най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)
Модератор: Boromir
-
b_estranged
- В началото бе словото
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
И колко мислиш я знаят "перфектно"?b_estranged написа: Една филология, ако я знаеш перфектно, може да ти даде мноооооого големи възможности за изява, но перфектно, а не как да е...
-
b_estranged
- В началото бе словото
това е вариант:) обмислям го много сериозно:) иначе: казах го: ако си наистина добър в нещо, няма от какво да се притесняваш, но ако не можеш да пееш и отидеш в консерваторията, ами... разочарование, гърмене...Александър написа:И колко мислиш я знаят "перфектно"?b_estranged написа: Една филология, ако я знаеш перфектно, може да ти даде мноооооого големи възможности за изява, но перфектно, а не как да е...От редките филологии като скандинавистика и всичките източни (от арабистика до японистика), според теб колко от завършващите всяка година знаят "перфектно"? По един от всеки випуск, а може и по-малко. И това няма нищо общо с качеството на обучението. Въпросът е останалите да се гръмнат ли?
В България вярно педагогигката си е безперспективна специалност. Това е, защото е тук. Образованието ни куца отвсякъде. Иначе помислете, че това е едно от най-важните неща - да знаем, да ни учат. Много са важни учителите от първите години според мен... А защо по дяволите да работиш нещо, което не ти харесва, само за някакви мизерни пари, просто защото "няма друго, което да учиш..." Нямаш ли стимул за педагогика, да те кефи да преподаваш на малки и на големи... А доста често съм попадал на учители, които просто не им пука. Ей тъй, да минат 40 минути и т'ва е, после кафенце цигарка ... Все едно се намираш на зеленчуковата борса.
Друго безперспективно, поне за мене, е философия. Е, мен би ме кефило да я уча, но само за хоби. Иначе... нищо друго полезно освен да станеш даскал по философия
И ако преди са ти казвали "много философстваш", то ако влезеш такава специалност пък съвсем ще ти излезе името "ее тоя па голям философ се изкара
"
ХаХа вие чухте ли, че Деси Слава ще запише специалност Философия в НБУ? Ей така, за да има висше. Не се смея за специалността ами просто за концепцията й "изкуство заради изкуството".
Айде стига съм философствал
Друго безперспективно, поне за мене, е философия. Е, мен би ме кефило да я уча, но само за хоби. Иначе... нищо друго полезно освен да станеш даскал по философия
ХаХа вие чухте ли, че Деси Слава ще запише специалност Философия в НБУ? Ей така, за да има висше. Не се смея за специалността ами просто за концепцията й "изкуство заради изкуството".
-
b_estranged
- В началото бе словото
-
b_estranged
- В началото бе словото
Абсолютно си прав за педагогиката: когато не ти дреме, или знаеш, че няма да се справиш качествено, както аз, например, просто не се захващаш.... Защото за да станеш учител се иска много, а за съжаление учителите вече са "неосъществил се няк'ъв друг": искал да стане ядрен физик, да прави изследвания и подобни, ама ... опа: учител: я да си го изкараме на децата:)slavcho написа:В България вярно педагогигката си е безперспективна специалност. Това е, защото е тук. Образованието ни куца отвсякъде. Иначе помислете, че това е едно от най-важните неща - да знаем, да ни учат. Много са важни учителите от първите години според мен... А защо по дяволите да работиш нещо, което не ти харесва, само за някакви мизерни пари, просто защото "няма друго, което да учиш..." Нямаш ли стимул за педагогика, да те кефи да преподаваш на малки и на големи... А доста често съм попадал на учители, които просто не им пука. Ей тъй, да минат 40 минути и т'ва е, после кафенце цигарка ... Все едно се намираш на зеленчуковата борса.
Друго безперспективно, поне за мене, е философия. Е, мен би ме кефило да я уча, но само за хоби. Иначе... нищо друго полезно освен да станеш даскал по философияИ ако преди са ти казвали "много философстваш", то ако влезеш такава специалност пък съвсем ще ти излезе името "ее тоя па голям философ се изкара
"
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Пази Боже:D
е това пък да имаш такъв балshnolka написа:Привет,хорицаИзписаха се цифра страници за най-яките специалности,ясно къде ще е мелето
Предлагам да спрем с безкрайните сметки и предположения за баловете и "Ще вляза ли с 29.57"
Забравяме,че каквото е зависило от нас,сме го направили.Останалото е късмет и лотария...
Хайде да поразсъждаваме кой са най-нежеланите и неперспективни специалности. За мен-сяквите педагогики![]()
Сега сте вие...може да се получи интересна дискусийка
то за какво живееш
да учиш и да душиш дебелите книги
такива хора аут
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
психология,колкото и увлекатена да е,също ми се струва не особено благоприятна за реализация.Българинът трудно си признава,че има проблеми и още по-трудно се решава да отиде на психолог...който го влече,лесно може да си набави книги и да си чете...за кво да се бъхта 4 год и накрая да си клати краката в пръшлясала педаг. стая в някое изпаднало даскало за 200 кинта на месец,където тряа да размишлява защо Пенчо напсувал Генчо
мн зле
също като с философията-не става за професия,поне не в България.
- summer
- Да живей словото
Така както на запад дечицата на магнатите учат история на изкуството, така и тук се учи културология или философия. Или поне би трябвалоAbele* написа:по мнението на учителката ми по фолософия, тази наука в днешно време е само за богати хораslavcho написа:А философията дали някъде става изобщо? Все пак, не е времето на Софокъл
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета