9 септември - Поклон пред паметта на избитите!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

И това ще оставя без отговор 8)
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Росен Тимчев написа:И това ще оставя без отговор 8)
аз пък съм съвсем съгласен с Хазел, и само искам да вметна, че комунизмът не се е появил току-така и в Царска Русия, революцията е спонсорирана и дори директно провокирана от Запада (в частност Германия)
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

GaVrosH написа:аз пък съм съвсем съгласен с Хазел, и само искам да вметна, че комунизмът не се е появил току-така и в Царска Русия, революцията е спонсорирана и дори директно провокирана от Запада (в частност Германия)
Най-смешното е, че германците всъщност са целяли дестабилизацията на Русия, а то всъщност вирусът се разпространил и стигнал тях - нали фашагите доста се бореха с комунистите и затова им спретнаха пожара на Райхстага..."който гроб копае другиму..."
ИзображениеИзображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

правилно, дори една по-смела хипотеза допуска, че това взаимно изяждане на големите в Европа се дирижира от Англия: първо Испания, после Франция, Германия и накрая Русия... то от там и нарицателното "Английска политика"
Аватар
hazel
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

За това не съм чувал, но като човек се замисли, има някакъв резон, макар, че за кво й е тогава на Англия да се изтощава две големи войни...аз пък наскоро четох "Световната конспирация" и там ония Николов с пълната си сериозност писа, че за всичко са виновни масоните - верно, че са странни организации, ама чак пък толкова...
ИзображениеИзображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

абе аз нямам много склонност да се впускам в разни такива истории, които са по-подходящи просто за някой филм, ама пък тези неща така или иначе не се доказват, така че нека си гадаем
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Росен Тимчев написа:Няма да отговарям на това.
Росен Тимчев написа:И това ще оставя без отговор 8)
Естествено, нали нямаш какво да кажеш.
Пък като кажеш нещо, то само простотии.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

ама събрали сме се интелектуалци тука 8)
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

:evil4:

Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

hazel, съгласен съм с теб по отношение на написаното за комунизма, само с нещо не мога да се съглася и това е твърдението, че българите "чакат наготово" държавата да се погрижи за тях и само се оплакват от правителството. Сигурен съм, че ще се съгласиш с мен, че държавата е абсолютно абдикирала откъм всякакви задължения, а хората с пълно право се оплакват от нея. Ще ти дам пример със здравеопазването, всеки има право на качествено здравно обслужване, но такова има ли? Няма! Образованието на ниво ли е? Не! Учениците стават все по-неграмотни, а интелектуалното равнище пада все повече, а България, от заемаща челните места по интелигентност в света, беше задмината от държави като САЩ (представяте ли си, тъпите янки?!). За сигурността да не говорим, мафиоти се стрелят по центъра на София все едно са в Дивия Запад. Държавата прибира всевъзможни данъци, а пари за заплати на учители, лекари и т.н. няма, обаче за депутатски мерцедеси пари има. Детските градини, болници, ясли за малки деца, училища, домове за сираци спортни зали и площадки тънат в девета глуха, обречени на забрава. Толкова ли много искаме? Това не ни ли се полага като на граждани на една европейска страна? В Англия, Франция, Германия, Швейцария, Испания така ли е? И там ли комунизмът ги е научил да "лежат на гърба на държавата"? Не мисля. Какво е отношението към младите там? Същото ли? Съмнявам се. Там хората чудят ли се как да си платят тока и телефона, а водата, а парното, а данък смет, а жилищните такси? Там извънредният труд заплаща ли се допълнително? Частниците следят ли се от съответните органи? Изплащат ли им се редовно заплатите? Можеш ли да се оплачеш ако те обслужат некомпетентно? Трябва ли да бутнеш рушвет, за да ти обърнат внимание в болницата? Българите сме всичко друго, но не и мързеливи. Тук хората нямат стимул за работа. Ей това сме наследили от социализма. Работиш, не работиш, заплатата и стажа си текат. Как един учител да си гледа сериозно работата, ако му дават 250 лв заплата, а разни келеши му се "качват на главата"? Че то едни маратонки струват 100 лв. Не съм ли прав? Това чакане за помощ от държавата ли е? Колко студенти работят и защо? Едно време имало ли е такова нещо? На запад българските студенти работят, но чуждестранните? И ако работят какво точно? Сервитьори, бармани? Много българи работят на повече от едно място. Много голяма част са безработни, защото в София безработицата е почти нищожна, но в провинцията например тя достига ужасяващи размери. И кой е виновен? Хората ли? Те какво могат да направят за увеличаване на работните места, за поевтиняване на битовите услуги, на храната (защото някои нямат дори за това в разните села), с какво могат да си помогнат те. Доколко е възможно да се въведат нови технологии в производствените цехове? Та някои не могат данъците да си платят, какво остава за модернизация. Селското стопанство е пред пропаст с тенденция да става все по-лошо. Данъци, данъци, данъци и пак пари няма. Винетки има, обаче дупките по пътищата могат да погълнат автомобил. Какво ви е дала на вас държавата, а вие колко давате на нея (такси, данъци, човешки ресурси и т.н.), как се отплаща тя? Предоставя ли ни хубави условия за труд, за образование, за живот? Кой на кого тежи, хората на държавата или държавата на хората, кой на кого прибира средствата? Как може да твърдиш, че чакаме тя да ни носи на гръб? Паразитизмът не е присъщ на българина, който въпреки всичките си недостатъци е на първо място ЧОВЕК. Той обича родината си въпреки всичките и абсурди и всичко, което му причинява. Ние сме страхотен народ със страхотен дух, който просто не е насочен във вярната посока. Мисля, че младите хора като нас ще променят нещата и ще покажат на "европейците", че ние заслужаваме по-добро отношение и повече уважение, защото сме били в Европа много преди тях.

П.С. hazel, не се обиждай, просто си казвам мнението.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Палец горе :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Нямам коментар по горното...все пак темата на поста е малко по-различна.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Д-р Иван Вазов- племенник на Иван Вазов, син на д-р Киро Вазов. Капитан- командир на Балканския полк, герой от войните. Носител на 3 Кръста за храброст и орден Австрийски орел. Завършва право в СУ и докторска дисертация в Лайпциг. Общественик на гр. Стара Загора, Председател на Културно-просветното дружество, БЕЗПАРТИЕН и АПОЛИТИЧЕН- става депутат като независим кандидат. Стара загора изпраща своя обичен съгражданин, за да бъде разстрелян на 52 години без присъда.

Проф. Цветко Петков- виден юрист, адвокат. Защитавал е като адвокат комунисти и двама е спасил от смъртна присъда. Арестуван в дома си на 9.9. 44г. Разстрелян. На сутринта след разстрела хвърлят в краката на също затворения му син един вързоп дрехи-"Ето баща ти!"

Димитър Генчев- офицер, полковник. Награждаван с ордени за храброст, герой от войните. Никога не се е занимавал с политика. Задържан в кабинета си от Лев Главинчев придружаван от партизани с шмайзери, заедно с Павел Груев и д-р Ханджиев. Генечв се обръща с висок глас към "знаменития" Главинчев- "Недейте забравя, че ние сме офицери и знаем да се държим, и смятам, че няма нужда да правите зрелища и да ни ограждате с шмайзери!" Разстрелян на 1 февруари.

Полковник Стою Стоев- герой от войната, началник-щаб на 2- ра дивизия. Арестуван, изправен пред "народен" съд без никакви обвинения и основание. на въпроса защо не е избягал, след като на подчинение е имал техника и самолети според протокоа отговаря- "Аз съм български офицер, господа, и тази земя е българска. Тук съм се родил и бил с войниците си, тук ще умра!"

Пловдивските асове на бъгарската авиация, колеги на Поручик списаревски, спасили София от английските бомби са осъдени на смърт от двама "народни" съдии- по професия мелничар и файтонджия...без образование. присъдите не са обосновани никъде, освен с това, че били "офицери".....
Аватар
hazel
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Томазо, донякъде съм съгласен с твоето мнение. Наистина държавата е абдикирала от много от своите задължения и е нормално хората да са недоволни от това. Но считам, че на държавата й се приписват задължения, които в едно демократично общество не би трябвало да има. Ето ти един пример - седи си Сульо Пулев в кафенето, жули втората мастика и постоянно се оплаква "Бах мааму, нема работа. Държавата не се грижи за мен." Ами естествено, че няма да имаш работа като не станеш и да си намериш - основен принцип на капиталистическото общество. Времената, когато държавата ти плащаше и те разпределяше веднага щом вземеш диплома, вече са минало. А някои още считат, че държавата трябва да им намери работа. Това не мисля, че е изолиран случай, а просто практика. Съгласен съм, че българинът е работлив, ама трябва да си отстоява интереса. Точно това уби комунизма. Сега всеки се крие като мишок когато Биг Бос повиши тон и кара на принципа "Леко, баце, леко, да не ми развалиш прическата". Това са моите наблюдения. Аз винаги съм се радвал, когато видя някой на моя възраст (горе-долу) не свежда главица, когато шефа започне да му се кара, а му отвърне. Така и трбява, ако наистина счита, че го обвиняват в несъществуващи неща. Да, българинът обича своята родина, ама като види, че някой селянин си хвърля боклука извън кофата, цапа и той. А като един българин излезе в Европа, от криворазбран патриотизъм започва да прави селянии (виждал съм го лично, защото съм живял 1 година в чужбина, когато бях на 17). Това ли ни е образът, който трябва да създаваме? Не мисля така...въпреки това считам, че бъдещето ни ще стане положително, но трябва да се смени една генерация, за да могат да започнат реалните промени...нали знаеш библейската притча за Мойсей, който водел евреите 40 години, за да умре и последният живял по време на робство. Май и това ще се случи с България, защото сега ни управляват хора, отраснали в духа на комунизма, които все още имат страх от неща, които вече трябва да са минало...А от миналото трябва да си извличаме поуки, а не да живеем с него...
ИзображениеИзображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Нека поблагодарим на Росен Тимчев, че copy-paste-ва
някаква информация.Той е един истински българин :laughing6: :evil4:

Публикувай отговор

Обратно към “Новини”