Коя музикална телевизия гледате най-често?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- явор
- Летописец Виртуоз
Аз просто не понасям нищо с жици и някакви хора със задгробен глас или истерични писъци
Въобще всякаква жица ми дразни на ухото (тук включвам и Преслава - Лъжа е, но изключвам Ashanti - Only U)... Далеч е от представата ми за хармония и благозвучие 
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
Метълът има десетки стилове и подстилове, много различаващи се един от друг.явор написа:Аз просто не понасям нищо с жици и някакви хора със задгробен глас или истерични писъциВъобще всякаква жица ми дразни на ухото (тук включвам и Преслава - Лъжа е, но изключвам Ashanti - Only U)... Далеч е от представата ми за хармония и благозвучие
Надали си чувал за Рони Джеймс Дио, но той определено няма "задгробен глас". Велик изпълнител, с неземно красив глас и голям принос за музиката.
Ама нали е на мода тъпото хюмне Джъстин, слушайте си него..
- явор
- Летописец Виртуоз
Ами не съм го чувал, но и не съм се интересувал... Кратко и ясно ви казах, че просто не мога да впиша тази музика в представата си за хармония (за разлика от почти всички останали стилове). Освен това е и депресираща, а за мен музиката не трябва да поражда подобни чувства у хората...
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
добре, ще ти отговоря максимално учтиво и с добър тон:
ти не знаеш кой е Рони Джеймс Дио, твърдиш, че не понасяш писъци и задгробно врещене и всякакви жици ти дразнят слуха.
позволи ми да заключа, че си нямаш идея за какво говориш. всъщност, много хора са като теб, та би следвало изобщо да не се впрягам, ама убеденото невежество винаги ме дразни.
ако ти препоръчам да чуеш 2-3 групи ще си направиш ли труда?
ти не знаеш кой е Рони Джеймс Дио, твърдиш, че не понасяш писъци и задгробно врещене и всякакви жици ти дразнят слуха.
позволи ми да заключа, че си нямаш идея за какво говориш. всъщност, много хора са като теб, та би следвало изобщо да не се впрягам, ама убеденото невежество винаги ме дразни.
ако ти препоръчам да чуеш 2-3 групи ще си направиш ли труда?
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
@явор
Не си го чувал, значи не си запознат с музиката му.
Което е огромен пропуск.
Всеки си има предпочитания, така е, но човек трябва да е запознат с всички стилове, за да може да установи кой му харесва и кой не.
Не си го чувал, значи не си запознат с музиката му.
Което е огромен пропуск.
Всеки си има предпочитания, така е, но човек трябва да е запознат с всички стилове, за да може да установи кой му харесва и кой не.
Последно промяна от Cosa~Nostra на 05 Авг 2007, 13:47, променено общо 1 път.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Abele*
- Постоянно присъствие
то изобщо има ли хармония в съвременната комерсиална музикаявор написа: Далеч е от представата ми за хармония и благозвучие
такава можеш да откриеш само в класическата ( тук, ако греша, моля някой по-разбиращ да ме поправи)
аз без жица не мога да живея! в рок музиката откривам много позитивно настроение, зареждащо с енергия:)
нека всеки си има предпочитания, за това сме различни!
la consolation des arts...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Джаз - там има толкова хармония и музика че не ми трябва райски газAbele* написа:то изобщо има ли хармония в съвременната комерсиална музикаявор написа: Далеч е от представата ми за хармония и благозвучие![]()
такава можеш да откриеш само в класическата ( тук, ако греша, моля някой по-разбиращ да ме поправи)
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За музиката и за изкуството като цяло (тук 'изкуство' го употрябвам много общо) важното е да изпълнява целта си. Чалгата съкс от музикална гледна точка, но тя не е и направена с идеята да е някакъв музикален шедьовър. Направена е за да забавлява хората докато са на масата и да им предоставя нужния ритъм за да танцуват, когато са върху масата
Аз лично не слушам чалга, защото не ме зарежда с настроението, с което зарежда хиляди други хора. Ако трябва да има някаква музика докато сме на маса с приятели бих предпочел ирландски пиянски песни, примерно. Но това вече е въпрос на личен избор.
Разбира се, съществува и течението 'art for art's sake', но то не се отнася за всяко изкуство. Чалгата следва по-скоро принципа 'art for fun's sake' ('art' отново доста общо казано)
От такава гледна точка не я мразя, просто не я й харесвам.
Anyway, мисълта ми беше, че нещо може да е стойностно и без да е перфектно по всички параграфи, защото в зависимост от целта, на която служи, това просто може да не е нужно.
А това защо го написах и аз не знам, нито има нещо общо с темата, нито нищо. Май и друга ми беше мисълта в началото, но се отплеснах нещо..
ПП Чалгата е по-скоро следствие, а не причина. Причина ще е след десет години, когато малките деца, които в момента се изграждат като личности и слушат чалга, защото е модерна, защото им е натрапена от по-големите или и те не знаят защо, порастнат и влязат в обществото.
Разбира се, съществува и течението 'art for art's sake', но то не се отнася за всяко изкуство. Чалгата следва по-скоро принципа 'art for fun's sake' ('art' отново доста общо казано)
Anyway, мисълта ми беше, че нещо може да е стойностно и без да е перфектно по всички параграфи, защото в зависимост от целта, на която служи, това просто може да не е нужно.
А това защо го написах и аз не знам, нито има нещо общо с темата, нито нищо. Май и друга ми беше мисълта в началото, но се отплеснах нещо..
ПП Чалгата е по-скоро следствие, а не причина. Причина ще е след десет години, когато малките деца, които в момента се изграждат като личности и слушат чалга, защото е модерна, защото им е натрапена от по-големите или и те не знаят защо, порастнат и влязат в обществото.
- явор
- Летописец Виртуоз
Нормално е да не съм чувал всички групи, но като се има впредвид, че не харесвам музиката на икони в тези стилове (Пр. Айрън Мейдън ме отвращават) си правя някакви изводи...
Вие също може да не харесвате Марая Кери, може музиката и да е комерсиална, но определено нейният глас за мен е по-близък до една божествена представа...
И работата е там, че аз не ви обвинявам, че не сте образовани... Не става въпрос за образоване, а за възприятие, но явно, че не ме разбирате какво ви пиша...
Вие също може да не харесвате Марая Кери, може музиката и да е комерсиална, но определено нейният глас за мен е по-близък до една божествена представа...
И работата е там, че аз не ви обвинявам, че не сте образовани... Не става въпрос за образоване, а за възприятие, но явно, че не ме разбирате какво ви пиша...
Отворете сърцата си