Втора специалност 2

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

някой има ли представа дали мога да запиша психология като втора специалност,защото знам,че по принцип я няма задочно :shock:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

можеш да я запишеш редовно:)
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

мерси :) още един тъп въпрос - колко години се учи втората специалност?4 надявам се :oops: и се записва след 2-рата година на първата специалност?или бъркам нещо? :roll: много съм зле,ама не можах да намера в сайта къде ги пише тези неща :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Е, най-накрая излезнаха тия условия.
За някои от специалностите се иска мин. 5,00 за други - 5,50.
Не съм си ги записвал всичките, но има доста въцможности.
За психология обаче не са отпуснали места за втора специалност :(
Сроковете са от 20 до 24 август.
И, да втората специалност си е 4 години, редовно (обикновено).
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ето и част от специалностите, за които има обявен прием за обучение като втора специалност (предимно хуманитарните съм си записвал, защото те ме интересуват, но има и в ПМ факултети).

Специалност / места / изискван мин. срден успех от I+II курс
Филосфски факултет
Философия - 10 - 5.00
Публична администрация - 6 - 5.00
Социология - 15 - 5.50
Политология - 6 за студенти от ФФ

Исторически Факултет
Всички специалности

ФКНФ
Класическа филология
Новогръцка филология
Румънска филология
Унгарска филология
Френска филология
Италианска филология
Испанска филология
Португалска филология

ФНПП
Социална педагогика
Специална педагогика
ПУНУП
НУПЧЕ
ПУПЧЕ

ФСлФ
Всички специалности

Необходими документи:
1. Уверение за завършени I и II курс с успех над 5.00. Издава се от отдел "Студенти"
2. Служебна бележка за положени кандидатстудентски изпити. Издава се от отдел "Учебен", каб. 228, приемно време Пн - Пт: 10-12 и 14-16.
3. Молба по образец. Подава се в отдел "Студенти", каб. 239, приемно време пн и вт: 10-12 и чв: 14-16.

Срок за подаване на документите:
20-24 август
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Нали се минава на индивидуален план при записване на втора специалност и се взимат около 70% от лекциите по втората специалност като и завършваш и двете заедно или пак не съм разбрал :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Възможно е да се обучаваш по индивидуален план, но, доколкото знам, сам си го изработваш, след това го предлагаш за одобрение до Декана на факултета, той го одобрява и т.н. Възможно е, но май трябва да има повече от един желаещ :D
Иначе не завършваш двете специалности едновременно, втората я завършваш две години след първата - учиш си я редовно, 4 години и си взимаш всичките дисциплини. Иначе ако има припокриване на материаа ок. 80% по дисциплина изучавана във втората специалност с дисциплина от първата, тогава ти признават оценката.
Ако Търговецът на кристал се включи, ще го обясни много по-добре!
Аватар
Марто
От дъжд на вятър

Мнение от Марто »

Сега съм първи курс, ще имам успех над 5,50 и искам да запиша втора в ФФ. Възможно ли е или трябва задължително селд 2-ри курс?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Не става сега.
Ако си бакалавър, можеш след II курс, ако си магистър - след III.
Аватар
Марто
От дъжд на вятър

Мнение от Марто »

A мога ли да се прехвърля?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Прехвърляне от друго висше училище или друга специалност: преместването на студентите се извършва съгласно одобрените от Ректора “Правила за преместване на студенти в Софийския университет”.
За тях можете да научите от информационното табло пред отдел “Учебен” на Софийския университет, Ректорат, Северно крило, І-ви етаж, каб. 228.
При желание за прехвърляне от ваша страна трябва да се информирате непременно след приключване на лятната сесия, тъй като посочените правила се актуализират всяка година.
Сроковете за подаване на документи за прехвърляне са от 20 август до 30 август;

Необходимите документи са:
1. Молба по образец. Получава се от отдел “Учебен” на Софийския университет и след попълване на молбата се депозира там;
2. Бележка за успешно издържан кандидат-студентски изпит, в която изрично се посочва резултатът от него. За полагалите изпити в Софийския университет тя се издава от същия отдел;
3. Уверение за завършена учебна година с посочен успех от І и ІІ курс (за кандидатите за прехвърляне от Софийския университет) и академична справка за студентите от другите висши училища.
4. Съгласие, получено от Ректора на висшето училище, откъдето идва кандидатът за прехвърляне;

Информация за резултатите от молбата ви за прехвърляне можете да получите от информационното табло пред отдел “Учебен” на Софийския университет.Исканото от вас прехвърляне става факт след ректорска заповед, копие от която се излага там;

Записването на прехвърлените студенти става в отдел “Студенти” в срок от 10 работни дни от деня на издаване на заповедта на Ректора за прехвърляне в желаната специалност, с попълнен пълен комплект документи за записване в първи курс;

:arrow: Това е информация от сайта на ФФ: http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... e=info#a47
Аватар
Марто
От дъжд на вятър

Мнение от Марто »

Чел съм я няколко пъти и ме притеснява това:
3. Уверение за завършена учебна година с посочен успех от І и ІІ курс (за кандидатите за прехвърляне от Софийския университет) и академична справка за студентите от другите висши училища.
Трябваше да е "и/или"
Ще питам тая седмица като ида до учебния отдел, въпреки че силно се надявах да избегна колкото може повече въпроси, защото администрацията наистина е пословична. Отивам със страх за здравето си :)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

bvz написа:Възможно е да се обучаваш по индивидуален план, но, доколкото знам, сам си го изработваш, след това го предлагаш за одобрение до Декана на факултета, той го одобрява и т.н. Възможно е, но май трябва да има повече от един желаещ :D
Иначе не завършваш двете специалности едновременно, втората я завършваш две години след първата - учиш си я редовно, 4 години и си взимаш всичките дисциплини. Иначе ако има припокриване на материаа ок. 80% по дисциплина изучавана във втората специалност с дисциплина от първата, тогава ти признават оценката.
Ок,обаче нали за тия две години дето се припокриват тъй или иначе трябва да мина на индивидуален план,за да мога да съчетая :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами ужким трябва, но реалността е друга и всичко си поемаш на свой риск :arrow: резултата е двойно повече изпити и лекции в рамките на покриващите се две години,но е така като искаш да ходиш с две дини под една мишница :lol:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Плазмодий написа:
bvz написа:Възможно е да се обучаваш по индивидуален план, но, доколкото знам, сам си го изработваш, след това го предлагаш за одобрение до Декана на факултета, той го одобрява и т.н. Възможно е, но май трябва да има повече от един желаещ :D
Ок,обаче нали за тия две години дето се припокриват тъй или иначе трябва да мина на индивидуален план,за да мога да съчетая :roll:
Обаче никой не се интересува дали можеш или не можеш, на практика си редовен студент, ходиш си на контролни, някои преподаватели те гледат на криво като не ходиш на упражнения и изобщо, купонът е пълен. Съгласяват се, ако се съберете повечко хора да изтеглят изпитите преди сесията, това е големият бонус.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”