класация на университетите в България

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

BOURGAS FREE UNIVERSITY

UNIVERSITY OF PLOVDIV
Ама че смешна класация... :lol: БСУ преди ПУ...!? :lol: :lol: :lol: Смяяяях в залата!!! :P
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

martin написа:
goshko написа:...
прав си!!! ако искаш да учиш нещо свьрзано с техника,най-добрия вьриант е СУ и на второ място УНСС
И за стоматология СУ си е #1, следван от УНСС :wink:
Да не говорим, ако искаш да ставаш пилот или капитан на кораб...
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

goshko написа:
Бeтон написа:И сега какво очаквате?
Да започна да се разправям с тоя?
Хаха...кефиш ме момче....

Аз незнам какФа е тАА класация...мЪ щом НБУ е на 3 място...си правете изводите...

Класацията е една:

1) СУ
2) УНСС
3) Всичко останало

Аре нападайте мЪ сЯ... :toothy7:
хаха а тоя УНСС е просто смях в залата ... излизат адски много безработни от там .. нещастници или както обичам да казвам "студенти по каквото и да е .. само да съм студент в СОфия "

общо взето спора е много тъп ..
пак мога да повтория единствените университети в БГ след който можеш да си намериш работа по това което си учил са МУ, УАСГ , и най-много юридическите факултети (абсолютно нищо друго ) .. всичко останало може да се работи сс средно обрзование .. и без това новото на образованието в тези пишман университетчета е тъкмо колкото за средняците ...

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

goshko написа:Класацията е една:

1) СУ
2) УНСС
3) Всичко останало

Аре нападайте мЪ сЯ... :toothy7:
:?: :?: :?: :?:

Епа това дето си го сложил на второто место си е от множеството всичко останало.

Ами за мене няма класация. С един Университет каква класация може да се направи :shock: :shock: :shock: :shock: Разбирам да имаше два, три, ама няма.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Бeтон, искаш да кажеш нещо по повод образованието на хората, които са те израждали, които са помагали на болните ти роднини и тези, които са построили домът ти(освен ако не е панелка) , тези, които са направили градинките и парковете до вас?
В СУ не завършват хората всякакви специалности! Има си специализирани университети, които не могат да бъдат сравнявани! Най-добрите архитекти не излизат от СУ, а без архитекти не може! Същото е с най-добрите лекари, моряци, пилоти...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

.....счетоводители,финансисти,икономисти,администратори........ :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

явор написа:Бeтон, искаш да кажеш нещо по повод образованието на хората, които са те израждали, които са помагали на болните ти роднини и тези, които са построили домът ти(освен ако не е панелка) , тези, които са направили градинките и парковете до вас?
В СУ не завършват хората всякакви специалности! Има си специализирани университети, които не могат да бъдат сравнявани! Най-добрите архитекти не излизат от СУ, а без архитекти не може! Същото е с най-добрите лекари, моряци, пилоти...
Ужасно прав си Яворе ........ Не трябва да се правят заключения, видете ли СУ е най-велик. Да, може и да е велик, но за нас.
Както ти каза няма някой който иска да става архитект,да учи при нас я. Друг е въпроса до колко добро образование може да получиш там. Но щом ги има, трябва да се уважават.
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

я кажете една свястна специалност в тоя СУ освен правото и информатиките ... аз не се сещам ...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

филологиите ъфк, че то къде другаде могат да се учат на конкурентно с Европа ниво? ВТ? Плвд? се1 ;)
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Traqn`` написа:я кажете една свястна специалност в тоя СУ освен правото и информатиките ... аз не се сещам ...

Това мнение ме закопа наистина.
Да, твоето мнение явно е такова, но има хора които искат да учат неща като Арабистика, Китаистика, куп други фиологии, трети искат педагогика, четвърти нещо друго. И някак си не въври да говориш коя специалност е най-добра. Ти по какво съдиш, за това? Мнението на родителите, приятелите? По какво?
От твоите коментари които съм виждала по форума, съм останал с впечатление, че 1во си кандидатстудент и нямаш един прекаран ден в Униерситета, за да можеш да твърдиш каквото и да е и 2ро интересуваш се от медицина( дано не греша ), а някак си няма я в листа ти на "свястните" специалности...странно.
Всеки има право да учи онова което му е интересно. И това което самия човек намира за "свястна" специалност!
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

може би не съм бил много ясен ..
първо имам поне 10 приятели в СУ които учат там и споделят впечатления ... но както и да е

но може да се твърди че Су бил мачкал наред при положение че няма такъв университет в който да има толкова много специалности ....

можете да сравнявате ТУ Варна с ту София или да сравнявате свищов със Винса и с УНСС .. ама да приказвате че СУ бил най най ...

всеки си харесва специалността .. ама едва ли има по подготвени кадри от колкото МУ и УАСГ ... то си личи по професиите които имат след като завършт ..

нищо лично към никого просто такива са ми наблюденията
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Яворчо... все ти не си разбрал.

Правиш ли разлика между Университет и вуз/институт?
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Nikince написа:... Не трябва да се правят заключения, видете ли СУ е най-велик.
Не трябва, но е вярно! СУ рулира абсолютно. Това е аксиома! Давай Бетончо, твой ред е! :P
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Joker написа:
Nikince написа:... Не трябва да се правят заключения, видете ли СУ е най-велик.
Не трябва, но е вярно! СУ рулира абсолютно. Това е аксиома! Давай Бетончо, твой ред е! :P

A ти ме разбиваш тотално :) Във всеки коментар изразяваш позитивното си мнение към СУ :)))
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Бeтон написа:Яворчо... все ти не си разбрал.

Правиш ли разлика между Университет и вуз/институт?
Въпросите за правене на разлика и за ограниченост в рамките на мисленето насочвай към себе си...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”