РРП
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- MRA
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=48624
- Обратна връзка:
.
радвам се,че най-после някой колега се включи.може да поддържаме връзка до 2-и,когато ще се запознаем лично.
-
SerenitY^
- В началото бе словото
Айде и аз да се обадя - РРП
Докопах се до учебния план(който наистина никъде го няма, раздавали са го миналата година на първокурсниците) и на мен лично мн ми допада. Няма да го напиша целия а само нещата, които ще учим първата година:
Задължителни дисциплини:
Обща картография, Световно стопанство, Основи на кадастъра, Макро- и микроикономика, Основи на планиранетио(тези за първия семестър); Обща и регионална статистика, Социология, Информатика(мн елементарна от сорта кво е интернет
), Околна среда и прир ресурси, ГИС в регионално управление(обяснено е какво ще се учи ама нещо не ми е ясен този предмет)
Избираемите започват чак от третия семестър
Факултативни дисциплини:
Философия, Икономическа геология(? бляхс), Природозащитно право, Културология, Психология, Етнология, Нова и най-нова история на България, Политология (от тези се избират 4)
А сред избираемите ще спомена само няколко защото те са много: Инвестиционен мениджмънт, връзки с обществеността, Структурни политики на ЕС, ООН - структура и съвременни проблеми на функционирането, Туристическа политика и планиране, Стратегическо планиране и мн др.
Надявам се поне малко да съм ви прояснила нещата
Задължителни дисциплини:
Обща картография, Световно стопанство, Основи на кадастъра, Макро- и микроикономика, Основи на планиранетио(тези за първия семестър); Обща и регионална статистика, Социология, Информатика(мн елементарна от сорта кво е интернет
Избираемите започват чак от третия семестър
Факултативни дисциплини:
Философия, Икономическа геология(? бляхс), Природозащитно право, Културология, Психология, Етнология, Нова и най-нова история на България, Политология (от тези се избират 4)
А сред избираемите ще спомена само няколко защото те са много: Инвестиционен мениджмънт, връзки с обществеността, Структурни политики на ЕС, ООН - структура и съвременни проблеми на функционирането, Туристическа политика и планиране, Стратегическо планиране и мн др.
Надявам се поне малко да съм ви прояснила нещата
Последно промяна от SerenitY^ на 24 Авг 2006, 11:06, променено общо 1 път.
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ще отбележа,че и език се изучаваStark написа:Хахах че то по този план няма смисъл от други специалности в СУ хахах
Като гледам,то и много от предметите,които се учат,ни съвпадат ..goshevv написа:Разбира се че можеи без това ще се виждаме често там както каза яничка
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
- Picklenose
- От дъжд на вятър
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Подкрепям напълно.Picklenose написа:Като изключим пустата статистика ми се струва интересна специалност![]()
За туризма,колко стотни не ти стигнаха ? Виждам,че програмите им съвпадат първата година,което е много хубаво-ако искам да се преместя при вас,ще ми признаят годината
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
-
The_Snake`
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Picklenose
- От дъжд на вятър
Защо така се лъжите,че туризма(в който приемат с малко по-висок бал) е най0хабавата специалност...The_Snake` написа:Rysef написа:
Подкрепям напълно.
За туризма,колко стотни не ти стигнаха ? Виждам,че програмите им съвпадат първата година,което е много хубаво-ако искам да се преместя при вас,ще ми признаят годината
Приет си туризъм и мислиш за местене ????![]()
![]()
why don't you go outside and .... yourself?!
- goshevv
- В началото бе словото
Да се надяваме че ще можем да си помагаме взаимно независимо че сме различни специалностиRysef написа:Ще отбележа,че и език се изучаваStark написа:Хахах че то по този план няма смисъл от други специалности в СУ хахах
Като гледам,то и много от предметите,които се учат,ни съвпадат ..goshevv написа:Разбира се че можеи без това ще се виждаме често там както каза яничка
Incapable of any emotions...
- MRA
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=48624
- Обратна връзка:
.
имам един приятел,който миналата година беше приет именно РРП.чакам го да се върне от морето и да го разпитам за всичко свързано с учебния план.тъй че,разбера ли нещо,ще пиша.
- goshevv
- В началото бе словото
Re: .
Ще чакаме да кажешMRA написа:имам един приятел,който миналата година беше приет именно РРП.чакам го да се върне от морето и да го разпитам за всичко свързано с учебния план.тъй че,разбера ли нещо,ще пиша.
Incapable of any emotions...
Много се радвам за тези, които волно или неволно са се записали да учат точно тази специалност.
Аз съм от пионерския поток и може да се каже, че вече имам някои наблюдения.
Първата година по-голямата част от предметите са общообразователни, затова ви се струват сходни учебните планове. Всъщност те наистина са основата за по-нататъшно развитие.
На първият "учебен ден" че получите малки пътеводители из водите на РРП. Там е описан подробно всеки предмет. Естествено не всичко написано съвпада с реалността, но като цяло бива.
След като се преборите (-ме) с 1-ви и 2-ри курс...започва истинското щастие и удоволствие, свързанo с тази специалност.
90% от преподавателите са на ниво, други малко се превземат и съответно си спечелват омразата на студентите.
На лекции е хубаво да се ходи, повярвайте, добре е да се набивате на очи!
Първата, както и втората сесия са с по 6-7 изпита (вече не помня точната бройка), като от някои може да се освободите с успех над 5.00/5.50.
Както ще разберете ГГФ е много активен факултет във всяко едно отношение, та не липсват интересни международни конференции.
Страшно перспективна и разнообразна специалност...това мога да кажа.
За съжаление най-вероятно от тази година ще прекъсна, за да се убедя най-сетне, как е положението на чужда почва. Със сигурност обаче Регионалното развитие/ пространственото планиране и т.н. ще са в основата на висшето ми образование!
Пожелавам ви единствено да почувствате желание да следвате точно това, другото е ясно!
Аз съм от пионерския поток и може да се каже, че вече имам някои наблюдения.
Първата година по-голямата част от предметите са общообразователни, затова ви се струват сходни учебните планове. Всъщност те наистина са основата за по-нататъшно развитие.
На първият "учебен ден" че получите малки пътеводители из водите на РРП. Там е описан подробно всеки предмет. Естествено не всичко написано съвпада с реалността, но като цяло бива.
След като се преборите (-ме) с 1-ви и 2-ри курс...започва истинското щастие и удоволствие, свързанo с тази специалност.
90% от преподавателите са на ниво, други малко се превземат и съответно си спечелват омразата на студентите.
На лекции е хубаво да се ходи, повярвайте, добре е да се набивате на очи!
Първата, както и втората сесия са с по 6-7 изпита (вече не помня точната бройка), като от някои може да се освободите с успех над 5.00/5.50.
Както ще разберете ГГФ е много активен факултет във всяко едно отношение, та не липсват интересни международни конференции.
Страшно перспективна и разнообразна специалност...това мога да кажа.
За съжаление най-вероятно от тази година ще прекъсна, за да се убедя най-сетне, как е положението на чужда почва. Със сигурност обаче Регионалното развитие/ пространственото планиране и т.н. ще са в основата на висшето ми образование!
Пожелавам ви единствено да почувствате желание да следвате точно това, другото е ясно!
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз
ГГФ рулз