Забраната носене на забрадки не е дискриминация?!?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Edno_momi4e
- В началото бе словото
Как ще е дискриминация бе, олигофренясал
Ако не ти е ясно ти се намираш на територията на държавата БЪЛГАРИЯ, където официалната религия е източно-православно християнство. Втора официална религия няма
Фереджета, забрадки и тем подобни текстилни изделия, символ на исляма не могат да бъдат толерирани в официални институции като училища и университети! Защото тук не е Анадола , нито Арабските емирства. Както Йончева като ходи при арабите носи фередже и се съобразява с техните навици, защото се намира на тяхна територия, така и в България всички, които не са християни трябва да се съобразяват с официалната религия на държавата, още повече на обществени места!!! А ти, които си пуснал тази тема и мислиш , че било дискриминация срещу мюсюлманите, най-добре ще е да се пообесиш така малко с някоя забрадка или фередже.
БЪЛГАРИЯ над всичко!
В ежедневието си всеки има право да изразява себе си както намери за добре - ако ще нека тръгне само по татуировка по улиците. В училищата и другите институции обаче трябва да се изразява гражданското, а не етническо-религиозно-незнамсикакво си самосъзнание. България е светска държава и нейните институции са светски, а не религиозно-етнически. За да присъства заложеното в конституцията равенство между всички, никой не бива да демонстрира различието си (в момента не мога да намеря по-подходяща дума) и най-вече не бива да го използва, за да изисква нещо от другите. Следователно - или трябва всички да носим забрадки, или никой... на вас кое ви се вижда по-логично? Още нещо! Някой бил ли е в училище в Източните Родопи, където едно 99% от децата са от т.нар. "етнически малцинства" - е, може да се женят на по 16-17 години и да учат максимум средно, но не съм видяла неомъжено момиче да се облича различно от момичета в чисто български села или дори градове... това че някой държи да носи забрадки са глупости... във http://www.vsekiden.com имаше много добра статия от В. Ефтимова по въпроса...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Госпожице (или Госпожо?), преди да нападате другите участници с обидни квалификации, малко се позапознайте с тематиката, по която говорите толкова разпалено. България е светска република, в която църковните дела са напълно отделни от държавните. Нито законодателната, нито изпълнителната власт и съдебната система, не се ръководят от верски и етнически принципи. Правите ли разлика между официална и традиционна религия? В Ислямска Република Иран има една камара държавни Ислямски някакво-там-име университет, в които се преподават науките, които имаме ние в СУ, ПУ, ШУ и прочие, но нашият СУ не се нарича Източно-православен Софийски Университет или нещо подобно. Единствено духовните семинарии имат някаква религиозна окраска, но там не се учи ядрена физика, а и по корпусите на българските ракети и танкове няма цитати от Библията и разпятия. Усещате ли разликата между държавата, в която официалната религия е исляма и държавата, в която традиционната религия е източно-православното християнство?Edno_momi4e написа:Как ще е дискриминация бе, олигофренясалАко не ти е ясно ти се намираш на територията на държавата БЪЛГАРИЯ, където официалната религия е източно-православно християнство. Втора официална религия няма
Фереджета, забрадки и тем подобни текстилни изделия, символ на исляма не могат да бъдат толерирани в официални институции като училища и университети! Защото тук не е Анадола , нито Арабските емирства. Както Йончева като ходи при арабите носи фередже и се съобразява с техните навици, защото се намира на тяхна територия, така и в България всички, които не са християни трябва да се съобразяват с официалната религия на държавата, още повече на обществени места!!! А ти, които си пуснал тази тема и мислиш , че било дискриминация срещу мюсюлманите, най-добре ще е да се пообесиш така малко с някоя забрадка или фередже.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
-
snoopy_doo is back
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
чесно казано
чесно казано натиснах не..защото по принцип като влизаш в университет или някаква друга институция има норми които трябва да се спазват или би трябвало
но точно тази част с би трябвало е момента ми на колебания
в крайна сметка след като някой може да влизат с гол пъп и цици на показ поличка до д-то
и те имат право да си носят забрадките
не би било дискриминация ако има ясни правила които се спазват от всички
а не само някакви на верска основа
но точно тази част с би трябвало е момента ми на колебания
в крайна сметка след като някой може да влизат с гол пъп и цици на показ поличка до д-то
и те имат право да си носят забрадките
не би било дискриминация ако има ясни правила които се спазват от всички
а не само някакви на верска основа
Dead people aren't easy to kill 

- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
разбира се , 4е е дискриминация, напълно подкрепям hazel 4е много ми се спи да се обяснявам.но това е грозна дискриминация .поставете се на тяхно място просто.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
[quote="Паган"]Те са в България и са длъжни да живеят по български.
Като са си вкъщи ако щат да си говорят на турски, ако щат да
ходят със забрадки, ако щат да имат по 4-5 жени.
Като са на улицата ще се държат като българи![/quotе]
Напълно подкрепям Паган и то без да злобея - просто, когато си в България трябва да живееш по нашите закони. Например абсурдно е да се снимаш за лична карта със забрадка при положение , че това е непозволено. От друга страна голяма част от българките в арабските страни са длъжни да носят забрадки още със стъпването си на тяхна територия, ако не искат да ги арестуват, особено в страните с по-консервативни нрави и като трябва ще носят, защото законите в съответната страна са такива. Просто зависи от това в коя страна се намираш и какви закони има тя.
Като са си вкъщи ако щат да си говорят на турски, ако щат да
ходят със забрадки, ако щат да имат по 4-5 жени.
Като са на улицата ще се държат като българи![/quotе]
Напълно подкрепям Паган и то без да злобея - просто, когато си в България трябва да живееш по нашите закони. Например абсурдно е да се снимаш за лична карта със забрадка при положение , че това е непозволено. От друга страна голяма част от българките в арабските страни са длъжни да носят забрадки още със стъпването си на тяхна територия, ако не искат да ги арестуват, особено в страните с по-консервативни нрави и като трябва ще носят, защото законите в съответната страна са такива. Просто зависи от това в коя страна се намираш и какви закони има тя.
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
А тука ми идва въпросчето - България по-консервативна страна ли е, че да ги задължаваме да си свалят забрадките? Защото от мнението ти, Триша, поне аз така разбирам, трябва да им слизаме на нивото и като един вид реваншизъм да ги принуждаваме да си свалят забрадките...апропо - ти виждала ли си някъде снимка за паспорт на жена със забрадка?Trisha написа:голяма част от българките в арабските страни са длъжни да носят забрадки още със стъпването си на тяхна територия, ако не искат да ги арестуват, особено в страните с по-консервативни нрави и като трябва ще носят, защото законите в съответната страна са такива.

Ами не не съм виждала лична карта със забрадка и така трябва да е, а дали България е консервативна незнам(в мнението си горе говорех по принцип, а не конкретно за Б-я). Всъщност като се замисля може би да в някои отношения Б-я е доста консервативна
Не ми се навлиза сега в спорове, просто си изказах мнението - ти си в пълното си право да не се съгласиш с него
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Те са в България и ТРЯБВА да живеят по български.hazel написа:А тука ми идва въпросчето - България по-консервативна страна ли е, че да ги задължаваме да си свалят забрадките? Защото от мнението ти, Триша, поне аз така разбирам, трябва да им слизаме на нивото и като един вид реваншизъм да ги принуждаваме да си свалят забрадките...апропо - ти виждала ли си някъде снимка за паспорт на жена със забрадка?
Да си припомним Левски тук
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Не са ли Конституцията на Република България, законите и нормативните разпоредби тези, които определят какво означава "по български"? След като Конституцията не забранява носенето на забрадки - нека си ги носят, но след като има нормативна разпоредба за облекло в гимназията, която не противоречи на ЗЗСД, то всички са длъжни да я спазват. Принадлежността към една или друга малцинствена група, вероизповедание или сексуална ориентация не е причина за неизпълнение на нормативните разпоредби. Поне така казва Конституцията, а уж живеем в правова държава...
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Забрадките нямат място в българското училище.Първо живеем в България,а тук официалната религия е християнството.Казвал съм го много пъти.Малцинството се съобразява с мнозинтвото,а не обратното.Утре ще искат да има и часове по ислям и коранът да се изучава наравно с останалите предмети.Мисля,че темата е излишна от коментар и не трябва да й се придава толковва внимание.НЕ е дискриминация и толкова !!!