ЮЗУ - кандидатстудентска кампания 2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
hypo
В началото бе словото

Мнение от hypo »

аксиом, има ли някъде някаква статистика по стените на юзу-то. Мои познати държаха английски - не бяха доволни от себе си, а и резултатите показват, че не са се справили както трябва. Въпросът ми е дали се знае колко слаби, колко отлични оценки, брой на явилите се и т.н., щото много са се сдухали девойките, а може и да не са много зле с по 4 и половина на останалите. :P
Аватар
divizieva
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от divizieva »

Пф...сайта на ЮЗУ е толкова тъп, че от там няма да получиш така инфо за явили се, 6-ци, 2-ки и т.н. .. просто хората са се ограничили в информацията..., макар че като се замисля мисля, че миналата година имаше анализ, но не съм сигурна..
Axiom
В началото бе словото

Мнение от Axiom »

Истината си е истина, сайтът смърди. Статистика само в градския вестник, който не купувам.
darkyellow
В началото бе словото

Мнение от darkyellow »

Имам един въпрос и ще съм много благодарен ако някой тук може да ми даде отговор.
Значи бях на предварителен изпит по История на България в ЮЗУ и имам оценка 5.00,
до тук всичко добре,
но датите на редовните изпити в ЮЗУ и Търновския университет съвпадат ( 10 юли ).
И стигнахме до въпроса ми... дали ако само подам документи за редовния изпит в Благоевград,
но не присъствам на него, оценката ми ще бъде ли призната или просто трябва да си избера един
от двата университета?
Axiom
В началото бе словото

Мнение от Axiom »

Никой не те задължава да ходиш на редовния. И двете оценки са равностойни, също така ти решаваш дали да се явиш на двата, или само на единия. Ако останеш само с единия, подаваш си документите само за класирането, когато му дойде времето. Аз с моята оценка (5,55) донякъде се чувствам обезсърчен, но може и да отида и на редовния, не се знае. Казаха ми, че с тая оценка направо да си избирам какво да уча, но все пак не съм решил дали да се явявам и на редовния. Както и да е, надявам се, че ме разбра. Ако още не ти се е изяснило, пък и да ти се е - винаги можеш да се обадиш на информация към ЮЗУ. Успех!
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Колко първокурсници ще приема ЮЗУ-то тази година?
И другото, което искам да попитам е каква е процедурата ако кандидат-студент се е явил на предварителния и е решил да не ходи на редовния?Края на юни трябва да отиде да ЮЗУ-то и да си подаде документите и това е така ли?
Предварително благодаря.
Axiom
В началото бе словото

Мнение от Axiom »

Първото нещо, което трябва да напрвиш е в срок от 20 юни до 5, ако не се лъжа, юли да си подадеш документи, че искаш оценката от предварителния да ти се зачита. Тези неща ги пише в справочника. Ако искаш сигурна информация - звъни на информация, там ще ти кажат.
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

ЮЗУ-то е супер уни,ама всички се сещат за него само като спасителен пояс.Миналата година едвам си запълниха местата в специалностите.Имаше 100 класирания.Щях да уча там МО,ако не ме бяха приели в СУ-то.Затова пък с колегите изкарахме в Благоевград 8ми декември.Иначе стискам палци на всички да влезнат в СУ-то,защото е THE BEST 8)
cryptical_maiden
В началото бе словото

Мнение от cryptical_maiden »

Mojete li da mi kajete dali moga da vlqza v ЮЗУ-to v "Vtyzki s ob6testvenostts" s 4-ka po angliiski i 6-tici ot diplomata? Mn 6te sym vi blagodarna ako mi otg, 10x :D :)

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито.
Why people drink and drive, when they can smoke and fly? :)
cryptical_maiden
В началото бе словото

Можете ли да ми кажете дали мога да вляза в ЮЗУ-то в специалност "Връзки с обществеността с 4-ка от изпита по англ. и 6-тици от дипломата? А, какво мислите за уни-то като цяло? Как е нивото? :D 10x предварително
Axiom
В началото бе словото

Мнение от Axiom »

cryptical_maiden, трудно би станало, но не губи надежда. Тази година оценките, с които се влиза в ЮЗУ, са по-високи от миналата кандидатстудентска кампания.

И сега един лееко неудобен въпрос. Едно приятелче ходи на изпит по български в ЮЗУ-то и изкара 5,44, обаче сега съжалява, че не отиде на суперлесната тема по история, а иска да кандидатства сега и с нея. Може ли ако отиде и преписва на редовния по история и в случай, че го хванат да преписва (да, така е решил), да си кандидатства с оценката от другия предмет - този по БЕЛ, без да го спре да се класира само с оценката по предмета, на който не са му анулирали работата?
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Хванат ли го да преписва му прекратяват цялата кандидатстудентска кампания.
Аксиом, защо казваш че балът в юзу-то ще е по-висок от миналата година? А мислиш ли, чe сега като увеличиха приема на първокурсниците ще има места за всички, които не са изкарали 2 в юзу-то?
Axiom
В началото бе словото

Мнение от Axiom »

Ха! Знаех си, че няма да му излезе номерът. :D Както и да е.

Защо, питаш... ето го отговорът: http://www.swu.bg/bg/ksk2k7/prev_exams_2k7.pdf

Все пак това са около 400 повече места, което разделено между всички специалности прави по не повече от 10 за всяка. Иначе - да, според мен с оценка над 2 има шанс.
cryptical_maiden
В началото бе словото

10x, Axiom

Ако има хора, които ще кандидатстват само с английски език и желаят да обменят информация с някой друг като тях, може да ми пишат, с радост бих си писала с тях. :D (може да обменим и skype впоследствие)
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

Има ли някъде изкарана информация колко места са отпуснали за ЮЗУ-то тази година?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”