Äèïëîìàòà íà ÑÓ ïî ìàòåìàòèêà å ïðèçíàòà â öÿë ñâÿò.
Çà ïðåïîäàâàíåòî ïî èíôîðìàòèêà ìîæå äà ñå ïîñïîðè, íî å ôàêò, ÷å ìèíàëèòå îò òàì ñòàâàò ìíîãî äîáðè ïðîãðàìèñòè - îáÿñíÿâàì ñè ãî ñ ìàòåìàòè÷åñêèÿ èì òàëàíò.
Модератор: Boromir
Софтуерът е последното нещо, с което да се похвалят! Вярно е обаче съждението, че като човешки ресурс- и в ТУ и в СУ влизат хора неотстъпващи ,като математически знания, от студентите във водещите -техническия в Тел Авив и Харварадuktc написа:Чакай де, става въпрос за програмиране.
Какво програмиране се учи в ТУ? Отговор- почти никакво.
Ясно е, че ако искаш да станеш ПРОЕКТАНТ на компютърни елементи или да програмираш микроконтролери, по-добре е ТУ. Но до там. СУ е по-добрият откъм изучаване на софтуер, не си криви душата и го проеми. Учебният план говори еднозначно.
ДА. Това е правилно. Важното е да разбираш материала.Page_B написа:В чужбина се признават единствено личните качества на човека! Например: кандидатстваш за работа, имаш някаква страхотна диплома (от някой супер университет) и те ти казват "Браво, сега седни тук... ето ти една задача. До 3 часа трябва да си готов. Ако я свършиш - добре дошъл в нашата фирма"
Аз пък на тези неща ги мразя много.Page_B написа: имаш диплома за нещо (може и с 3 да си завършил) и всички ти се възхищават.

Дълбоко грешиш - ти би ли се оставила в ръцете на хирург с неясни и недоказани/не получили санкцията на определените сертифициращи органи да се пробва, пък ако неуспее-следващият? Или да си проектираш къщата при архитект, чиито познания също не са получили определените санкции?Page_B написа:В чужбина се признават единствено личните качества на човека! Например: кандидатстваш за работа, имаш някаква страхотна диплома (от някой супер университет) и те ти казват "Браво, сега седни тук... ето ти една задача. До 3 часа трябва да си готов. Ако я свършиш - добре дошъл в нашата фирма" И това си е много правилно, а не като тук - имаш диплома за нещо (може и с 3 да си завършил) и всички ти се възхищават.
Естествено, че не.... Но какво? Ако е завършил медицина с 3- пак има диплома, но може би аз дори ще имам повече знания по анатомия! За медицина нещата стоят много различно. Там става дума за човешки живот! Не давай неуместни примери. Аз казах това, което съм чувала от всички познати и приятели, живеещи в чужбина. (визирам германия най-вече)AlexLevit написа:Дълбоко грешиш - ти би ли се оставила в ръцете на хирург с неясни и недоказани/не получили санкцията на определените сертифициращи органи да се пробва, пък ако неуспее-следващият? Или да си проектираш къщата при архитект, чиито познания също не са получили определените санкции?Page_B написа:В чужбина се признават единствено личните качества на човека! Например: кандидатстваш за работа, имаш някаква страхотна диплома (от някой супер университет) и те ти казват "Браво, сега седни тук... ето ти една задача. До 3 часа трябва да си готов. Ако я свършиш - добре дошъл в нашата фирма" И това си е много правилно, а не като тук - имаш диплома за нещо (може и с 3 да си завършил) и всички ти се възхищават.
Едва ли ще имаш повече знания от все пак завършил медик, тъй като освен дипломата в дадения университет се държи и държавен изпит. След като този пример бил "неуместен' какво ще кажеш за архитект нямащ необходимите познания по математика и инжинерните специалности и изгради къща или сграда, която при земетресение или при крайна промяна на метерологичните реалности се срути или няма достатъчно теоретична представа за пространствата и изгради нещо подобно на инцидента Индиго.Page_B написа:Естествено, че не.... Но какво? Ако е завършил медицина с 3- пак има диплома, но може би аз дори ще имам повече знания по анатомия! За медицина нещата стоят много различно. Там става дума за човешки живот! Не давай неуместни примери. Аз казах това, което съм чувала от всички познати и приятели, живеещи в чужбина. (визирам германия най-вече)AlexLevit написа:Дълбоко грешиш - ти би ли се оставила в ръцете на хирург с неясни и недоказани/не получили санкцията на определените сертифициращи органи да се пробва, пък ако неуспее-следващият? Или да си проектираш къщата при архитект, чиито познания също не са получили определените санкции?Page_B написа:В чужбина се признават единствено личните качества на човека! Например: кандидатстваш за работа, имаш някаква страхотна диплома (от някой супер университет) и те ти казват "Браво, сега седни тук... ето ти една задача. До 3 часа трябва да си готов. Ако я свършиш - добре дошъл в нашата фирма" И това си е много правилно, а не като тук - имаш диплома за нещо (може и с 3 да си завършил) и всички ти се възхищават.