Културология?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

clessy написа:Ейй Георги Първанов е завършил кулурология(ако за някой представлява мотивация де) :P
Ъъъъ, той не е ли историк?!? :roll:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

feichka написа:
clessy написа:Ейй Георги Първанов е завършил кулурология(ако за някой представлява мотивация де) :P
И аз знам че е историк, иначе Култорологията според мен не става като бакалавърска степен, обаче има добри магистърски програми към специалността :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

sientelo написа:
feichka написа:
И аз знам че е историк, иначе Култорологията според мен не става като бакалавърска степен, обаче има добри магистърски програми към специалността :roll:
Момичето се е пообъркало. :lol: А за културологията - в тази тема бяха пуснали магистърските програми и наистина има неща, които хващат вниманието...kato Културна антропология например. :roll:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Звучи доста примамливо :lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Poetessa
В началото бе словото

Мнение от Poetessa »

feichka написа: :lol: А за културологията - в тази тема бяха пуснали магистърските програми и наистина има неща, които хващат вниманието...kato Културна антропология например. :roll:

Аз ги пуснах,защото исках да видя какво мислите за магистратурите и си смятам,че хич не са лоши и особено Културната антропология,както не е за изхвърляне и "Социо-културна история на елитите в България"
Програмата цели да подпомогне възникването на специалисти в областта на това, което можем да наречем политика на елитите, т.е. специалисти, които биха намерили приложение в качеството си на мениджъри в областта на науката, политиката, медиите, обществения живот и които ще бъдат в състояние да пишат историята на елитите в България :roll: :) :)

Само дано сметките ми не се окажат без кръчмар :wink: :lol: Иначе още ми се следва право и ще пробвам прехвърляне,но тъй като нищо не се знае е необходимо да се обмислят всички възможни варианти :wink: :wink: :D
Ivette
В началото бе словото

Мнение от Ivette »

:) Знаех си , че ще е това на първо !!!Приетите културология нека се присъединят :wink: Ще се записвате ли или ще чакате второ ? Аз лично ще се пробвам на второ за социология евентуално :P
"I'll always take care of my boy" Hollywoodland
jorost
В началото бе словото

Мнение от jorost »

Elektra написа:
Ivette написа:Добре де ..ама какъв излизаш - кукуролог , което ще рече ?? Не знам.. интересно ми е, защтото това е една от специалностите , които съм писала на по-предно място и има вероятност да ме приемат нещо такова в предвид баловете от минлите КСК :roll:
А как пишеш специалност "на по-предно място" без да знаеш нищо за нея? :shock:
Ми то и аз така съм я писал и са ме е яд щото бала ми е 26.14 и ми стига за много по хубави специалност (които са по-надолу) .А причината да я запиша е ,че ги преписвах подред от справочника
Poetessa
В началото бе словото

Мнение от Poetessa »

Ivette написа::) Знаех си , че ще е това на първо !!!Приетите културология нека се присъединят :wink: Ще се записвате ли или ще чакате второ ? Аз лично ще се пробвам на второ за социология евентуално :P
И аз си знаех-ама как да не знам с бал 27,75-глождеше ме съмнението де,но тая година се оказа доста по-нисък бала :D :D А аз ще записвам на първо хич не е за изпускане :wink: Мислех право да чакам за второ,но според мен няма смисъл при положение,че балът ми там е 23,75 :( :wink: Абе аз така се радвам,че....пълна откачация :!: :!: :twisted: :D :D :D :D :D
Ivette
В началото бе словото

Мнение от Ivette »

Poetessa написа:
Ivette написа::) Знаех си , че ще е това на първо !!!Приетите културология нека се присъединят :wink: Ще се записвате ли или ще чакате второ ? Аз лично ще се пробвам на второ за социология евентуално :P
И аз си знаех-ама как да не знам с бал 27,75-глождеше ме съмнението де,но тая година се оказа доста по-нисък бала :D :D А аз ще записвам на първо хич не е за изпускане :wink: Мислех право да чакам за второ,но според мен няма смисъл при положение,че балът ми там е 23,75 :( :wink: Абе аз така се радвам,че....пълна откачация :!: :!: :twisted: :D :D :D :D :D
Леле не знам ...почвам и аз много да се замислям дали направо да се записвам :roll: Аз исках да уча МО или европеистика , но е езикът ме прецака ....Чудя се Социологията и Политологията дали си заслужават да рискувам Kултурология заради тях :roll:
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

Ivette написа:

Леле не знам ...почвам и аз много да се замислям дали направо да се записвам :roll: Аз исках да уча МО или европеистика , но е езикът ме прецака ....Чудя се Социологията и Политологията дали си заслужават да рискувам Kултурология заради тях :roll:
Ако наистина се колебаеш, виж какви хора ще ти преподават и ако имената ти говорят нещо, си избери :) http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... a3bed0ad55
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

И аз се чудя дали политологията си заслужава да рискувам балканистиката?! :(
Ivette
В началото бе словото

Мнение от Ivette »

Poetessa, теб с какво те впечатли Културологията ?Чета многo хубави неща...струва ми се интересно, но просто не знам дали има някаква по-сериозна реализация,което ме притеснява, a никой който я учи не иска да каже нищо !! Хайдее хораа..изразете мнение и се обосновете , МОЛЯ ВИ !! :wink:
Poetessa
В началото бе словото

Мнение от Poetessa »

Ivette написа: Леле не знам ...почвам и аз много да се замислям дали направо да се записвам :roll: Аз исках да уча МО или европеистика , но е езикът ме прецака ....Чудя се Социологията и Политологията дали си заслужават да рискувам Kултурология заради тях :roll:
Ами и те са хубави специалности-те даже са ми пред културологията :wink: За мен и трите са супер,но просто в горните две нямам шанс-там съм с нисък бал-пък и така съм се запалила по специалността напоследък-няма начин да не се радвам...Ако имаш шанс изчакай за МО :roll: но пък каза,че там си прецакана в езика :wink: Решавай си-ти най-добре можеш да си прецениш :wink:
mariah
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от mariah »

Записвам се още утре :lol:
Влязох с 28,5 от 27 и нещо си минимален

Културологията е страшна специалност, леко ми омръзна от стрхливи коментари от рода на "видиш ли гладни ке умрем като я запишем" :P
La vita e un continuo prdersi e ritrovarsi e questo non puo che dipendere da noi...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Всички,които познавам от специалността,сиреч 4-5 човека,много харесват това което учат,но никой не вижда за какво ще му послужи в бъдеще.

Плюс е редвоното ходене на летни практики из България и чужбина :wink:

За мен-една от най-безмислените специалности.В самото й описание в справочника пише че не дава конкретна професия....ама учете,па барем ме опровергаете :idea:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”