места за прием на студенти 2007-2008

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

veronika_smile написа:А някой може ли да ми каже колко момичета за МО приемат в СУ? И с какви оценки горе-долу? Едно 5,25 по история май хич не ме урежда... А на първо класиране да знаете до колко пада минималният бал? Мерси
Миналата година след първо класиране БАЛа за момичета беше 27.25 и май на второ класиране си остана същият. :wink:
Приемаха се 40 момичета и 20 момчета.

btw При оценка над 5 по чужд език и 6-ци в дипломата едва ли ще имаш проблем. :) Успех!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

mrent написа:А за "история и археология" числото общо за двете ли е или за всяка по отделно?
Обща цифра е- археолози приемат максимум 60 доколкото знам, но може и да е по-малко.
Като птичка в небесата :)
Аватар
MiRenKa
В началото бе словото

Мнение от MiRenKa »

А някой нещо за стопанско управление да каже...защо не го виждам в списъка :shock:
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

защото е явно, че малко или много ще има различния от това което го има като предложение от МОН и това което ще приеме СУ
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

бръм бръм написа:защото е явно, че малко или много ще има различния от това което го има като предложение от МОН и това което ще приеме СУ

Дано да си прав! :? И аз си мисля,че ще се приема над обявените места! :roll:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

marrylin написа:Дано да си прав! :? И аз си мисля,че ще се приема над обявените места! :roll:
Второто не мога да го коментирам. Не съм компетентен по този въпрос, сега не ме интересува особено, но за първото ще кажа.

Има разлики в Правилника на СУ и ЗВО, което явно звучи, че в МОН могат да си дуднат, но ако се потърсят вратичките в Правилника на СУ, някои неща минават. Само зависи в коя посока.
Изображение
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Само да попитам. Обявено е, че СУ може да приеме 6700 или там колкото беше. Това е явно максималния капацитет, който може да приеме Университета. Сигурни ли сте, че ще го изпълни?
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

М.Стоева написа:Само да попитам. Обявено е, че СУ може да приеме 6700 или там колкото беше. Това е явно максималния капацитет, който може да приеме Университета. Сигурни ли сте, че ще го изпълни?
Ако има достатъчно желаещи -'Що не :D
Изображение
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

6700 + задочните и прочие и определено отговора е да и пак ще има още много да искат да влезнат. Не го слушай "наш" министър на образованието той не знае какво говори.
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

супер много УВЕЛИЧЕН прием

Мнение от zvezda »

Аз викам да се отворят ШИРОКО вратите на любимото СУ и да влиза всичко живо! Който има мерак - да се записва, то се знае, че не всички ще завършват. После гледай к'во става - 1-ва и 2-ра година събирани от кол и въже!!! Срамота...

Edit (за явор ;) ): ако стане приема само по документи (или пък по много занижени критерии) "материалът", влязъл в СУ няма да е "годен" да изкара 5-те годинки... Сами ще се предадат.
Последно промяна от zvezda на 13 Юни 2007, 11:53, променено общо 2 пъти.
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

докторс си заслужи една бутилка :wink:
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Re: супер много УВЕЛИЧЕН прием

Мнение от явор »

zvezda написа:то се знае, че не всички ще завършват...
Ами не е точно така :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

independiente написа:
veronika_smile написа:А някой може ли да ми каже колко момичета за МО приемат в СУ? И с какви оценки горе-долу? Едно 5,25 по история май хич не ме урежда... А на първо класиране да знаете до колко пада минималният бал? Мерси
като изкараш на езика 3 , по история няма и 6 да ти стигне! така че зависи и от двете оценки- по език и по история.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

случайно някой да е прочел т.6 от Решение № 379 ЗА утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации на Република България през учебната 2007 - 2008 г.

която гласи :arrow:
6. Държавните висши училища определят самостоятелно броя на местата за прием на студенти по специалности в рамките на утвърдения по професионални направления прием по т. 1 съгласно оценките на Националната агенция за оценяване и акредитация по реда на Закона за висшето образование.
на 24ти започва ебанта 8)
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

А да попитам тая година ще има ли квоти за момичета и момчета, понеже някъде май бях чела,че в СУ отпадат квотите по пол...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”