За или против тютюнопушенето?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Не очаквах толкова мнения против цигарите, но много се радвам като ги чета. И аз съм твърдо против!!! От малка ( 8-9 години ) гледах как големите "деца" карат малките на моята възраст да пушат и ги убеждаваха колко приятно е това. Това ме отвращаваше. И виждах ли дете да пуши ми ставаше едва ли не най-антипатичният човек на света. Просто ги приемах като престъпници сериозно. Е, с времето разбирах колко нормално е това, пък и повечето ми приятели са пушачи, а щом са ми приятели значи не ги мисля за "лошите". И все пак онова отвращение си остана у мен най-малкото като спомен и ще ме кара може би винаги да съм против. Опитвам се да помогна на близки и познати да откажат цигарите, защото знам какви са последиците, но пушачите пък със сигурност знаят колко трудно е това ( да не кажа невъзможно ) И все пак пушенето УБИВА и прави човека зависим, тоест го ограничава! Насладете се на пълната свобода и докажете волята си и желанието си за ЖИВОТ!
дидито, като спомена малките и се сетих колко се дразня като видя някое подрастващо да си трови дробчетата, мислейки си, че е много куул и фешън...иде ми да му да дръпна цигарата от устата и да хвърля и стъпча фаса
...а още повече като ми поискат огънче - дори и да имам, сериозно бих се замислила дали да дам
(вярно е, че някои хора го използват като начин за запознанство, но си мисля, че има далеч по-добри от този, които не влияят на здравето ти толкова).....разбирам и хората, които пушат от време на време по цигар(по разл. причини)
, но не и тези, които пушат по няколко кутии на ден - това си е самоубийство направо
А за малките - дано в повечето случаи да ги отказват като минат "онази" възраст (въпреки че тогава им влияе най-много, цигарите спират растежа, увреждат и други органи - все още неразвити при подрастващите и т.н.), но доста хора пушачи, които познавам не са ги спрели, а напротив отиват към коминчета
А за малките - дано в повечето случаи да ги отказват като минат "онази" възраст (въпреки че тогава им влияе най-много, цигарите спират растежа, увреждат и други органи - все още неразвити при подрастващите и т.н.), но доста хора пушачи, които познавам не са ги спрели, а напротив отиват към коминчета
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
Също съм против!Не пуша!
За малките-това направо си е жалка история-втори,трети клас пушат,а в шести родителите им вече знаят,не могат да ги спрат,примиряват се(като си мислят,че това е временно) или си пушат заедно...Ако пък решат да действат по силовия начин - по-зле,следователно тая стълбица май я катерим и нищо чудно и да ги минем гърците.Пример:В 8 клас от 27 души в класа пушеха 3-ма.В 12-ти пушеха 18 от същите 27,като процента на пушещите момичета беше по-голям от този на момчетата.
Единствено се чудя до колко зависи от семейното възпитание...
Колкото до дима,досега съм попадала само на 2ма пушачи ,които да се съобразяват с непушачите.А случвало ли ви се,непушачи,да се местите и димът да отива все към вас?!На мен постоянно ми се случва и не мога да си го обясня
За малките-това направо си е жалка история-втори,трети клас пушат,а в шести родителите им вече знаят,не могат да ги спрат,примиряват се(като си мислят,че това е временно) или си пушат заедно...Ако пък решат да действат по силовия начин - по-зле,следователно тая стълбица май я катерим и нищо чудно и да ги минем гърците.Пример:В 8 клас от 27 души в класа пушеха 3-ма.В 12-ти пушеха 18 от същите 27,като процента на пушещите момичета беше по-голям от този на момчетата.
Единствено се чудя до колко зависи от семейното възпитание...
Колкото до дима,досега съм попадала само на 2ма пушачи ,които да се съобразяват с непушачите.А случвало ли ви се,непушачи,да се местите и димът да отива все към вас?!На мен постоянно ми се случва и не мога да си го обясня
Smile!
еми по законите за всеобщата гадост - случвало се е.....
а за семейното възпитание - мисля, че е основен фактор,... естествено и средата, в която се движиш и хората, с които общуваш си влияят доста
а за семейното възпитание - мисля, че е основен фактор,... естествено и средата, в която се движиш и хората, с които общуваш си влияят доста
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
един от безспорните плюсове на разделението пуш-непуш е, че е възможно да си намериш маса дори и в по-препълнените заведения - естествено тя е за непушачи
Не съм гласен. Аз лично много често съм в компания от по 5, дори 10 души, всичките непушачи и честно казано разделението доста ме зарадва. Влизам в един китайски например с 5-ма приятели, слизаме долу, където е отделено за непушачи и се оказва, че сме сами в чисто помещение с климатик при положение, че горе беше претъпкано и задимено. Според мен, трябват дори по-строги мерки, когато ти е забранено да пушиш и когато другите около теб не пушат - тогава шанса да откажеш цигарите е много по-голям.в този ред на мисли ми идва да спомена за абсурдното деление пушачи-непушачи в заведенията - все едно в басейна да има коридори за пикаещи и коридори за непикаещи
суитчд, и аз симпатизирам на това разделение
, чудех се кога в БГ ще се осъзнаят и ще бъде въведено.....не може да си непушач, а да седиш в хипер задимено помещение, само защото няма такова място в любимото ти заведение, където да си полафиш без да си се превърнал в поредния натровен пасивен пушач ... и после да хвърлиш директно в пералнята дрехите си, които миришат на тютюн толкова, че направо не се траеш сам.....
...
и аз съм -против...
Гадното е,че не само по дрехите,ами и по косата остава тази гадна миризма..Понякога едва се изтрайвам
Гадното е,че не само по дрехите,ами и по косата остава тази гадна миризма..Понякога едва се изтрайвам
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- Анна
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Обожавам когато с моята компания (почти без изключение непушачи, а сме доста хора) сме си сами в помещение.Sw1tched написа:Влизам в един китайски например с 5-ма приятели, слизаме долу, където е отделено за непушачи и се оказва, че сме сами в чисто помещение с климатик при положение, че горе беше претъпкано и задимено.
И аз съм против, но не заради цигарения дим. Твърдо съм убедена че целодневното ми висене на компютъра и боклуците които ям ми се отразяват по-зле от дима в заведенията. За мен, пушенето е опит да се изтъкнеш, когато всъщност нямаш качества с които да го направиш и да се почувстваш уверен, когато иначе не можеш. Просто не говори добре за хората които го правят.
Съгласна съм, че пушенето е признак на слабост. Даже много точно казано. Пък и доста от хората пропушват заради проблеми от различни естества, не само навлизането в пубертета. В моя клас в гимназията пушачите бяха 3-ма от общо 22-ма. 18 заминаха за Германия ( Spitzklasse, ако е познато ), 4-ма се върнахме, а останалите пропушиха, независимо дали палят "от време на време" или са си редовни вече. И повярвайте сред вторите имаше уж заклети непушачи! Казват, че това ги успокоява и ги калява, за да оцеляват в чужда страна. Не съм особено съгласна, защото за мен правилната дума е "унищожава"! Та за доста хора явно това е начин да се справяш с проблемите, да бягаш от тях или да пестиш нерви. Аз лично смятам обаче, че има и други, най-малкото по-здравословни, "изходи". А за непушачите във форума: Please, останете си такива! За самите вас е!