Една интересна статийка...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

а ти като си такъв отворко можеш ли да влезеш японистика, ам?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Нали ТИ се правеше на "всеможещ"?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

И в двата университета има и умни и недотам умни хора, както и хубави и не чак дотам хубави специалности. А и самите университети са доста различни - СУ е предимно хуманитарен, докато УНСС е икономически. Базата за сравнение е малка.
Not An Ordinary Girl
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

и икономиката, и правото са хуманитарни науки, това така и не ви го побират главите....
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

Глупаво сравнение!!! Само обърнете внимание на следното: "ТЕСТ ПО ЛИТЕРАТУРА"!!! 'Айде по история: там трябва да помниш факти... Но как може някой да провери уменията ти да пишеш, защото литературата е това, като отговориш правилно кой кое стихотворение е написал!!!! Минималните балове за всички специалности са над 28 от максимум 30!!!
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

А ти мислиш ли, че темите са правилният начин за изпитване по литература?! Назубрените мнения и изказвания на светилата на критиката?!
Not An Ordinary Girl
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

BeHu написа:А ти мислиш ли, че темите са правилният начин за изпитване по литература?! Назубрените мнения и изказвания на светилата на критиката?!
Есе :D няма топлата вода да откриваме :lol:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

Есето има доста вариации и при него субективизмът е доста голям. Каквото и да си говорим, доста трудно ще ни е да открием правилната формула за обективно оценява не знанията по литература.
Not An Ordinary Girl
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

можеш да напишеш перфектна тема, без да си я назубрил...
jUVE_FAN
В началото бе словото

Мнение от jUVE_FAN »

Ей, много сте ми забавни в този форум.Пуснах просто статията на един журналист и за отрицателно време изписахте 3 страници и Бог знае още колко.Само чакате някой да ви отправи критика и откачате.Има един комплексарски страх във вас, че някой може да разруши "средновековната ви крепост"(на каквото всъщност прилича ректоратът).Аз също имам приятели, които учат в СУ и те далеч не споделят вашия ентусиазъм.Защото има достойни хора, за които на първо място е истината, а не прословутата приказка за меренето на пишките...Само тръбите наляво и надясно, че СУ е номер едно, но за кого е така?Явно не и за Акредитационната агенция и най-важното:не и за канидат-студентите през тази година.Дори не се намери един от вас, който да изкаже едно аргументирано мнение, без обиди по адрес на УНСС.Безспорен факт е, че тази година УНСС засенчи Алма Матер и по брой на кандидатите, и по организация.Що се отнася до спора за тестовете, СУ рано или късно ще възприеме и тях.Аз не мразя СУ, както вие мразите УНСС.Уважавам и двата вуза, защото смятам, че те прозивеждат най-добрите кадри в България.Омразата и обидите са ми чужди, защото те са оръжие на слабия събеседник без аргументи.А вие си летете в облаците и не мислете за фактите.Те просто нямат място в приказка като вашата...
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

Много зависи. Една тема може да се оцени различно в зависимост от оценяващия. Каквото и да си говорим, всеки един проверяващ очаква определени неща да са изложени по определен начин в темата, начин, който на него да му харесва. Това прави субективизма прекалено голям. Всеки литератор има различни вкусове. Както и всеки кандидатстващ с литература има различни предпочитания към критиката...и се получава порочен кръг.
Not An Ordinary Girl
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Все пак сме в трепетно очакване на класирането :) Няма как да реагираме спокойно, а и май мн мн ни се спами :lol:
CaHgokaH
В началото бе словото

Мнение от CaHgokaH »

И аз съм съгласен. Софийския университет няма равен от гледна точка на филологии, а да не говорим за ФМИ - ако искаш да учиш компютърни науки и информатика това е единственият избор.
Но например факултети като стопанския където приемат общо взето малко хора, това автоматично ли означава, че те са най-добрите?
Каквото и да си говорим за УНСС той си е най-добрия икономически ВУЗ в България. И да, сигурно има маса народ, които влизат там водени от вълната "ТЕСТ" и въпреки това доста се съмнявам че тези на върха(5.95-6.00) са успели със "стрелба в тъмното".
Според мен лично, дали всички ще имат оценки между 5.50 и 6 или пък поголовно ще има 2ики и 3ики, няма голямо значение при условие че има компетиция - накрая все пак влизат най-умните, просто скалата е различна.
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

CaHgokaH написа:И аз съм съгласен. Софийския университет няма равен от гледна точка на филологии, а да не говорим за ФМИ - ако искаш да учиш компютърни науки и информатика това е единственият избор.
Но например факултети като стопанския където приемат общо взето малко хора, това автоматично ли означава, че те са най-добрите?
Каквото и да си говорим за УНСС той си е най-добрия икономически ВУЗ в България. И да, сигурно има маса народ, които влизат там водени от вълната "ТЕСТ" и въпреки това доста се съмнявам че тези на върха(5.95-6.00) са успели със "стрелба в тъмното".
Според мен лично, дали всички ще имат оценки между 5.50 и 6 или пък поголовно ще има 2ики и 3ики, няма голямо значение при условие че има компетиция - накрая все пак влизат най-умните, просто скалата е различна.
знаеш ли, много си прав! Много точно определи ситуацията;)
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

тъжно е като се направи равносметка, че около 70 процента от всички постове във форума на СУ ,а и предполагам и в този на УНСС, са резки изказвания отностно "противниковия" университет, обиди въз основа на никаква обосновка и информация...тъжното е че вместо да ни стана кофти, на нас -младите хора в България, заради много недостатъци , които притежава българското образование, само гледаме да изтъкнем още един минус, още една издънка на СУ или УНСС...кефите си, че учите в еди кое си уни "катедрите на уж най- реномирания университет в страната -СУ- са от времето на Крум", както пролича по едно изказване от форума.
корупцията, старите методи на преподаване, това, че нашите учители получават мизерни заплати трябва да ни притеснява всички..а ние какво правим- плюем се едни други..аман казвам аз!!

а отностно тестовете- по-късно, когато излезем така да се каже на пазара на труда, животът няма да ни предлага пет отговора и да ни пита кой е верният..сами трябва да стигаме до верните заключения, а тестовете до известна степен насочват мисленето в определена посока и отговорите подсказват....а реално при работата няма да има да има такъв момент или другарчето няма да е седнало така, че да можем да препишем всичко( още чакам едно момче от моята стая на теста по история в УНСС да ме черпи един Бекс за преписаните отговори!)
надявам се да ме приемат в СУ,но това не значи че трябва да желая всичко най- лошо на УНСС и да самодолстваом от уж "пропадналите " му студенти или от това, че нямат акъл да си вземат сами изпитите...или поне такова настроение долавям аз от досегашните постове по тази тема...моля, поправете ме, ако бъркам, но не мисля....
Последно промяна от mantut на 05 Авг 2007, 22:54, променено общо 1 път.
it is a hard life so live it well!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”