techeto написа:По-скоро нагло, най-култовата реплика, която съм чувал от полицай по мой адрес бе: "Не съм по-глупав от теб"
Хаха
При мен най-култовата реплика беше към един приятел, на когото като му видяха личната карта, снимката на която беше правена преди няколко години и на нея беше с къса коса и го питаха "Абе ти що си с дълга коса, бе?!"
Последно промяна от Vaskes на 24 Авг 2007, 11:09, променено общо 1 път.
Мен ме дразнят. Понякога са много нагли. В правото си са да ни поискат лична карта, да ни накарат да си почистим градинката ама някви тъпи проверки от рода на "дай да ти видя кво има в чантата щото ми изглеждаш съмнителна" - тц! обидно е пък.. и самия тон - ще те хвана ли ся в нарушение или няя да те хвана.. абдйкахфсдкс.
"Нагли" е меко казано! На мен са ми подсвирквали, преследвали са ме посред бял ден, за да ме питат "Къде си се запътило, пиленце?", искали са ми телефона... Просто УЖАС!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
Да.
Наскоро ми се наложи да се явявам като свидетел и да пиша обяснение и стана мн тъпо. Аз не исках да отида без призовка (щото не е най-забавното нещо да ходиш в полицията, а и си имам далеч по-полезни неща за вършене от това), обаче в крайна сметка трябваше да отида без.
И не стига, че отидох по собствено желание, ами и там ми мелиха сол на главата "защо съм искала да ги разкарвам, като че ли си нямали друга работа". Като че ли да ми връчат призовка не им влиза в задълженията! А всъщност разбрах, че практиката им (разбира се неофициално) е след като отидеш там и след като те разпитат, там на място да ти напишат призовката, колкото да отбият номера...
В крайна сметка пак не ми написаха призовка, макар че ми бяха обещали в началото... Е, няма такъв мързел!
Аааа, и да не забравя - докато единият ми задаваше въпроси, другият си играеше онлайн на карти.
После се размениха...
Последно промяна от Cassie на 13 Фев 2008, 10:59, променено общо 2 пъти.
Blood Countess написа:
Хаха! Am I evil? Yes- I am!
Off topic -> Любимата ми песен на Металика
On topic -> ДА!!! Неколкократно...
Най- фрапантния случай беше когато ме задържаха, понеже намериха трева в един, който по стечение на обстоятелствата се случи да е с мен във въпросния момент...след като установиха, че нямам никакви забранени вещества у мен...решиха да ме задържат за нарушаване на вечерния час (бях на 17 тогава)...ОК имат това право!!! Но имат и задължение - в момента в който ми кажат че съм задържан, да извикат или родител-настойник или представител на Детска педагогическа...или адвокат...в крайна сметка в ареста се изреди цялото кралско войнство (все пак беше събитие за малкия ни град)...и всеки ме лъжеше че са се обадили на родител...А аз просто исках да си ходя...а това не беше възможно без родител...В крайна сметка след 2рия час...в ареста, вдигнах жесток скандал за това че ме лъжат и ме разиграват...и как ще пиша оплаквания и т.н....чак тогаава ми разрешиха аз да му се обадя, на собстевни разноски...да не говорим за това, че през цялото време никой не можеше да ми обясни аз защо ..... му съм арестуван и арестуван ли съм въобще...един казва "Задържан до изесняване на случая" друг "Заподозрян"...и тем подобни...в крайна сметка всичко завърши добре...и за това не съм се занимавал с шибаните, некадърни куки...
Министър Румен Петков ще награждава полицаи за случая с
"Полицаите, които са били обиждани от него и не са се поддали на натиска му, ще бъдат наградени, обясни вчера министър Петков. Запис, направен в русенската дискотека "Канела" от предвидлив полицай, доказва, че депутатът отправял заплахи срещу полицаите: Ще стана министър и ще ви е.. п...... майна, обещавам". Той посрещнал двамата служители на реда Р.К. и И.И., които се отзовали на телефонния му сигнал за нанесен побой, като отказал да се легитимира и с видимо кръвонасядане на дясното око. Не дал смислени обяснения за случилото се, а само обиждал и ругал полицаите, а по-късно и към пристигналия екип на спешна помощ, като непрекъснато повтарял, че е евродепутат...."
Ето ви неофициалната версия за случилото се:
Чуколов се забавлявал, подпийнал алкохолец и задявал русенките наоколо (като баровец), но това не се харесало на неколцина - Поразправили се с него като мъж с мъж, но нали той е евродепутат. Не може току така да се посинява окото на депутатите на Европейския съюз. Звъннал Чуколов на полицията.. дошли няколко куку, но както обикновено започнали да разпитват надълго и нашироко, вместо да предприемат нещо по-активно. Чуколов се представил и е заявил, че е депутат на Европейския съюз, но куките упорито отказват да разпитват другите наоколо, а се занимават с него и му искат лична карта. Чуколов избеснява и за да ги стегне малко и защото е бесен от мудността и неактивността в разплитането на случая започва да псува и да им се заканва, че поради мудност ще направи необходимото, за да бъдат уволнени. Разбира се в беса си, поради превъзбуда и раздразнение от незаинтересуваното поведение на полицаите е казал нещо подобно : Мамицата ви да еб* куки мръсни (едва ли е имал предвид действително осъществяване на полов контакт с майка им, нито е засягал чистотата и/им) Заплашил ги е, че ще се обърне към когото трябва да бъдат уволнени (както би постъпило всяко дете - "ще кажа на тате/бате".
Резултат - Вследствие на побойническа свада е пострадал и бит депутат на Европейския съюз, пристигналите полицаи са се държали... или неактивно или в най-добрия случаи рутинно", а за това, че са се отзовали на сигнала и че не са предприели нищо (вероятно се има предвид, че не са пребили от бой евродепутата), ще бъдат наградени като герои!
ИЗЛИЗА, ЧЕ АКО ПОЛИЦАЙ НЕ СЕ ПОДДАДЕ НА ПРОВОКАЦИЯ, ПОЛУЧАВА НАГРАДА. А АКО СЕ ПОДДАДЕ щЕ ПРЕБИЕ ДЕПУТАТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪюЗ. А КАКВО ОСТАВА ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ???
Очевидно е, че полицаите в България като правило бият (поддават се на провокации), а изключенията се награждават. Явно по-често бият, защото наградените полицаи не са много!!!