалавър, за магистър и за докторант".
Как така само веднъж :Laie_87A: т.е. една година или ако ползваш една година, на следващата не те огрее и край?
Не. Означава, че ако сега, както си завършил бакалавър, ако кандидатстваш пак за бакалавър и те приемат, нямаш право с втория си бакалавър да ползваш общежитие. От друга страна, когато наесен те приемат магистър, понеже ти е първа магистратура в СУ, ще имаш право да ползваш общежитие, докато завършиш магистратурата. Ако после обаче запишеш втора магистратура, за нея нямаш право на общежитие (както и с бакалавъра).

Много хора обаче правеха следното - понеже магистратурата във ФМИ е година и половина, стората година от магистратурата си кандидатстваха за нова магистратура и с нея кандидатстваха и за общежитие. Тоест, имаха право на нова година и половина (общо 2 години и половина, понеже са използвали една година от първата магистратура). Следващата година - пак. После магистратура в някой друг факултет... После половинката кандидатства магистратура и понеже сте семейство - ползвате пак общежитие... И така с години и години, заради магистратури ползваха общежитие.

Сега това ново правило на тях им отнема правото за общежитие.
Спорен е въпроса какво се прави, ако се рпехвърлиш. Според П. Горанов имаш право на 4 години общежитие за бакалавър или нещо подобно (по мои спомени от негов отговор във форума на СБО). За повече - във форума на СБО :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
strij
В началото бе словото

Мнение от strij »

Имам едно въпросче, съжалявам ако преди мен е бил задаван, но не видях...
Та класиран съм на междинна класация, и ако си запазя стаята за през лятото, това означава ли, че за следващата година, ако съм приет на 2-то класиране разбира се, ще остана в същата стая или може да ме преместят някъде другаде? Още повече, че съм(бях) в 51-ви блок и там нещата са може би малко по-завързани, тъй като е ремонтират и много хора ще гледат да се уредят в него.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Няма гаранция, но вероятността да те оставят в същата стая, ако и лятото си там и после те класират, е голяма. :D
Изображение
Аватар
Fletcher Lind
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Fletcher Lind »

Абе и аз съм разпределен в една стая с момиче... сега какво, ще ни преразпределят ли?
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Fletcher Lind написа:Абе и аз съм разпределен в една стая с момиче... сега какво, ще ни преразпределят ли?
В тези списъци често има грешки. Аз също съм била настанена в една стая [всъщност в същата стая, в която една година по-късно настаниха Вики :-D], дори настанителната ми заповед при домакинката беше за тази стая, но когато отидох да си платя за нея, на касата ми казаха, че излизам в друга стая. Какво стана ли? Отидох с настанителната заповед до бившото КСБВУ [сега КН] и те с един коректор, подпис и печат ме настаниха в стаята, за която си платих. Така че не се шашкайте, ако като отидете да си плащате ви кажат "ама тебе те няма в тая стая" - не значи, че не са ви настанили, просто е възможно да е станала някаква грешка. В защита на СБО - такива стават не толкова често :]

м.д.д. ми е ужасно странно да наричам КСБВУ КН. Може би защото съм свикнала съкращението КН да значи съвсем друго нещо.....
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

До коя дата трябва да се потвърди стаята?
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

До 28 не беше ли?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

ЮЛИ????
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

А, ето в сайта на СБО какво казват:
Ако сте класиран на І класация, крайният срок за настаняване е 20.09.2009 г.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Пак не съм разбрала явно. Хахах
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

Fletcher Lind написа:Абе и аз съм разпределен в една стая с момиче... сега какво, ще ни преразпределят ли?
дай да си сменим стаите ако искаш :P
Изображение
Изображение
Аватар
Jeuelle
В началото бе словото

Мнение от Jeuelle »

Преди един-два часа , погледнах в сайта на сбо и видях, че втора класация е излязла :)
... но сега отказва да се отвори ...
странно ... :)
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

И мен не ми се отваря...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Мега яки са тия от комисията с леки забележки. Еваларка им правя на момичетата.

Първо мен и сестра ми ни сложили блок: ЗА МУ.

Оказа се, че това означавало блок на медицинския. След лутане насам-натам докато разберем в края на краищата кои са блоковете, разбрахме, че дефактно всички "ЗА МУ" са в блокове на СУ. Сестра ми беше в предния ми 50А, пък аз бях в 42Б. Искахме да сме в една стая, аз знам, че само в семейните е възможно. Едната от КСБВУ пита - някой да е класиран на първо? "Ами не."
"Тогава не става."
Другата - "ами искате ли в несемейна двойка?"
"Перфектно" - отгаварям. Дадоха ни персоналка в 41Б. Изтеглихме си настанителните заповеди съответно от Геновева и ... не я познавам тази от 42 Б и ни изместиха. Доволни и щастливи отидохме при Роси. :P :P :P Ей така всичко стана за един предиобед.

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Бeтон написа: Искахме да сме в една стая, аз знам, че само в семейните е възможно.
Това не е вярно, Бетоне.
И ако си питал първата жена директно дали не може да отидете заедно на семейно, тя коректно е казала "не, не може".
Много коректно са ви питали - първо дали няма да сте от желаните студенти, които да прехвърлят в семейни, понеже все още са празни семейните. Като нямате успех - е, ще се наложи да ви сложат в несемейни. Не виждам нищо странно в целия разговор ;) Мдд, всички, които напускат стаите си с претекст "не искам там, някъде другаде, където и да е" първо ги питат имат ли успех за семейно и искат ли там. Ако имат успех и не искат почват да ги увещават, забавно е присъствала съм на няколко лекции "ама знаете ли к'во е яко на семейно" :)
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”