Диктовката по английски
Модератор: Boromir
-
maxi
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
А истинските изпити ги от последните пет години ги дават през май/юни във ФУАА под формата на петдневен интензивен курс. Затова не се надявайте да намерите какво се е падало в интернет и т.н. Гадовете си пазат изпитите, за да приберат парички
Но като изключим това, там по начало се работи сериозно.
За тиретата някой се опасяваше, че ги броят за грешки. Има много думи, които могат да се пишат с тире, без тире и слято. Щом нещо по някакъв начин някъде е прието, значи се счита за вярно. В смисъл, приема се да го напишете по който и да е от ВЕРНИТЕ начини.
На мен основния ми проблем на изпита беше изключителния ми грознопис, иначе диктовката беше много лесна. Даже бях драскал думи, за да ги напиша отгоре четливо. Слава богу, толерантни се оказаха хората, разчели са ме
Но като изключим това, там по начало се работи сериозно.
За тиретата някой се опасяваше, че ги броят за грешки. Има много думи, които могат да се пишат с тире, без тире и слято. Щом нещо по някакъв начин някъде е прието, значи се счита за вярно. В смисъл, приема се да го напишете по който и да е от ВЕРНИТЕ начини.
На мен основния ми проблем на изпита беше изключителния ми грознопис, иначе диктовката беше много лесна. Даже бях драскал думи, за да ги напиша отгоре четливо. Слава богу, толерантни се оказаха хората, разчели са ме
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- Juventus
- В началото бе словото
А тази въпросна диктовка на висок стил ли е написана??Имам предвид изобилстват ли термини от определена сфера и ако може да я сравните със сложността на текстовете от учебниците за 11-12 клас в даскало.
Относно теста ,като цяло ми казаха ,че горе-долу отговаря по трудност на 2ри сертификат на Кембридж.Така ли е?Кажете плссс, че ако отговорът е ДА ще съм значително по-спокоен и обнадежден за бъдещата си оценка.
Относно теста ,като цяло ми казаха ,че горе-долу отговаря по трудност на 2ри сертификат на Кембридж.Така ли е?Кажете плссс, че ако отговорът е ДА ще съм значително по-спокоен и обнадежден за бъдещата си оценка.
Честита Нова Година на всички, първо, дано октомври сме колеги!:DJuventus написа:А тази въпросна диктовка на висок стил ли е написана??Имам предвид изобилстват ли термини от определена сфера и ако може да я сравните със сложността на текстовете от учебниците за 11-12 клас в даскало.
Не знам как са диктовките на Кембридж, но не бих казал, че тази на СУ е написана на висок стил. По принцип разни завъртяни думи рядко присъстват, даже почти отсъстват. Все пак това не е художествен текст, а научно-популярен. В книжките от серията Five Sample Tests има примерни диктовки, погледнете тях, мисля, че могат да ви бъдат доста добър ориентир за сложността на този компонент.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
сладурче...изпита на СУ е по-различен от този за Кембридж.....изпита на СУ е за бързина и точно затова трябва да се готвиш само за него като правиш тестове като тези на изпита,защото макар изпитите на Кембридж да са по-трудни там са ти дали време да мислиш(пример writing 300-350 за 2 часа,а тук за 40 мин).......тук в СУ трябва да действаш на мига,затова повтарям ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ!Иначе забрави за висока оценка.....Ще дам пример.....Едим познат ходи същата година на курс за третия сертификат(CPE),който както всеки знае е много гаден и труден......човека изкарва на изпита за Кембридж "А"(6) и след няколко дена на изпита в СУ 3......така,че......Juventus написа:А тази въпросна диктовка на висок стил ли е написана??Имам предвид изобилстват ли термини от определена сфера и ако може да я сравните със сложността на текстовете от учебниците за 11-12 клас в даскало.
-
maxi
Честита Нова Година и от мен,Европейци!
В изпитите за сертификати няма диктовки,така ,че не могат да се сравняват с този за СУ.А колкото до курсовете им - чух,че само правиш тестове и доктовки без много много обяснения,пък и няма как да обясняват на 100 човека кой какво е сгрешил.Идеята е по-скоро комерсиална.Диктовките от последните години ги давали на пробни изпити в ОТ.
В изпитите за сертификати няма диктовки,така ,че не могат да се сравняват с този за СУ.А колкото до курсовете им - чух,че само правиш тестове и доктовки без много много обяснения,пък и няма как да обясняват на 100 човека кой какво е сгрешил.Идеята е по-скоро комерсиална.Диктовките от последните години ги давали на пробни изпити в ОТ.
- Juventus
- В началото бе словото
Няма как да сме колеги от октомври ,поради една единствена причина-аз съм 11 клас:)Иначе ти пожелавам след година и половина да пишеш GUIDE-ове по форума за бъдещите зайци(и аз в това число! хехе),където да обясняваш от личен опит що за чудо е първата година в СтопанскияФакултет на СУ.sedrik написа: Честита Нова Година на всички, първо, дано октомври сме колеги!:D Не знам как са диктовките на Кембридж, но не бих казал, че тази на СУ е написана на висок стил. По принцип разни завъртяни думи рядко присъстват, даже почти отсъстват. Все пак това не е художествен текст, а научно-популярен. В книжките от серията Five Sample Tests има примерни диктовки, погледнете тях, мисля, че могат да ви бъдат доста добър ориентир за сложността на този компонент.
Последно промяна от Juventus на 03 Яну 2007, 14:25, променено общо 1 път.
- Juventus
- В началото бе словото
Работата е там ,че ме чака и изпит по математика , затова няма как да се готвя единствено и само за английски.Балът за специалността , към която съм се насочил се образува по формулата англ. от даскало+ мат. от даскало + 2 пъти изпит по английски + 2пъти изпит по мат.Ако от дипломата и 2те оценки са 6.00 ще ми трябва около 5.00 и на ДВАТА изпита ,за да бъда приет на 1во класиране.dormouse написа:сладурче...изпита на СУ е по-различен от този за Кембридж.....изпита на СУоценка.....Ще дам пример.....Едим познат х е за бързина и точно затова трябва да се готвиш само за него като правиш тестове като тези на изпита,защото макар изпитите на Кембридж да са по-трудни там са ти дали време да мислиш(пример writing 300-350 за 2 часа,а тук за 40 мин).......тук в СУ трябва да действаш на мига,затова повтарям ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ!Иначе забрави за висока оди същата година на курс за третия сертификат(CPE),който както всеки знае е много гаден и труден......човека изкарва на изпита за Кембридж "А"(6) и след няколко дена на изпита в СУ 3......така,че......
Относно курса определено имам проблем, защото аз съм от В.Търново....Казаха ми ,че през пролетната ваканция има интензивни курсове по англ. , организирани от СУ.Вярно ли е това?И ако да ,проблем ли ще е ,че съм 11 клас, а не 12?!