Паметниците от соц. епохата - за или против?
-
smeshko
- Паисий
Аз съм твърдо за , тъй като каквото и да е ... това са нашите исторически монументи и не би трябвало да ги бутаме напразно , още повече като не знаем какво ще правим после на тяхно място ... и , въпреки че не съм върл фен на соц времето много от тогавашните паметници ми допадат наистина много
In vino verittas
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Конкретно паметника 1300 години България трябва да се махне или по-скоро да се прекрати агонията му, тъй като той и без това сам се руши. Грозна гледка е, а е на централно място в София. Там трябва да има нещо красиво.
А на мястото на мавзолея също щеше да се слага нещо, а какво стана? Импровизирана църква.
И да, защо има толкова съветски паметници? Какво толкова е направила съветската армия за България, че има такъв паметник, който се извисява над всички сгради наоколо? Не казвам "Дайте да ги срутим всичките", но малко се е прекалило с култа към Големия брат
А на мястото на мавзолея също щеше да се слага нещо, а какво стана? Импровизирана църква.
И да, защо има толкова съветски паметници? Какво толкова е направила съветската армия за България, че има такъв паметник, който се извисява над всички сгради наоколо? Не казвам "Дайте да ги срутим всичките", но малко се е прекалило с култа към Големия брат
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
Историята ни учи, че с разруха и омраза нищо не се постига.Така че по-скоро трябва да се намери друго разрешение на този въпрос.
Аз съм:за уважение на българското историческо наследство, но против каквото и да е влияние на Русия в България.
Като пример се сещам, разрушаването на мавзолея и вдигането на звездата от партийния дом.Едното събитие е еманация на тъпотията, а другото, добър символ за края на отминала епоха.
п.п.Сега се сещам, че социалистически паметници има и на територията на Университета.Пред Биологическия факултет има едно камъче.
Аз съм:за уважение на българското историческо наследство, но против каквото и да е влияние на Русия в България.
Като пример се сещам, разрушаването на мавзолея и вдигането на звездата от партийния дом.Едното събитие е еманация на тъпотията, а другото, добър символ за края на отминала епоха.
п.п.Сега се сещам, че социалистически паметници има и на територията на Университета.Пред Биологическия факултет има едно камъче.
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Ами да почнем от "Цар Освободител" - ще го сменим с паметник на Бойко Борисов, вдигащ гири. Пък след 10-на години ще го бутнем и така винаги ще си осигуряваме постоянно всенародно забавление. Така де, за чий ще се занимаваме с реалните проблемиJoker написа:Паметникът не е нужен "от историческа гледна точка", а само от настояща обществена. Той обслужва само съвременна конюнктура. Ако е истински паметник, а не утилитарна останка от някаква епоха - тогава е исторически извор.![]()
Офф: Я, брат ми още не е гласувал?