Университетски вестник

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

THE_PARASITE написа:Време е да сме модерни,пък и човекът който поде инициативата учи ИНФОРМАТИКА ! Това ако не е знак на съдбата - не знам !!! :D
Въпреки това в сградите на СУ, респективно в книжарниците им, се завъртат много повече студенти, отколкото в необятното пространство на интернет. Нищо не пречи вестникът да се издава И в електронен формат, но според мен печатането на хартия е задължително.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:Inter alia, къде ти е Ботьова? Аз харесвам Ботев, за разлика от други национални икони... :?
Това послание към мен ли беше?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ъхъ!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:Ъхъ!

какво ще рече първата част на изречението?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Между другото..., ох, обърках се кой от тази ваша нова специалност е от НГДЕК-а и кой не. Съжалявам! :oops:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:Между другото..., ох, обърках се кой от тази ваша нова специалност е от НГДЕК-а и кой не. Съжалявам! :oops:
Аз не съм от тях.Може би затова ако това беше на латински не го разбрах.Ще гледам до дипломирането да поправя пропуските.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е, тя единствената държава в света, където латинският е официален език не се намира на Балканите, та пропускът не е особено значим...
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:Е, тя единствената държава в света, където латинският е официален език не се намира на Балканите, та пропускът не е особено значим...
:thumbright:
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Ако наистина сме сериозни може и да излезе нещо...
Със сигурност ни трябва екип, готов на жертви за вестника.
Това каква ще е концепцията на вестника, можем да го обсъждаме по-натам. Всеки случай би трябвало да е свободна трибуна. Няма да има агитационни материали, а по-скоро позиции, изразени чрез вестника. Анализи, мнения, коментари - защо не?

Живота в унито, Щутград, спорт, фоума на СУ - толкова много теми могат да се измислят!

Утре продължаваме дискусията, лягам си.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Неминуемо ще трябва реклама, стабилна реклама, защото хората трябва да научат, че има такъв вестник.
Само един път да ни одобрят проекта, хвърляме минимални средства за реклама и лека-полека действаме!

И вече си лягам наистина, щото май сънувам он-лайн!
Боян Биолчев
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Привет :)

СУ няма вестник от миналата година по това време.
(само някои факултети издават рядко по някоя брошурка, тип минивестник или минисписание)

Миналата година се опитахме да задвижим идеята и да започнем да списваме вестник, но се провалихме. Причините са комплексни - от несрещане на съдействие, през парични проблеми, до административно-бюрократични недомислици.

Но общо взето, сами сме си виновни, че не успяхме да направим вестник през миналата година.

Моят съвет е да действате на ниво факултет. Събирате се няколко души, намирате финансиране, пишете, отпечатвате и... сте щастливи.

Другият вариант е да се действа на ниво университет, но е доста трудничко. Срещахме спънки навсякъде!

Общо взето никой от администрацията не иска да има вестник, списван само от студенти, без преподаватели да му хвърлят по едно око. Може би се усеща страх от надигане на някакъв вид недоволство спрямо недомислиците на много места в СУ.

Иначе човекът повдигнал темата, може да ми пише на ЛС и да си поговорим по-подробно за това. Рядко се срещат хора, които мислят в тази посока, така че ще ми е интересно да поговорим и да те запозная с проекта ни за онлай издание, който също не сме задвижили, но за него има по-големи шансове.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

А замисляли ли сте се с какво ще запълните страниците на този вестник?
Защото да привлечеш интереса на евентуалните читатели е лесно, но да го задържиш... :roll:
Според мен точно това е проблемът на подобни доброволчески инициативи - започва се с "Ура!", вдига се много шум... а после работата се скатава не толкова поради липса на средства, колкото поради липса на идеи.
Да не стане така, че още от втория брой да почнете да запълвате страниците с тестчета, кръстословици и картинки от нета :wink:
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Един път да стигнем до втори брой, ще му мислим...
Боян Биолчев
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Това не беше добър отговор :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

pora_e_priqtel написа:Това не беше добър отговор :wink:
... що бе, демонстрация на мислене в стил Волен, доказателство за преданост към Вожда - един път да ни дадат властта, пък ще мислим какво ще я правим.

Моля, не ме изяждайте за този отговор, но не можах да не го отбележа.

Колкото до вестника, Симо, знаеш, че искам да пиша, само да има някаква стройна организация, а не иди си - ела си. А и не мисля, че липсата на какъвто и да е контрол от страна на преподаватели е добра идея. Все има един-двама, на които можем да гласуваме доверие (при това, само от ФЖМК). Чели ли сте "Животинската ферма"? ;)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”