Олимпиада по български език и литература 2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Абе нещо не съм съгласен. Един приятел миналата година изкара 4.50 на нац.олимпиада, а на изпита в СУ 3.50. Много си зависи от автора и от самия теб. Аз например обожавам Смирненски и Гео Милев, ама ако се падне Вазов или Пенчо Славейков - умирам прав. И сега се мъча с една "метабола" и "антиметабола" - аман от термини.
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Да, и аз ако се падне Вазов, ще умра :homework:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Legally Brown написа:Относно националния кръг на олимпиадата, позволете ми да споделя личния си опит. Миналата година освен темата за Далчев имаше и вотра, която е разсъждение върху цитат. Аз писах по нея, цитатът беше от П. Р. Славейков. Изкарах 4,78. Това, което проверяващите коментираха като разлика между оценките на националния кръг и на кандидатстудентски изпит, беше че оценката от нац. олимпиад + 1 = оценката от изпита. При мен се получи това, че на изпита по литература в СУ пак избягах от Далчев и писах т.нар. есе. Резултат = 4,8, което обаче в комбинация с другите ми оценки беше сотатъчно, за да вляза преспокойно специалност "право".
Така че тези от вас, които секласират на националния кръг на олимпиадата, нека не се обезкуражават/възгордяват от оценката си (естествено, ако не са в първата тройка), а да си учат спокойно и УСПЕХ!!!
:P
А можеш ли да се сетиш върху кой цитат на Славейков си писала?
Аз се надявах,че и тази година ще дадат 2 теми,но... уви! Отрязаха ми крилцата... :?
Последно промяна от clessy на 07 Май 2007, 19:04, променено общо 1 път.
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Анализ на тази миниатюра на Славейков беше алтернативата на темата на Далчев на третия кръг миналата година. И аз писах по нея, защото тогава въобще не бях уверен в знанията си за творчеството на Далчев. :oops: :)
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Уфф кофти си е било...от "Сън за щастие" само "Во стаичката пръска аромат..." бих казала,че е добро..Другите ги намирам за леко скучни и еднотипни :oops:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

а някой знае ли кога се очакват резултатите от втория кръг да са готови?
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

за Бс вече са излезли и нямаме представител с над 5.50 :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ехеееееее.... а аз миналата година познавах цели 7 от Варна (3ма от моето даскало - Математическа) :shock: :shock: :shock:

Е трябвало е да Ви да дат шанс да се представите де... чак пък толкова!!! :(
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

пфф, в София пак ще се замотаят и последни ще разберем колко сме се ос*али :?
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
lord_catharsis
В началото бе словото

Мнение от lord_catharsis »

Аз се класирах за олимпиадата по литература,обаче тя ми съвпада с предварителния по История в СУ,така чв няма да ходя,пак и не сам много много подготвен... :wink:
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

lord_catharsis написа:Аз се класирах за олимпиадата по литература,обаче тя ми съвпада с предварителния по История в СУ,така чв няма да ходя,пак и не сам много много подготвен... :wink:
Демек третият кръг е на 13-ти,така ли?
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Тая тема отиде някъде в небитието... :?
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Ами най-вероятно защото нещата вече минаха-заминаха... Аз лично имам 5.25, но не съм и се надявала да ме класират... областните преподаватели по принцип не пускат кадри от не-областния град... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

TimShel_Girl написа:Ами най-вероятно защото нещата вече минаха-заминаха... :roll:
Предстой и трети кръг... :P
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Е да, ама малко са хората, които са се класирали...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”