Олимпиада по български език и литература 2007
Модератор: Boromir
Абе нещо не съм съгласен. Един приятел миналата година изкара 4.50 на нац.олимпиада, а на изпита в СУ 3.50. Много си зависи от автора и от самия теб. Аз например обожавам Смирненски и Гео Милев, ама ако се падне Вазов или Пенчо Славейков - умирам прав. И сега се мъча с една "метабола" и "антиметабола" - аман от термини.
- TimShel_Girl
- Драскач
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Legally Brown написа:Относно националния кръг на олимпиадата, позволете ми да споделя личния си опит. Миналата година освен темата за Далчев имаше и вотра, която е разсъждение върху цитат. Аз писах по нея, цитатът беше от П. Р. Славейков. Изкарах 4,78. Това, което проверяващите коментираха като разлика между оценките на националния кръг и на кандидатстудентски изпит, беше че оценката от нац. олимпиад + 1 = оценката от изпита. При мен се получи това, че на изпита по литература в СУ пак избягах от Далчев и писах т.нар. есе. Резултат = 4,8, което обаче в комбинация с другите ми оценки беше сотатъчно, за да вляза преспокойно специалност "право".
Така че тези от вас, които секласират на националния кръг на олимпиадата, нека не се обезкуражават/възгордяват от оценката си (естествено, ако не са в първата тройка), а да си учат спокойно и УСПЕХ!!!
А можеш ли да се сетиш върху кой цитат на Славейков си писала?
Аз се надявах,че и тази година ще дадат 2 теми,но... уви! Отрязаха ми крилцата...
Последно промяна от clessy на 07 Май 2007, 19:04, променено общо 1 път.
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
- Калев
- Живее, за да пише
- Специалност: право
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Анализ на тази миниатюра на Славейков беше алтернативата на темата на Далчев на третия кръг миналата година. И аз писах по нея, защото тогава въобще не бях уверен в знанията си за творчеството на Далчев.

It's peanut butter jelly time!

- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Уфф кофти си е било...от "Сън за щастие" само "Во стаичката пръска аромат..." бих казала,че е добро..Другите ги намирам за леко скучни и еднотипни 
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- явор
- Летописец Виртуоз
Ехеееееее.... а аз миналата година познавах цели 7 от Варна (3ма от моето даскало - Математическа)
Е трябвало е да Ви да дат шанс да се представите де... чак пък толкова!!!
Е трябвало е да Ви да дат шанс да се представите де... чак пък толкова!!!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- lord_catharsis
- В началото бе словото
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Демек третият кръг е на 13-ти,така ли?lord_catharsis написа:Аз се класирах за олимпиадата по литература,обаче тя ми съвпада с предварителния по История в СУ,така чв няма да ходя,пак и не сам много много подготвен...
- TimShel_Girl
- Драскач
- TimShel_Girl
- Драскач