Промените тази година

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
eva_riba
В началото бе словото

Мнение от eva_riba »

Аватар
sapiente
От дъжд на вятър

Мнение от sapiente »

То май ще влезе всеки, който има оценка различна от 2 :roll:
eva_riba
В началото бе словото

Мнение от eva_riba »

така се получава да не говорим че това си е легализация на корупцията плащаш повече но си спокоен че си влязал
ма по добре да направян приема по лесен , да се надяваме че поне обучението ще стане по качествено така
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

еми за новоприетите да е кво.. 'се едно те ще ползват друга материална база :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

"Почти двойно се увеличават и таксите за химическите, физическите, биологичните и инженерните специалности. От 265 лв. годишната такса става 401 лв." . Аз доколкото знам 265лв е на семестър, а не на година? Или се бъркам?
mony6802
В началото бе словото

Мнение от mony6802 »

На година :D
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Аз съм силно и категорично против тези промени.
Така било висшето образование във Франция, и аз едва наскоро го разбрах, когато един французин ми го обясни. Тогава слушах и не вярвах, плеснах се по челото и си казах "добре сме си ние със соц-системата...". Сега пак чета и не вярвам, че Вълчев смята да го въвежда това и у нас, даже направо го е въвел.
За мен лично това е катастрофа. СУ ще се напълни с откровени малоумници, които са изкарали поне 3 (а може и с 2.50 да минат). Химера е идеята за трудно завършване, при положение че цедката на семестриалните изпити далеч не е толкова сурова, колкото цедката на кандидат-студентските. Да не говорим за безкрайното отлагане на невзети изпити, втора сесия, трети тото-шанс и т.н. Наивник е този, който вярва, че у нас, както във Франция, ще влязат 150 в дадена специалност, и ще излязат 10.
И най-чудното е, че самият СУ няма нищо против такова сеппуку, ама всъщност какво чудно - гледат и те да изцоцат повечко пари от повече студенти, че мизерияти ги гони.... Жалка работа.
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Е то въпроса дали ще направят семестриалните по-тежки си зависи от СУ... но принципно е възможно :!:
А ако се случи даже ще е по-добре от старата система, защото е доста по-добре да се влиза сравнително лесно и после напрежението и трудността да се увеличава и да отпадат хора. По този начин ще се постигне по-добра пресявка накрая.
kim
В началото бе словото

Мнение от kim »

относно това ,че дори с 3 или с 2.50 ще влизат всички малоумници ....искам да ти кажа,че и преди тези промени е пълно с такива.давам ти пример миналатна година с 3.25 влиза в СУ педагогика човек ,който не знае как се пише "аз съм" и го пише "аз сам" така че за какво си говорим.
Последно промяна от kim на 01 Юни 2007, 14:21, променено общо 1 път.
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

За какво си говоримЕ? :lol: "такивИ"?
И ти си на ТИ с българския език :D
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

За педагогика изобщо не говорим - там по принцип се влиза с ниски балове. Но специалности с традиционен бал 27-28 от тази година да станат 22 - ето това е малоумие.
Не е възможно и няма да направят семестриалните изпити толкова строги. Просто защото това са същите преподаватели, ако и системата да се е променила. Министър Вълчев като е мераклия за въвеждане на европейски почини, да смени целия преподавателски състав с нови лица, които ще режат поне 75% от студентите на изпит. Защото към момента такива почти няма.
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

Александър написа:Не е възможно и няма да направят семестриалните изпити толкова строги. Просто защото това са същите преподаватели, ако и системата да се е променила. Министър Вълчев като е мераклия за въвеждане на европейски почини, да смени целия преподавателски състав с нови лица, които ще режат поне 75% от студентите на изпит. Защото към момента такива почти няма.

Извинявай,ти така ли искаш да учиш?!Да те режат по няколко пъти,докато вземеш изпит?Според мен нашето висше образование има много по-сериозни проблеми от лесното взимане на изпити.В крайна сметка,ако искаш да научиш нещо,учиш.Но дали си се замислял,че повече от половината студенти освен че ходят на лекции и работят?Може да ги питаш дали подкрепят мнението ти относно строгостта на изпитите. :wink:
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Е те преподавателите могат да си променят критериите (колкото и да изглежда трудно)...
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

marrylin написа:Извинявай,ти така ли искаш да учиш?!Да те режат по няколко пъти,докато вземеш изпит?Според мен нашето висше образование има много по-сериозни проблеми от лесното взимане на изпити.В крайна сметка,ако искаш да научиш нещо,учиш.Но дали си се замислял,че повече от половината студенти освен че ходят на лекции и работят?Може да ги питаш дали подкрепят мнението ти относно строгостта на изпитите. :wink:
Ето кой не ми чете post-овете. :lol: Хайде малко по-нагоре в същата страничка, прочети какво съм написал одеве и какво ми е мнението.
Приемам извинения. :wink:
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

Александър написа: Ето кой не ми чете post-овете. :lol: Хайде малко по-нагоре в същата страничка, прочети какво съм написал одеве и какво ми е мнението.
Приемам извинения. :wink:

Прочетох го внимателно!Съгласна съм,че не може в СУ да се влиза по този начин.Някак си не е справедливо да се влиза с оценка в интервала между 3 и 6!Да бяха казали по-рано,а не да се мъчим толкова месеци да учим!Съгласна съм и че ще мине още много време докато висшето ни образование поне малко заприлича на европейското!Дори не съм сигурна дали това някога ще се случи,като се има предвид,че всички умници начело с министъра в МОН едва ли ще имат по-ясна концепция по въпроситите за образованието ни!Всяка година ще измислят все по-налудничави и смахнати реформи,които единствено да дообъркват системата!
Въпросът ми към теб обаче беше конкретно за семестриалните изпити.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”