Бъзикам се,браво на човека.....завиждаааааам
Кореистика :)
Модератор: Boromir
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
ай не знаех, че ще си при нас сега, но браво и успехPu написа:Ей чочковци и аз май ще см с вас. След една година арабистика и доживотно суицидно влечение към японистиката ще да сме заедно тая година. Но всъщност см много доволна от резултата. Ще се пусна на втори тото-шанс за японистиката и аз, но твърде мн ме съмнява някой да се откаже от мястото си там.
Тааа, надявам се да се забавляваме много с корейския![]()
И успех на всички мераклии!
О боже!!!!Чак сега виждам мнението ти!!!!Значи...се мести ..хм....аз си мислех че Кореистика,Китаистика и Японистика не се местят баловете в класиранията понеже са много желани специалности...ама се е изместил 2 единици!!!О боже!!(Не съм набожна,уверявам ви но...О боже....FeelingSad написа:Ехей! Току що попаднах на една статистика от трите класирания миналата година! балът за Кореистика е паднал с близо две единици от първо до трето класиране. На трето специално е бил с две единици по-нисък. Отделен въпрос е, че Японистиката не е мръднала, така че имате шанс! Не се отказвайте!
http://store2.data.bg/slackpack/su-2006/
Специални благодарности на човека, който се е сетил и го беше пуснал в една друга тема! надявам се поне малко да ви обнадежди и накрая да сме заедно!
Последно промяна от ADeLL на 07 Авг 2007, 09:56, променено общо 1 път.
-
pokahontas
- В началото бе словото
Записвам се в четвъртък, не искам японистика, пък и няма никакъв начин да вляза там. А другите къде са? Казвайте си, така или иначе ще се запознаем.FeelingSad написа:Аз съм Кристина. Приятно ми е.Ти смяташ ли да се записваш веднага или ще чакаш и следващо класиране?
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
Хайде поздравления за всички, които се радват (значи и за мен, а аз съм в археологията). А за Кристина: "да бъдеш първи във класация - никак не е зле" 
Я да ви питам сега кой е чел Дао Де Цзин на Лао Цзъ? Аз първоначално си я намерих в малката книжарничка в двора на Ректората, но беше разбъркана и непълна, но после на панаира на книгата си взех по-добро издание, подредено с всичките 81 фрагмента и така...
Това може би трябваше да го пиша на китаистите ама от там не познавам никой
Я да ви питам сега кой е чел Дао Де Цзин на Лао Цзъ? Аз първоначално си я намерих в малката книжарничка в двора на Ректората, но беше разбъркана и непълна, но после на панаира на книгата си взех по-добро издание, подредено с всичките 81 фрагмента и така...
Това може би трябваше да го пиша на китаистите ама от там не познавам никой
да управляваш означава да служиш
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Настъпи оживление! Много се радвам, че се поразписаха кореистите! Реших, че няма смисъл да чакам Японистиката - твърде висок е балът и има хора пред мен, които при отказали се, ще се настанят. Така че няма смисъл. Здравей, Кореистика!
Утре ще ходя да се записвам. Досега бях пред Химическия да гледам резултати и се запознах на хартия с кореистите и японистите! Междудругото сред японистите има твърде интересни имена... само едно ще издам.. Ида.
Страхотно име.
Мрент, с теб май се запознахме в Адамс?
Ако е така, радвам се, че си се сетил да пишеш и поздравления за Археологията. Иван какво е приет междудругото? И още една молба към теб, ако пак излизате четиримата или поне с Иван, викнете ме да се видим и да се почерпим.
А, да, може ли да кажеш нещо повече за книжката, на която си се натъкнал. Още тогава ми стана интересно, но обстановката и музиката май не позволяваха развиването на дълги теми. 
Ами аз съм попадала на отделни фрагменти покрай интереса ми към танка и хайку. Учителката ми по японски ми даде текстове на Сей Шонагон, "Записки под възглавката", също и на Сокун Ту, Джу Шуджън, Хуан Тандзиен и други. И си мисля, че именно покрай тези текстове попаднах някак и на Лао Дзъ и Нацуме Сосеки.
Добре, аз ли греша, или на Лао Дзъ е мъдростта, че щастието е нищо друго освен здраве и лоша памет? Вече не знам..
Междудругото, Мрент, бях ти обещала едни стихове на Сокун Ту. Ако те заинтересува, ще ти намеря другите.
Проявата и външното линеят
В дълбокото е скрита същността.
Върни се в Пустотата,
влез във нея,
за да откриеш истински мощта.
Вселената е тук във цвойта цялост.
Ти пронижи небесния простор,
на облаците тонната грамада,
на вятъра нестихващия вой.
Мини отвъд фиксираната форма,
влез в центъра на този вечен кръг
и там от тази равновесна точка
черпи безкрай енергия и звук.
Сокун Ту - поет от династията Тан

Мрент, с теб май се запознахме в Адамс?
Ами аз съм попадала на отделни фрагменти покрай интереса ми към танка и хайку. Учителката ми по японски ми даде текстове на Сей Шонагон, "Записки под възглавката", също и на Сокун Ту, Джу Шуджън, Хуан Тандзиен и други. И си мисля, че именно покрай тези текстове попаднах някак и на Лао Дзъ и Нацуме Сосеки.
Добре, аз ли греша, или на Лао Дзъ е мъдростта, че щастието е нищо друго освен здраве и лоша памет? Вече не знам..
Междудругото, Мрент, бях ти обещала едни стихове на Сокун Ту. Ако те заинтересува, ще ти намеря другите.
Проявата и външното линеят
В дълбокото е скрита същността.
Върни се в Пустотата,
влез във нея,
за да откриеш истински мощта.
Вселената е тук във цвойта цялост.
Ти пронижи небесния простор,
на облаците тонната грамада,
на вятъра нестихващия вой.
Мини отвъд фиксираната форма,
влез в центъра на този вечен кръг
и там от тази равновесна точка
черпи безкрай енергия и звук.
Сокун Ту - поет от династията Тан
Надявам се.Към всички първокурсници-кореисти: не се плашете от нас 2-ри курс, много сме луди, ама ще ви помагаме с каквото можем
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Искаш ли да се разберем нещо за четвъртък и да се запишем заедно? Тъкмо ще се запознаем!pokahontas написа:Записвам се в четвъртък, не искам японистика, пък и няма никакъв начин да вляза там. А другите къде са? Казвайте си, така или иначе ще се запознаем.FeelingSad написа:Аз съм Кристина. Приятно ми е.Ти смяташ ли да се записваш веднага или ще чакаш и следващо класиране?
Страхотен цитат..хахха...FeelingSad написа:
Последно промяна от ADeLL на 07 Авг 2007, 11:43, променено общо 1 път.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка: