България като член на ЕС
- la_cazadora
- Драскач
Не само!Самочувствието трябва да се гради на това, което си успял да направиш сам.
"По милост"???!!! Ти сериозно ли го казваш това??? Имаш ли представа колко жертви направи България, за да влезе в ЕС?!А не на това дали са приели държавата ти някъде си по милост
И двете сте прави до голяма степен. Ако си сам на този свят и си мислиш, че той започва с теб и свършва с теб, тогава не разчиташ на миналото на семейството си, рода си, народа си и държавата си. При мен не е така, разчитам на всичко, което е преди мен и виждам себе си като стъпка по-нататък - дали нагоре, дано!
От друга страна всичко това е само половината без личното самочуствие, което си го имам, може би дори в излишък, но какво да правя?
Съвсем не съм свикнал още с ЕС илми с НАТО, за да го възприема като самочуствие. Едва ли ще свикна скоро. Разбира се, дразнило ме е да чакам пред посолствата за визи и по летищата, но като виждах как швейцарци и норвежци чакат, се успокоявах, че съм като тях, а не като негри, турци и араби...
От друга страна всичко това е само половината без личното самочуствие, което си го имам, може би дори в излишък, но какво да правя?
Съвсем не съм свикнал още с ЕС илми с НАТО, за да го възприема като самочуствие. Едва ли ще свикна скоро. Разбира се, дразнило ме е да чакам пред посолствата за визи и по летищата, но като виждах как швейцарци и норвежци чакат, се успокоявах, че съм като тях, а не като негри, турци и араби...
- Калев
- Живее, за да пише
- Специалност: право
- Курс: пети
- Обратна връзка:
От 1 ноември ще се издават паспорти с биометрични данни
След 1 ноември 2007 г. всички новоиздадени документи за самоличност ще имат чип с биометрични данни, реши правителството. На първо време на личните карти и паспорти ще има цифрова снимка на притежателя. След 28 юни 2009 г. ще бъдат добавени и пръстови отпечатъци. Въвеждането на биометрични данни в момента се подготвя в целия ЕС. Това е основно изискване и за евентуалното безвизово пътуване до САЩ.
Подаването на заявление за новите документи ще бъде безплатно. Отпада изискването гражданите да представят снимка, тъй като ще бъдат снимани направо в пунктовете за приемане на заявления. Засега не е ясно колко време ще отнема издаването на новите документи, както и колко ще струват. В Чехия например биометричните документи струват 21.5 евро, но в съседна Словакия таксата е 90 евро, а в Полша и Унгария са по 120 евро. Новите български документи за самоличност ще бъдат и с различни надписи от досегашните. Върху тях ще пише "Европейския съюз" и ще има знак за носител на електронни данни.
Източник

След 1 ноември 2007 г. всички новоиздадени документи за самоличност ще имат чип с биометрични данни, реши правителството. На първо време на личните карти и паспорти ще има цифрова снимка на притежателя. След 28 юни 2009 г. ще бъдат добавени и пръстови отпечатъци. Въвеждането на биометрични данни в момента се подготвя в целия ЕС. Това е основно изискване и за евентуалното безвизово пътуване до САЩ.
Подаването на заявление за новите документи ще бъде безплатно. Отпада изискването гражданите да представят снимка, тъй като ще бъдат снимани направо в пунктовете за приемане на заявления. Засега не е ясно колко време ще отнема издаването на новите документи, както и колко ще струват. В Чехия например биометричните документи струват 21.5 евро, но в съседна Словакия таксата е 90 евро, а в Полша и Унгария са по 120 евро. Новите български документи за самоличност ще бъдат и с различни надписи от досегашните. Върху тях ще пише "Европейския съюз" и ще има знак за носител на електронни данни.
Източник
It's peanut butter jelly time!

- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Що, ти боса ли ходиш?Ice_Spirit написа:вие с обувки ли се хранете![]()
всичко поскъпна,откакто влезнахме-както се и очакваше всъщност.
Мда, с тия паспорти пак, уфффффффффффффффффффффффффффффффф, ще настанат едни опашки, пак ще се плаща...уфффффффффффффффффффф...хич не ми трябваше тоя ЕС
Ще емигрирам в Китай
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- la_cazadora
- Драскач
+ще настанат едни опашки, пак ще се плаща
Железни аргументи срещу ЕС!хич не ми трябваше тоя ЕС
Не се шашкайте. Таксите в БГ няма да са толкова високи. В Полша и Унгария са по 120 евро, но и стандартът е друг.
Между другото нали сега юни или юли ще има увеличение на пенсиите и заплатите. С колко процента решиха да ги вдигнат?
- la_cazadora
- Драскач
А аз да се опитвам да те убедя в нещо в някой от своите постове? Просто нямаше как да не се изхиля на логиката:Crematory написа:Че аз да съм казала, че трябва да са ми железни аргументите? Да съм тръгнала да убеждавам някого?
Просто не ми харесва тъпият ЕС и тва е. На теб като ти харесва, хубаво. Не ме убеждавай, моля, както аз не ти провеждам агитация.
"ще станат опашки
пак ще се плаща (за паспорти)
хич не ми трябваше ЕС"
Извинявай, просто не се стърпях.